A hajrában mentett pontot az Újpest a derbin, a DVTK is legyőzte a MOL Vidit

2019. február. 09., 21:45   |    

A hajrában mentett pontot az Újpest a derbin, a DVTK is legyőzte a MOL Vidit

Az OTP Bank 20. fordulójában a címvédő MOL Vidi gyorsan előnybe került a DVTK elleni hazai bajnokiján, de a vendégek még a szünet előtt fordítottak és megnyerték a találkozót. Győzött a Kisvárda is, így a miskolciak továbbra is kiesőhelyen állnak.

MOL Vidi FC-Diósgyőri VTK 1-2 (1-2)
Gólszerző: M. Scepovic (3.), illetve Mihajlovic (28.), Karan (33.)
MOL Vidi FC: Kovácsik - Nego, Juhász R., Fiola, Stopira - Kovács I., Pátkai (Hangya 68.), Hadzic - Huszti (Futács 62.) - M. Scepovic, Hodzic
Diósgyőri VTK: Bukrán - Brkovic, Karan, Tamás M. - Sesztakov, Szabó B. (Hasani 87.), Mazalovic, Márkvárt, Juhar - Vernes (Tajti 69.), Mihajlovic (Bacsa 80.)
    
A legutóbbi fordulóban a Puskás Akadémiától meglepő vereséget szenvedett a MOL Vidi, amely már a találkozó legelején megszerezte a vezetést Marko Scepovic jóvoltából. A folytatásban is inkább a hazaiak akarata érvényesült, a vendégek mégis egyenlíteni tudtak: egy beívelést Branko Mihajlovic vett mellre, majd a kapus lábai között a kapuba bombázott. Öt perc múlva már a Diósgyőrnél volt az előny, amikor egy szabadrúgást követően Dejan Karan emelt a fehérvári kapuba. Hátrányba kerülve fokozta a nyomást a Vidi és a szünetig Huszti Szabolcs révén két ziccert rontott. A második félidő elején büntetőből sem sikerült Husztinak gólt lőni, a Pátkai Máté lerántásért megítélt tizenegyest hibázta el. A hazaiak a lefújásig nagy mezőnyfölényben játszottak, beszorították a Diósgyőrt, ám egyenlíteniük nem sikerült. A Vidi újabb hazai vereségével távolabb került bajnoki címének megvédésétől.

Mezőkövesd-Zsóry FC - MTK Budapest 2-3 (1-1)
Gólszerző: Drazic (28.), Vajda (47.), illetve Katona (32.), Kanta (65.), Vass P. (78.)
Mezőkövesd: Szappanos - Farkas D. (Silye, a szünetben), Pillár, Szalai A., Vadnai - Meszhi, Bertus - Molnár, Pekár (Vajda, a szünetben), Cseri (Koszta, 80.) - Drazic
MTK: Kicsak - Katona, Gengeliczki, Szelin, Deutsch - Vass Á. - Vass P. (Schön, 91.), Bognár, Vogyicska (Kanta, 60.), Kulcsár (Torghelle, 70.) - Lencse

A találkozó elején jellemzően a kövesdi térfélen volt a labda, de aztán ahogy telt az idő, bátrabbá vált a hazaiak játéka, ez pedig hamarosan góllá érett. A vezetés megszerzése után azonnal visszahúzódott saját kapuja elé a vendéglátó együttes, de az MTK-nak csupán négy percre volt szüksége ahhoz, hogy egy jól helyezett lövéssel kiegyenlítsen. A szünetig aztán a Mezőkövesd volt aktívabb, de a játékrész végéig újabb gól nem született. Fordulás után a kettős cserével frissítő hazaiak azonnal magukhoz ragadták a kezdeményezést, hamar újra betaláltak, a következő jó húsz percben pedig a sárga lapokat érő szabálytalanságok akasztották meg gyakran a játék ritmusát. A fővárosi kék-fehérek a félidő derekához közeledve sikerrel fejeztek be egy akciót, és bő negyedóra múlva ismét gólt szereztek, ezzel először vezettek a mérkőzésen. A hátralévő nagyjából 15 percben az MTK nem engedte kibontakozni a hazaiakat, sőt, egészen a lefújásig kezdeményezőbb maradt, így végül megérdemelten vitte el a három pontot Mezőkövesdről. A fővárosi együttes két vereség után nyert ismét, idegenben pedig előzőleg sorozatban háromszor kapott ki. A Mezőkövesd nyeretlenségi szériája folytatódott, Kuttor Attila együttese immár egymás után a hatodik bajnoki meccsén nem tudott győzni, a mérlege ezeken az összecsapásokon három-három döntetlen és vereség.

Kisvárda Master Good-Debreceni VSC 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Cukalasz (42.), Lukjancsuk (45.), Horváth Z. (56.)
Kisvárda: Felipe - Kravcsenko, Ene, Vári, Lukjancsuk - Lucas, Karaszjuk - Seco (Ilic, 72.), Cukalasz (Gosztonyi, 78.), Grozav - Horváth Z. (Sassá, 87.)
Debrecen: Kosicky - Kusnyir, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi - Varga K., Tőzsér, Bódi (Kuti, 77.), Bényei (Avdijaj, a szünetben) - Szécsi, Takács T. (Damásdi, 58.)

Az első húsz percben a hazaiak birtokolták többet a labdát, a Debrecen elsősorban azzal törődött, hogy stabil legyen a védekezése. A folytatásban azonban a támadásszervezésben is aktívabbá vált a vendégcsapat, ezzel együtt továbbra sem volt kapura igazán veszélyes. Sokáig nem alakított ki komoly gólhelyzetet a Kisvárda sem, végül mégis kétgólos előnnyel zárta az első félidőt: előbb a DVSC védelmének és kapusának bizonytalanságát használta ki Cukalasz, majd Lukjancsuk bombázott távolról a léc alá. A szünet után szűk tíz perccel gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés, amikor pontosan vitt végig egy ellentámadást a Kisvárda. A Debrecen az előző négy fordulóban nem kapott gólt, ezúttal viszont a mérkőzés közepén többször is bizonytalankodott. A támadójátéka ugyanakkor a folytatásra sem változott érdemben, így nem volt esélye arra, hogy felzárkózzon.
    
Paksi FC-Szombathelyi Haladás 1-1 (1-0)
gólszerzők: Simon A. (30.), illetve Bamgboye (81.)
Paks: Nagy G. - Kulcsár D., Fejes (Lenzsér, 64.), Gévay, Szabó J. - Papp - Hahn (Bartha, 84.), Kecskés, Egerszegi, Remili - Simon A. (Könyves, 64.)
Szombathelyi Haladás: Király - Habovda, Saláta, Jagodics, Németh Mi. - Dausvili, Holdampf (Németh Má., 71.) - Bamgboye, Gaál (Rabusic, a szünetben), Ofosu - Mészáros (Rui Pedro, a szünetben)

A Haladás az első félidő első felében letámadta ellenfelét, a játék - némi meglepetésre - leginkább a hazai térfélen folyt. Kaput eltaláló kísérletet ugyanakkor először a 30. percben láthatott a közönség, ebből azonban egyből gól is lett: Simon szánta rá magát váratlanul egy lövésre a bal oldalról, s ez meglepte Királyt, aki nem tudott hárítani. A találat után megváltozott a játék képe, a Paks átvette az irányítást, s több helyzetet is kidolgozott. A szünet után fokozatosan a vendégek kerültek fölénybe, próbáltak lendületes támadásokat vezetni, de a befejezések egy ideig nem sikerültek. A hajrához közeledve aztán összejött az egyenlítés, s az utolsó percekben is "nyomott" a Haladás, de - miközben hatástalanított egy-két hazai kontrát - a győztes gólt már nem sikerült megszereznie. A szombathelyi együttes három vereség után szerzett pontot, nyeretlenségi sorozata azonban már hat meccs óta tart, s mivel közvetlen riválisai nyertek szombaton, egyre kilátástalanabb helyzetbe kerül a bennmaradást illetően.

Budapest Honvéd FC-Puskás Akadémia FC 2-1 (2-0)
Gólszerzők: Holender (9., 17.), illetve Radó (73.)
Piros lap: Latifi (81.), Heris (94.)
Budapest Honvéd: Gróf - Lovric, Kamber, Kálnoki Kis - Mezghrani, Szendrei (Májer, 67.), Heffler, Gazdag, Uzoma - Danilo (Tischler, 68.), Holender
Puskás Akadémia: Hegedüs L. - Szolnoki, Hadzsiev, Heris, Bokros - Tamás (Nagy Zs., 80.), Varga J., Urblík, Kiss T. (Latifi, a szünetben) - Vega (Arabuli, 57.), Radó

Az ellenfelet saját térfelén letámadó felcsútiak mezőnyfölényével kezdődött a találkozó, de a vendégvédelem a 9. és a 17. percben is óriásit hibázott, a szemfüles Holender pedig mindkétszer góllal büntetett. Mezőnyjátékkal folytatódott a mérkőzés, a kapuk előtt ritkán adódtak lehetőségek. Nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt a Puskás Akadémia, de veszélyes gólhelyzetig nem jutott a jól záró kispesti védelemmel szemben. A Honvéd a kontráiban bízott, Danilo az egyik ilyen akció lezárásaként kevéssel ollózott a felcsúti kapu fölé. A 73. percben szépített a Puskás Akadémia - Radó lövése egy védő lábán pörgött fel, majd kötött ki a kapu jobb oldalában -, de hiába támadott a hajrában, egyenlíteni már nem tudott. A vendégcsapat kilenc játékossal fejezte be az összecsapást. A Honvéd ezt megelőzően november elején nyert a bajnokságban, azóta hat mérkőzésen három döntetlen mellett háromszor kikapott. A Honvéd pályaválasztóként ötödik meccsén negyedszer győzte le a kispestiek vendégeként továbbra is nyeretlen felcsútiakat. A Puskás Akadémiának idegenben nem megy: a bajnoki szezon tizedik vendégfellépésén nyolcadszor maradt alul.

Újpest FC-Ferencváros 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Simon K. (93.), illetve Varga (11.)
Újpest FC: Banai - Burekovic, Litauszki, Ristevski, Pauljevic - Onovo, Sankovic, Nagy D. (Simon K., 83.), Rácz B. (Zsótér, 64.), Beridze (Nwobodo, 53.) - Novothny
Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics, Frimpong, Dvali, Heister - Sigér, Haratin (Leandro, 82.) - Varga (Nguen, 76.), Gorriaran, Petrjak - Böde (Lanzafame, 68.)

A Ferencváros az első pillanattól kezdve magához ragadta a kezdeményezést és már a 11. percben vezetést szerzett Varga Roland révén. Az Újpestnek vendéglátóként is a kontrákban kellett bíznia, a zöld-fehérek védelme azonban viszonylag könnyedén hárította el ezeket a próbálkozásokat. A második félidő elején a lila-fehérben debütáló Rácz Barnabás kis híján egyenlített, de tekerése mellé szállt. Egészen a 93. percig úgy tűnt, nem lesz ennél nagyobb lehetősége a mérkőzésen az Újpestnek, ekkor azonban érkezett a csereként pályára lépő Simon Krisztián, aki az első kaput eltaláló hazai lövéssel pontot mentett csapatának. Ez volt a 225. bajnoki rangadó a Ferencváros és az Újpest között, a zöld-fehérek 102. alkalommal diadalmaskodtak 62 döntetlen és 61 újpesti siker mellett. A zöld-fehérek 9 pontosra növelték előnyüket a címvédő MOL Vidi FC-vel szemben. 

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS