A Dinamo Zagrebet fogadja a Fradi, újabb magyar-svéd párharc az EL-ben

2020. augusztus. 31., 13:31   |    

A Dinamo Zagrebet fogadja a Fradi, újabb magyar-svéd párharc az EL-ben
Fotó: uefa.com/Getty images

Elkészült a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének és az Európa-liga második selejtezőkörének sorsolása.

A Ferencvárost, akárcsak az első két sorsoláson, ismét elkerülte a szerencse, és a lehető legerősebb riválist kapta: a Dinamo Zagreb ellen próbálja meg kiharcolni a továbbjutást. A két csapat az előző idényben is találkozott a BL-selejtezőben, akkor Zágrábban döntetlent játszottak a felek, Budapesten viszont simán nyert a Dinamo, amely később el is jutott a BL-főtáblára. Ott az Atalanta elleni 4-0-ás sikere volt a legemlékezetesebb összecsapása, végül azonban így is csak a negyedik lett a csoportban, az olaszok mellett a Manchester City és a Sahtar Donyeck is megelőzte.

A horvát bajnokságot azonban ismét fölényesen megnyerte, és az új idényben három forduló után hibátlanul vezeti a tabellát. A BL második selejtezőkörében a kolozsvári CFR Cluj otthonában 2-2 után tizenegyesekkel jutott tovább, a következő fordulóban ismét idegenben játszik a Ferencváros ellen.

Ha a magyar bajnok sikerrel veszi ezt a mérkőzést, akkor a 4. fordulóban vagy az azeri Qarabaggal vagy a norvég Moldével találkozik – derült ki a BL-playoff keddi sorsolásán.

A MOL Fehérvár FC a máltai Hibernianst kapta, amely az előző idényben a harmadik lett a máltai élvonalban. A szigetországi csapat az EL első selejtezőkörében a liechtensteini Vaduz otthonában nyert 2-0-ra.

A Budapest Honvéd a svéd Malmöt fogadja az Európa-ligában. Ez lesz bő két héten belül a harmadik magyar-svéd párharc a nemzetközi porondon, az elsőn a Ferencváros 2-0-ra legyőzte a svéd bajnoki címvédő Djurgardent a BL-selejtezőben, a másodikon, az Európa-liga első selejtezőkörében a tartalékos Puskás Akadémia 3-0-s vereséggel zárt a Hammarby otthonában. A Malmö remek formában van, 18 forduló után vezeti a svéd bajnoki tabellát, mindössze egyszer kapott ki ezeken a meccseken. A kizárólag skandináv játékosokkal felálló malmői együttes az első EL-selejtezőkörben hazai pályán 2-0-ra legyőzte a lengyel Cracovia Kraków együttesét.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS