A Barcelonával játszik a bronzéremért az ETO

2018. április. 20., 22:39   |    

A Barcelonával játszik a bronzéremért az ETO
Fotó: eto.hu

A Rába ETO futsalcsapata 6-1-es vereséggel zárta első mérkőzését az UEFA Futsal Cup négyes döntőjében, Zaragozában. Vasárnap a bronzéremért lép pályára a spanyol Barcelona ellen.

Ez az első alkalom, hogy a legrangosabb futsalsorozatban magyar klub is bejutott a legjobb négy közé, a zöld-fehérek Európa sztárcsapatai ellen mutathatták meg tudásukat. A Rába ETO az elődöntőben a világsztárokkal felálló Sporting ellen lépett pályára. A spanyol Javier Rodríguez irányította magyar csapat bizonytalanul kezdett, a kétszeres ezüstérmes portugálok az első percben vezetést szereztek, a harmadikban pedig már két gólra nőtt az előnyük. A pontosabban és határozottabban futballozó Sporting a szünetig még háromszor talált a győriek kapujába, az ötödik gól üres kapura esett négy másodperccel a játékrész vége előtt.

A második félidőben kiegyenlítettebb volt a játék, a Sporting nem támadott akkora lendülettel, mint az első húsz percben, az ETO pedig többször jutott el lövésig és néhány ígéretes helyzetet is kialakított. A szépítő találatot Sáhó Kristóf szerezte a 35. percben. A végeredmény a 38. percben alakult ki Dieguinho találatával. A döntőben a tavaly is finalista Sporting a címvédő Inter Movistarral játszik, míg az ETO ellenfele a második elődöntőben 2-1-re alulmaradó FC Barcelona lesz.

UEFA Futsal Cup, Final Four, Zaragoza:
Sporting CP (portugál)-Rába ETO 6-1 (5-0)
Gólszerzők: Alex Merlim (1.), Cardinal (3., 11.), Cavinato (13.), Diogo (20.), Dieguinho (38.), illetve Sáhó (35.)

Inter Movistar–Barcelona 2-1 (1-0)


Címkék:

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS