A DVTK nyerte a Ligakupát

2014. május. 13., 21:07   |    

A DVTK nyerte a Ligakupát

A DVTK két gyors góljának köszönhetően szinte végig előnyben futballozva 2-1-re legyőzte a Videoton FC-t a miskolci Ligakupa-döntőben.

Közel telt ház előtt, hazai szempontból jól indult a találkozó a DVTK Stadionban, az első negyedórában két gólt is láthattak a nézők. A 8. percben szerezte meg a vezetést a DVTK, az ötös rövid sarka elől Futács Márkó sarkazott beljebb egy beadást, ahol négy védő közül, hat méterről Zoran Kosztics jobbal a bal alsóba tekert (1-0). Nem állt le a vezetés tudatában a Diósgyőr, a 12. percben Futács lépett meg a jobb oldalon egy kiugratást követően, majd hat méterről éles szögből, ballal, nagy erővel kilőtte a hosszú sarkot (2-0). A gyors gólok megzavarták a Vidit, a 26. percben azonban közel jártak a szépítéshez, Nikolics szöktette Zé Luíst, aki kissé kisodródva, az ötös bal sarkától Radosba lőtte a labdát. A félidő második felében okosan őrizte előnyét a DVTK, a szünetig nem változott az eredmény.

A második játékrész is hazai helyzetekkel kezdődött, majd a beleerősített a Vidi, kidolgozott néhány kecsegtető helyzetet, de a DVTK védelme jól takarított a kapu előtt. A 69. percben góllá érett a fehérváriak fölénye, Álvarez bal oldali szabadrúgása után Juhász Roland helyezkedett jól, és két védő közül, egy méterről a jobb sarokba passzolt (2-1).

A hajrához közeledve a Vidi nagy nyomás alá helyezte a diósgyőri kaput, de a hősiesen védekező hazaiak tartották az előnyt, egy-két kontra végén helyzeteket is kialakítottak. A négyperces hosszabbítás végéig a Vidi nem tudott egyenlíteni, a DVTK győzött, és története során első alkalommal elhódította a Ligakupa győztesének járó trófeát.

Ligakupa-döntő
Diósgyőri VTK–Videoton FC 2–1
Diósgyőr, DVTK-stadion, 7000 néző. V: Andó-Szabó
DVTK: Rados – Vadász, William Alves, Debreceni, Husic – Gosztonyi (Batioja, 79.), Kádár (Grumics, a szünetben), Elek Á., Kosztics – Futács, Bacsa (Barczi, 90.). Vezetőedző: Tomiszlav Szivics

VIDEOTON: Calatayud – Vinícius, Caneira (Nildo Petrolina, a szünetben), Juhász, Stopira – Oliveira, Sándor Gy., V. Gomes, Álvarez (Haraszti, 72.) – Zé Luís, Nikolics N. Vezetőedző: José Gomes

Gólszerzők: Kosztics (8.), Futács (12.), illetve Juhász (69.)

[galleryRel id="66506|Ligakupa-döntő]

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS