Szenzációs idegenben az MTK

2018. augusztus. 27., 14:45   |    

Szenzációs idegenben az MTK

A Bp. Honvéd öt nyeretlen meccs után győzte le a Debrecent. A Mezőkövesd a legutóbbi négy hazai mecséből egyet megnyert (a Paks ellen), hármat ellenben elveszített három fővárosi klub ellen (Újpest, Honvéd, Ferencváros), kivétel nélkül 1-0-ra. A Paks a Puskás Akadémia ellen eddig minden hazai bajnoki mérkőzését megnyerte. A Diósgyőr sorozatban hét elveszített idegenbeli bajnoki után szerzett pontot vendégként. Az MTK-nak 2014 őszén volt legutóbb ilyen jó (sőt még jobb) idegenbeli mérlege az élvonalban, akkor öt mérkőzést nyert sorozatban. Az OTP Bank Liga 6. fordulójának érdekességei.

BUDAPEST HONVÉD–DEBRECENI VSC 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Danilo (22., 79. - a másodikat tizenegyesből), N'Gog (87.)
– Öt nyeretlen mérkőzés, négy vereség és egy döntetlen után nyert ismét a DVSC ellen a Bp. Honvéd.
– Danilo öt gólnál jár az idényben, ezzel eddig az OTP Bank Liga leggólerősebb játékosa. A brazil csatár ötből hármat büntetőből szerzett.
– David N’Gognak, a Liverpool korábbi csatárának hét perc kellett a magyar élvonalban az első gólhoz. Csereként beállva szerezte meg első találatát.
– Supka Attila csapata ötödször játszott pályaválasztóként az OTP Bank Liga 2018–2019-es idényében, ezekből három mérkőzésen szerzett legalább három gólt.
– A DVSC az előző idényben a hatodik fordulóban szerezte meg első győzelmét. Most a hatodik fordulóban veszítette el veretlenségét.
– A Loki 2015. november 28. óta először szenvedett a fővárosban háromgólos különbséggel vereséget.
– Március 3. óta mindössze harmadszor maradt szerzett gól nélkül Herczeg András csapata a bajnokságban.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB 0-1 (0-0)
Gólszerző: Böde (91.)
– Szerhij Rebrov győzelemmel mutatkozott be a Ferencváros vezetőedzőjeként.
– A zöld-fehérek sorozatban a harmadik idegenbeli bajnoki mérkőzésüket nyerték meg. Hasonló sorozatra 2015 szeptembere óta nem volt példa.
– Böde Dániel az első gólját érte el az őszi bajnoki szezonban. Legutóbb 2013-ban kellett várni a hatodik fordulóig az első Böde-gólra.
– A két csapat legutóbbi öt mérkőzését kivétel nélkül a Ferencváros nyerte. A legutóbbi négyen egyetlen gólt szerzett a Mezőkövesd.
– A hazaiak tíz emberrel fejezték a mérkőzést, Szalai Attila, aki az előző fordulóban (is) gólt szerzett, ezúttal piros lapot kapott a 93. percben.
– A Mezőkövesd a legutóbbi négy hazai mecséből egyet megnyert (a Paks ellen), hármat ellenben elveszített három fővárosi klub ellen (Újpest, Honvéd, Ferencváros), kivétel nélkül 1-0-ra.
– A borsodi sárga-kékek tavaly két győzelemmel kezdtek, aztán novemberig nyeretlenek maradtak. Most is győzelemmel kezdtek, de azóta négy mérkőzésen nyeretlenek.

PAKSI FC–PUSKÁS AKADÉMIA FC 3-2 (1-0)
Gólszerzők: Hahn (14., 93.), Hegedűs (52. - öngól), illetve Arabuli (76.), Latifi (81.)
– A Paks első győzelmét szerezte a bajnoki idényben. Tavaly már a negyedik fordulóban győzött, de az első nyolc forduló után mindössze egy győzelem állt a neve mellett. Tavaly az első nyolc fordulóban hét pontot szerzett, most a hatodik után hatnál tart.
– Március 10. óta ez Csertői Aurékl csapatának mindössze a második hazai győzelme, korábban a Vidit verte meg.
– Folytatódott egy sorozat: a Paks a Puskás Akadémia ellen eddig minden hazai bajnoki mérkőzését megnyerte.
– Hahn János a legutóbbi két fordulóban három gólt szerzett, ő eddig az idényben a paksiak házi gólkirálya.
– A Puskás Akadémia továbbra is nyeretlen a bajnokságban. Tavaly is gyengén kezdett, akkor a hatodik fortdulóban nyert először, de utána még sorozatban három mecset megnyert.
– Benczés Miklós együttese harmadszor játszott vendégként az idényben, kétszer is két gólt szerzett, de nyerni egyik meccsen sem tudott.
– Július végén, Diósgyőrben, a Puskás Akadémia 2-0-ra vezetett, majd az ellenfél kiegyenlített. Ott Molnár kiállítása után a felcsútiak tíz emberrel fejezték be a meccset. Most szinte annak a tükörképét láthattuk, kétgólos paksi vezetés után a Puskás Akadémia egyenlített ki. Ezúttal az ellenfél játékosa kapott piros lapot (Lenzsér, 80.), de a csattanó a vendégek szempontjából rosszul alakult: a tíz emberrel játszó paksiak megnyerték a meccset.

KISVÁRDA MASTER GOOD–DIÓSGYŐRI VTK 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Vári (51., tizenegyesből), illetve Mihajlovics (41.)
– Dajka László először irányította hazai pályán a kisvárdai csapatot.
– Az újonc először szerzett pontot pályaválasztóként.
– Vári Barnabás lett az első magyar játékos, aki a Kisvárda színeiben gólt szerzett az élvonalban. Több mint kilenc év telt el a legutóbbi, a legmagasabb osztályban lőtt találata óta, azt még a Paks játékosaként érte el.
– Egyetlen csapat mérkőzésein sem ítéltek annyi büntetőt a játékvezetők a mostani OTP Bank Ligában, mint a Kisvárdáén. A sok kapott után most egyet az újonc lőhetett.
– A szerb Branko Mihajlovics először szerepelt a kezdő tizenegyben az OTP Bank Ligában szerzett mérkőzésen. Góllal ünnepelte.
– A Diósgyőr sorozatban hét elveszített idegenbeli bajnoki után szerzett pontot vendégként.
– Vidéki csapat vendégeként 2018-ban először szerzett pontot a Diósgyőr.

SZOMBATHELYI HALADÁS–MTK BUDAPEST 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Gaál (91.), illetve Schäfer (13.), Gera (80.)
– A Haladás először kapott ki pályaválasztóként az OTP Bank Ligában új stadionjában.
– A szombathelyiek a legutóbi négy bajnoki meccsükből hármat elveszítettek.
– Gaál Bálint csupán három mérkőzésen játszott eddig az idényben, de két gólt is szerzett, ezúttal csereként beállva.
– Az MTK negyedszer játszott idegenben, tíz szerzett pontja minden riválisáénál több.
– A kék-fehérek az idényben minden idegenbeli mérkőzésükön legalább két gólt szereztek eddig az OTP Bank Liga 2018–2019-es idényében.
– Az MTK-nak 2014 őszén volt legutóbb ilyen jó (sőt még jobb) idegenbeli mérlege az élvonalban, akkor öt mérkőzést nyert sorozatban.
– A még mindig csak 19 éves Schäfer András, aki másfél éve már bemutatkozott az első osztályban, élete első NB I-es gólját szerezte. Gera Dánielnek a negyedik gólja volt a mostani az OTP Bank Ligában.

(A MOL Vidi FC–Újpest mérkőzést a székesfehérváriak nemzetközi kupaszereplése miatt elhalasztották.)


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Pontot vesztett a Vasas, lőtávolban az ETO
Bajnokságok / Kupák
Bebiztosíthatja a feljutását a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi és debreceni győzelem a szombati játéknapon

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS