11 éve díjazzák a RangAdó legjobbjait

2023. június. 22., 14:59   |    

11 éve díjazzák a RangAdó legjobbjait

10 kategóriában hirdetnek győztest a magyar bajnokságban nyújtott teljesítmény tükrében az NB I éves értékelőjén, a RangAdó-díjátadón.

Az első RangAdó-díjátadót 2012-ben rendezték meg, melyen akkor még csak a férfi kategóriákban díjazták a bajnokság legjobbjait. 2013-tól kezdve azonban minden évben a gólkirály mellé gólkirálynőt is hirdetnek, ugyanis a női díjátadóra csupán a rákövetkező évben, 2013-ban került sor először. Azóta minden szezon vége a labdarúgás legjobbjainak kitüntetésével záródik, melyen a férfiakat hét, a nőket három kategóriában díjazzák.  Az OTP Bank Liga valamennyi játékosa az alábbi kategóriákban kaphatnak elismerést: az NB I év legjobb játékosa, gólkirálya, legszebb gólja és év felfedezettje.

A játékosok mellett a bajnokságban közben járó szakemberek is részesülnek elismerésben, hiszen legjobb edzőt és játékvezetőt is hirdetnek az évértékelőn, illetve a legsportszerűbb magatartást tanúsító klubcsapatnak is osztanak NB I Fair play-díjat.

Női oldalon sem marad el a kiemelkedő éves teljesítmény honorálása, ugyanis szintén díjazásra kerül a Simple Női Liga legjobb játékosa, év felfedezettje és gólkirálynője.

Az év legjobb játékosa, felfedezettje és legjobb edzője díjat a klubok szavazatai alapján adják, a legszebb gólt pedig a szurkolók választhatják.

A jelenlegi férfi A-válogatott játékosai közül többek között Loic Nego, Varga Barnabás, Ádám Martin részesült díjazásban. Míg női oldalon a jelen női A-válogatott játékosai közül mások mellett Nagy Virág, Fenyvesi Evelin és Szabó Viktória nyerte el a legjobb női kategória legalább egyikét.

A RangAdó-díjátadó különböző kategória győztesei 2011/2012-es szezon óta:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Hétgólos sikerrel maradt benn az Újpest, a Kisvárda a második kieső
Bajnokságok / Kupák
Magabiztos fehérvári sikerrel indult a 31. forduló
Bajnokságok / Kupák
Női futsal NB I – Vasárnap rajtol a bajnoki döntő

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS