A Haladást fogadja az éllovas, Kozármislenybe látogat az ETO

2024. február. 17., 17:47   |    

A Haladást fogadja az éllovas, Kozármislenybe látogat az ETO

Nyolc vasárnapi mérkőzés után hétfőn a Vasas és a PMFC mérkőzésével zárul a Merkantil Bank Liga 21. fordulója. A listavezető Nyíregyháza Balmazújvárosban fogadja a Haladást.

BFC SIÓFOK–KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC
(Vasárnap, Siófok, 14.00)
Sem a Siófok, sem a Kazincbarcika nem játszott a hétközben, a múlt vasárnap győztes Balaton-parti gárda a 16., a Kazincbarcika a hetedik helyen áll. A forduló előtt a borsodi csapat áll a legelőkelőbb helyen azok közül, akik a legutóbbi bajnoki meccsükön nyertek a Merkantil Bank Ligában. A Siófok a legutóbbi két hazai találkozóját elveszítette, de még 2023-ban. A Kazincbarcika megnyerte eddigi két idei bajnokiját, ráadásul kapott gól nélkül.

FC AJKA–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR
(Vasárnap, Ajka, 14.00)
Az Ajka 3-1-re győzött szerdán Soroksáron, a csapat feltámadt, mind a három eddigi tavaszi bajnokiján nyerni tudott. Otthon október 22. óta százszázalékos. A Mosonmagyaróvár sokkal rosszabbul áll, a legutóbbi három mérkőzését elveszítette. Az eddigi egyetlen 2024-es idegenbeli bajnokiját elveszítette Kazincbarcikán.

GYIRMÓT FC GYŐR–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
(Vasárnap, Gyirmót, 14.00)
A Gyirmót szerdán gól nélküli döntetlent játszott a győri városi rangadón az ETO-val. Szeptember 24. óta mindössze egye bajnokit veszített el, azt is a listavezető Nyíregyháza ellen. Pályaválasztóként 2024-ben eddig egyszer játszott, akkor nyert a Soroksár ellen. A Szeged a döntetlenek csapata, de legutóbb kikapott az Ajkától, ráadásul otthon. Szerdán nem játszott. Idegenben még veretlen a Merkantil Bank Liga 2023–2024-es idényében.

BVSC-ZUGLÓ–BUDAFOKI MTE
(Vasárnap, Zugló, 14.00)
A BVSC eddigi 2024-es mérlege könnyedén összefoglalható: otthoni győzelemmel kezdett, majd kétszer kikapott idegenben. Most ismét pályaválasztóként játszik majd. Szerdán idegenben játszott, a Haladástól kapott ki, Szombathelyen. A Budafok sincsen igazán jó passzban, idén még nem nyert, de két vereség után szerdán otthon tartott egy pontot a Vasast fogadva.

HR-RENT KOZÁRMISLENY–ETO FC GYŐR
(Vasárnap, Kozármisleny, 14.00)
A szerdán Tiszakécskén döntetlent játszó Kozármisleny immár négy mérkőzés óta nyeretlen. Még mindig az ötödik helyen áll a tabellán. Pályaválasztóként ősszel július vége után veretlen maradt, de az első tavaszi meccsén kikapott a Honvédtól. Az ETO a második helyen áll, szerdán 0-0-ra végzett a Gyirmót ellen. Idegenben vereséggel zárta az őszt a Vasas ellen, s vereséggel kezdte a BVSC ellen. De most Baranyába kell utazni, nem pedig Budapestre.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–SZOMBATHELYI HALADÁS
(Vasárnap, Balmazújváros, 14.00)
A Szpari nem játszott szerdán, legutóbb a múlt hét végén vívott bajnokit, azon egy pontot szerzett Kispesten, a Honvéd ellen. Balmazújvárosban, az albérletben augusztus 13. óta nyolc bajnokit nyert meg sorozatban. A Haladás szerdán otthon 1-0-ra verte a BVSC-t. Idegenben először játszik majd idén. Augusztus 28. óta mindössze egyszer nyert vendégként.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–SOROKSÁR SC
(Vasárnap, Csákvár, 17.00)
A november 5. óta nyeretlen Csákvár a Haladástól és az ETO-tól is két gólt kapott eddig 2024-ben, a két meccsen egy pontot szerzett. Pályaválasztóként legutóbb 7-1-re kikapott a Nyíregyházától, de még tavaly. A Soroksár nem szerzett pontot szerdán otthon az Ajka ellen. Vendégként egyszer játszott eddig 2024-ben, akkor is kikapott, mégpedig Gyirmóton.

TISZAKÉCSKEI LC–BUDAPEST HONVÉD
(Vasárnap, Tiszakécske, 17.00)
Az utolsó előtti helyen álló Tiszakécske a hét közepén otthon tartott egy pontot a Kozármislenyt fogadva. Két vereség után szerzett ismét pontot. Pályaválasztóként mindössze egyszer, a Soroksár ellen tudott győzni eddig a 2023–2024-es bajnoki idényben. A Honvéd idegenben, Kozámislenyben kezdte a 2024-es évet, majd a Nyíregyházát fogadta. A két meccsen négy pontot szerzett.

VASAS FC–PÉCSI MFC
(Hétfő, Illovszky Rudolf Stadion, 20.00)
A Vasas csak egy pontot vitt el szerdán a Promontor utcából, ezzel harmadik, nem tudta csökkenteni a hátrányát az előtte álló két csapattal szemben. Otthon október 1. óta nem kapott gólt, négy mérkőzésen tíz pontot szerzett. De éppen legutóbb, a Szeged-Csanád ellen nem nyert. A PMFC a kilencedik helyen áll, eddig csak hazai bajnokit játszott, a Siófok ellen döntetlent játszott, a Kazincbarcikától kikapott. Idegenben, szeptember 27. után, egyetlen mérkőzése sem hozott egynél több gólt.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Pontot vesztett a Vasas, lőtávolban az ETO
Bajnokságok / Kupák
Bebiztosíthatja a feljutását a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi és debreceni győzelem a szombati játéknapon

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS