A DVSC veretlenül zárta az élen az őszi szezont

2011. november. 05., 17:22   |    

A DVSC veretlenül zárta az élen az őszi szezont

Az OTP Bank Liga 15. fordulójában a hajdúságiak Szombathelyen nyertek, és veretlenül zárták a bajnokság első felét. A ZTE most sem tudta megszerezni első szezonbeli győzelmét.

Torghelle a hajrában mentett pontot

 

Budapest Honvéd - Pécsi MFC 1-1 (0-1)

Vezette: Oláh Gábor (Vámos Tibor, Farkas Balázs)

Gólszerző: Torghelle a 93., ill. Bajzát a 36. percben

 

Hazai helyzetekkel kezdődött a mérkőzés, de hiába irányította a meccset a Honvéd, a vendégek a 36. percben egy kontratámadás végén vezetéshez jutottak: Horváth Zsolt vezette kapura a labdát, önzetlenül Bajzát Péter elé játszott, aki túljutott a kapuson, és a bal sarokba lőtt (0-1). A második félidőben is a Honvéd előtt kínálkozott több lehetőség, a Pécs az eredmény tartására törekedett, és egészen a 93. percig sikerrel járt. Ekkor azonban egyenlített a Honvéd, Németh Norbert lövését Dibusz Dénes csak kiütni tudta, Torghelle Sándor pedig 12 méterről a léc alá bombázott (1-1).

 

 

 

Megszakadt a Vasas hosszú sorozata

 

Vasas-Híd - DVTK 2-3 (0-2)

Vezette: Kovács J. Zoltán (Viszokai László, Szalai Dániel)

Gólszerző: Kulcsár a 61., Katona a 86., ill. Budovinszky a 17., Abdouraman a 25., Seydi a 87. percben

 

A Vasas kilenc meccses bajnoki veretlenségi szériával a háta mögött fogadta a DVTK-t, de több mint hatszáz perces kapott gól nélküli sorozata a 17. percben megtört, Luque szabadrúgása után Budovinszky Krisztián elé került a labda, aki 16 méterről lőtt a bal sarokba (0-1). A 25. percben ismét Luque szabadrúgását követően készülődhettek középkezdéshez a hazaiak, ezúttal Mohamadou Abdouraman fejelt a hálóba a beívelés után (0-2). A Vasas nem talált magára a szünetig, a fordulás után azonban igen: a 61. percben Kulcsár Dávid tört kapura a jobbösszekötő helyén, majd jó cselek után 11 méterről a jobb sarokba helyezett (1-2). A 86. percben az egyenlítő találat is megszületett, Hudson-Odoibi jobb oldali beadása után Katona Máté 6 méterről lőtt a léc alá (2-2). A hátralévő öt percet nem tudta kapott gól nélkül kihúzni a hazai együttes, a 88. percben egy jobb oldali beadást követően Tisza Tibor fejelte le a labdát Seydi elé, aki 10 méterről a jobb felső sarokba lőtt, beállítva a 2-3-as végeredményt.

 

 

Kétszer vezetett, mégis kikapott a Siófok

 

Kecskeméti TE - FGSZ Siófok 3-2 (1-2)

Vezette: Beke Balázs, Ring György, Albert István)

Gólszerző: Foxi a 23., Litsingi a 48., Lencse az 55., ill. Haraszti a 21., Tusori a 45.

Kiállítva: Melczer a 89. percben

 

Az első negyedórában javarészt mezőnyjáték zajlott a pályán, de a félidő felénél felpörgött a meccs, a 21. percben megszerezte a vezetést a Siófok: Szabó János iramodott meg a bal oldalon, pontosan adott középre, az érkező Haraszti Zsolt pedig 6 méterről a kapu  közepébe lőtt (0-1). Két perccel később egyenlített a Kecskemét, Bori Gábor 19 méterről leadott lövése után a labda megpattant egy védőn, Foxi lecsapott rá, és 8 méterről a bal sarokba lőtt (1-1). A félidő utolsó pillanataiban visszaszerezte az előnyt a Siófok, Szabó János bal oldali beadását követően Tusori Richárd közelről talált a hálóba (1-2). A fordulás után három perccel a szünetben beállt Litsingi egyenlített, Lencse László passza után 10 méterről emelt a hálóba (2-2). Az 59. percben már a hazaiaknál volt az előny, Lencse 20 méterről lőtte ki a jobb sarkot (3-2). Az utolsó félórában is a házigazdák irányítottak, és meg is őrizték előnyüket, míg a Siófok a hajrában tíz főre fogyatkozott, Melczer Vilmos kapott pirosat egy súlyos szabálytalanság után.

 

 

Nyeretlen maradt a ZTE

 

ZTE FC - Kaposvári Rákóczi 1-1 (1-1)

Vezette: Solymosi Péter (Berettyán Péter, Horváth Róbert)

Gólszerző: Meyé a 30., ill. Bőle a 15. percben

 

 

A ZTE sorozatban négy hazai döntetlen után várta a Kaposvár elleni mérkőzést. A hazaiak jobban kezdtek, de csak kapufáig jutottak, míg a Kaposvár a 15. percben első helyzetéből megszerezte a vezetést: Balázs Benjámin labdájával Bőle Lukács tört kapura, majd egy csel után 12 méterről a jobb felső sarokba lőtt (0-1). A 30. percben egyenlítettek a hazaiak, Tököli Attila beívelését követően a balösszekötő helyén érkező Meyé közelről a hálóba lőtt (1-1). A folytatásban is a ZTE előtt adódtak lehetőségek, de csak újabb kapufáig jutottak, a gól elmaradt, miképpen a zalaiak első szezonbeli győzelme is.

 

 

Egy gól döntött Szombathelyen

 

Haladás Sopron Bank - DVSC-TEVA 0-1 (0-1)

Vezette: Szabó Zsolt (Kispál Róbert, Lémon Oszkár)

Gólszerző: Rezes a 21. percben

 

A Haladás jól kezdte a mérkőzést, az első negyedórában több nagy helyzetet is kialakított a vendég kapu előtt, a lehetőségek azonban kimaradtak. A DVSC jobban sáfárkodott lehetőségeivel, a 21. percben ugyanis első komolyabb helyzetét gólra váltotta: Korhut Mihály futott el a bal oldalon, beadására Rezes László érkezett, és 6 méterről a hálóba fejelt (0-1). A folytatásban kiegyenlített volt a mérkőzés, a hazaiak a második félidő végéhez közeledve tettek szert némi fölényre, még a 93. percben is kihagytak egy óriási lehetőséget, de a gólszerzés nem jött össze. Győzelmével a DVSC veretlenül, a tabella élén zárta az őszi szezont.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS