A DVTK győzelmével felkapaszkodott a dobogóra

2014. november. 22., 22:08   |    

A DVTK győzelmével felkapaszkodott a dobogóra

Az OTP Bank Liga 15. fordulójának szombati játéknapján a DVTK 2-0-ra legyőzte idegenben az MTK-t, ezzel leszorította a Dunaújvárosból pont nélkül távozó Paksot.

MTK Budapest - DVTK 0-2 (0-2)
Vezette: Szabó Zsolt
Gólszerző: Griffiths a 8., Griffiths a 32. percben

A diósgyőriek az első félidőben nagyszerűen futballoztak, és teljesen megérdemelten szereztek kétgólos vezetést. A 8. percben egy hazai támadást követő kontra végén Elek Ákos 12 méteres lövését követően Hegedűs kapus még védeni tudott, de a kipattanót Gosztonyi András szerezte meg, Griffithset hozta játékba, aki a kapunak háttal állva, sarokkal továbbított a hálóba (0-1). A 32. percben Elek Ákos tette ki a labdát Husicnak a bal oldalra, védő pontosan ívelt középre, Griffiths pedig 5 méterről fejelt a kapu bal oldalába (0-2). A második félidőben magára talált az MTK, mezőnyben a diósgyőriek felé kerekedett, de helyzeteiből nem született gól, így a DVTK magabiztosan gyűjtötte be a három pontot.

Nyíregyháza - PMFC-Matias 4-0 (1-0)
Vezette: Bognár Tamás
Gólszerző: Szokol a 26., Pekár a 67. (11-esből), Koller a 88., Pákolicz a 92. percben

Az első félidő nem bővelkedett helyzetekben, a nyírségiek egyetlen komolyabb lehetőségüket gólra váltották, a 26. percben Pákolicz szöglete után Szokol Zsolt továbbított a kapuba (1-0). A második félidőben is a nyírségiek futballoztak veszélyesebben, Pekár László előbb a kapufát találta el, majd a 67. percben büntetőből megduplázta csapata előnyét (2-0). A 88. percben a Pécsről igazolt nyíregyházi támadó, Koller Krisztián 10 méterről lőtt a léc alá egy nagy pécsi védelmi hibát követően (3-0), a 90. percben pedig a szintén ex-pécsi Pákolicz Dávid fejelt 8 méterről a jobb sarokba, beállítva a 4-0-ás végeredményt.

Puskás Akadémia - Haladás 1-0 (1-0)

Vezette: Németh Ádám
Gólszerző: Tischler a 35. percben

A Puskás Akadémia helyzetekkel kezdte a mérkőzést, de a Haladás kapuja előtt rendre pontatlanok voltak a támadók, egy alkalommal Kamil Kopunek fejéről pattant a lécre a labda. A 35. percben vezetést szereztek a hazaiak, Margitics Andor beadása után a Hali-védők egymásra vártak, Tischler Patrik pedig közelről a hálóba fejelt. A második félidőben sem tudott újítani az előző idényben szebb napokat megélt sereghajtó Haladás, újabb vereségével - és néhány rivális győzelmével - még nehezebb helyzetbe került a kiesés elkerüléséért vívott harcában.

Dunaújváros - MVM Paks 1-0 (0-0)
Vezette: Andó-Szabó Sándor
Gólszerző: Nikházi a 61. percben

Mióta a Dunaújváros elkezdte hazai pályán játszani meccseit, szépen gyűjtögeti a pontjait, ezúttal a tabella első harmadához tartozó paksiakat győzte le. Az első félidő elején mindkét kapu előtt adódott egy-egy lehetőség, ezt követően azonban elmaradtak a helyzetek. A 61. percben Petneházi Márk szabadrúgását követően Nikházi Márk 11 méterről a léc alá fejelt, megszerezve a vezetést a csapatának (1-0). Hátrányban kezdett el veszélyesen futballozni a Paks, de a lefújásig csak kapufáig jutott, és elveszítette a mérkőzést.

Lombard Pápa - Budapest Honvéd 1-1 (0-0)
Vezette: Pintér Csaba
Gólszerző: Csizmadia (11-esből) a 92., ill. Baráth az 56. percben

A mérkőzés első 20 percében főleg a Honvéd alakított ki helyzeteket. A 32. percben emberhátrányba került a Pápa, Waltner Róbert utánrúgásért kapott piros lapot. A félidő utolsó másodperceiben Vécsei Bálint járt közel a gólszerzéshez, de a pápaiak a gólvonalról felszabadítottak. Az 56. percben megszerezte a vezetést a Honvéd, Kosznics 28 méteres szabadrúgása után a labda kipattant a bal kapufáról, Baráth Botond érkezett, és 6 méterről az üres kapuba bólintott (0-1). A folytatásban a Honvéd lőtt még egy kapufát, és úgy tűnt, győzelme nem forog veszélyben, de a hajrában büntetőhöz jutott a 10 emberrel játszó Pápa, Csizmadia Csaba pedig értékesítette a 11-est, kialakítva az 1-1-es végeredményt.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS