A Budaörs ellen szerepel a listavezető, a Kecskemét az ETO vendége lesz

2021. október. 02., 09:32   |    

A Budaörs ellen szerepel a listavezető, a Kecskemét az ETO vendége lesz
Fotó: eto.hu

A tizenegyedik fordulót rendezik vasárnap (illetve egy mérkőzés erejéig hétfőn) a Merkantil Bank Ligában. Az élen álló Haladás a Budaörsöt fogadja, a második helyezett Kecskeméti TE Győrbe látogat.

III. KERÜLETI TVE–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Vasárnap, Óbuda, 15.00)

Mind a két csapat hat ponttal áll, a Kerület a tizenkilencedik, a Csákvár a tizennyolcadik helyen. Némi különbség, hogy a vendégek egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak eddig. Abban ellenben egyforma a két fél mérlege, hogy mindkettő két döntetlent és három vereséget számlált a legutóbbi öt bajnokiján. Az újonc óbudai együttes még nem tudott pályaválasztóként győzni a Merkantil Bank Liga 2021–2022-es idényében.

DOROGI FC–FC AJKA
(Vasárnap, Tatabánya, 15.00)

Az előző három fordulóban nyeretlen Dorog szerdán 2-–1-re győzött Soroksáron, így a hatodik helyen áll. Pályaválasztóként viszont a legutóbbi két meccsén győzelem és szerzett gól nélkül maradt. Az Ajka szerdán kikapott a Szeged-Csanádtól, így csak a tizenharmadik. Vendégként legutóbb nyerni tudott a III. Kerület ellen Óbudán, de előtte négy mérkőzését elveszítette.

BUDAFOKI MTE–SZENTLŐRINC
(Vasárnap, Budafok, 15.00)

Öt pont a két csapat közötti különbség, a Budafok nagyon elrontotta a szeptember második felét, háromból három vereséget szenvedett. Alaposan visszaesett a tabellán, csak a tizenkettedik. Pályaválasztóként az előző hétvégén kikapott a listavezető Haladástól. A Szentlőrinc még tíz forduló után is veretlen, igaz, már hétszer játszott döntetlenre. Idegenbeli mérlege az egyik legjobb a mezőnyben, a legutóbbi hat alkalommal veretlen maradt, a legutóbbi két mérkőzését megnyerte.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–VASAS FC
(Vasárnap, Békéscsaba, 17.00)

Schindler Szabolcs dirigálja a hazaiakat, aki visszatért a viharsarki gárdához, miután a 2020–2021-es idény nagy részében a Vasast irányította. A lila-fehérek szerdán, a Csákvár ellen szerezték meg idénybeli első bajnoki győzelmüket, a három pontnak köszönhetően javítottak pozíciójukon, két csapatot megelőztek, a tizenhatodik helyre kerültek. Pályaválasztóként ellenben még nem tudtak győzni a Merkantil Bank Liga 2021–2022-es idényében. A Vasas kétségtelenül jó formában van, a tabella harmadik helyén áll. A legutóbbi négy bajnoki fordulóban kilenc pontot szerzett. Ugyanakkor a legutóbbi hat idegenbeli bajnoki találkozójából csupán egyet nyert meg, Szolnokon. De azt nagyon.

WKW ETO FC GYŐR–KECSKEMÉTI TE HUFBAU
(Vasárnap, Győr, 17.00)

Az ETO szeszélyesen szerepel, ráadásul idénybeli bajnoki mérkőzései felén döntetlent játszott. Otthon, az ETO Parkban két győzelem között háromszor „ikszelt”. Veretlen a mostani idényben pályaválasztóként. A Kecskemét az idény meglepetéscsapata, hasonló formát mutat, mint tavaly ősszel a Pécsi MFC. A második helyen áll, egyetlen más csapat sem nyert nála többször. Vendégként mindhárom eddigi találkozója döntetlent hozott a Merkantil Bank Liga mostani idényében.

PÉCSI MFC–SZOLNOKI MÁV FC
(Vasárnap, Pécs, 17.00)

Gyengélkedik a pécsi csapat, csupán a tizenötödik helyen áll, szerdán is pont nélkül maradt Kecskeméten. Pályaválasztóként az előző hétvégén kikapott a Siófoktól, az volt az első veresége saját pályáján az első forduló óta. A Szolnok helyzete kicsit csalóka, 15 pontjával a kilencedik helyen áll. Ellenben van egy elhalasztott mérkőzése a Csákvár ellen, a vesztett pontokat tekintve csupán a Haladás, a KTE és a Vasas előzi meg. Idegenben mindössze háromszor játszott a mostani szezonban eddig, a szoros meccsek mérlege egy győzelem, egy döntetlen, egy vereség.

SZOMBATHELYI HALADÁS–BUDAÖRS FC
(Vasárnap, Szombathely, 17.00)

A listavezető szombathelyi csapat szerdán döntetlent játszott a vendégként a Szentlőrinccel a veretlen csapatok találkozóján, de így is megőrizte első helyét. Pályaválasztóként négy mérkőzésen tíz pontot gyűjtött eddig, érdekes, hogy mindkét kapott gólját otthon szedte be. A Budaörs a hétközi fordulóban 3–0-ra megverte a sereghajtó Tiszakécskét, ez volt mindössze a második három pontot hozó meccse a bajnoki idényben. Idegenben a legutóbbi négy mérkőzéséből három döntetlenre végződött, a legutóbbi kettőt egyetlen gólt sem hozott.

TISZAKÉCSKEI LC–SOROKSÁR SC
(Vasárnap, Tiszakécske, 17.00)

A tiszakécskeiek mindössze két pontot tudtak elcsípni eddig, a legutóbbi öt mérkőzésüket elveszítették. Minden hazai meccsükön szerzetek eddig egy gólt – és mindegyiket elveszítették. A Soroksárnak akadt egy kicsi fellángolása, megnyerte két egymást követő mérkőzését, de azóta vasárnap, majd szerdán is kikapott, kilenc pontjával csak a tizenhatodik helyen áll. Pontjai kétharmadát vendégként gyűjtötte eddig.

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA–DIÓSGYŐRI VTK
(Vasárnap, Szeged, 17.00)

A Szeged-Csanád ismét magára talált, a legutóbbi három bajnoki mérkőzését megnyerte, ezt rajta kívül csak a Siófok mondhatja el magáról a Merkantil Bank Liga mostani mezőnyében. A Szent Gellért Fórumban április 2. óta öt mérkőzést megnyert, majd két apró botlás után legutóbb ismét győzni tudott. A Diósgyőr két hellyel hátrább, a hetediken áll, de a szegediekkel azonos pontszámmal. A legutóbbi négy meccséből hármat döntetlennel zárt a bajnokságban. Idegenben az első forduló óta nyeretlen, a legutóbbi két alkalommal, a Győri ETO és a Békéscsaba ellen két szerzett gól sem volt elég a győzelemhez.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–BFC SIÓFOK
(Hétfő, Balmazújváros, 20.00)

A nyírségi csapat formája visszaesett, a Szpari mindössze egy pontot szerzett a legutóbbi három bajnokiján. A balmazújvárosi albérletben, illetve ősszel pályaválasztóként viszont még veretlen. A Siófok szinte akkor táltosodott meg, amikor a nyírségiek hullámvölgybe kerültek, a hetedik forduló után még nyeretlen volt, azóta ellenben három találkozón kilenc pontot gyűjtött.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS