A Fradi a Honvéd, a Kisvárda a MOL Fehérvár ellen zárja az évet

2022. november. 11., 17:53   |    

A Fradi a Honvéd, a Kisvárda a MOL Fehérvár ellen zárja az évet

Az utolsó 2022-es fordulót rendezik szombaton és vasárnap az OTP Bank Ligában. A listavezető Ferencváros a Bozsik Arénában fejezi be évét. Különleges mérkőzés következik a Mezőkövesdet irányító Kuttor Attila számára.

PUSKÁS AKADÉMIA–DEBRECENI VASUTAS SC
(Szombat, Pancho Aréna, 14.15)

Az elmúlt hetekben a Puskás Akadémia gyengébben, a DVSC kitűnően szerepelt, a Loki a legutóbbi három fordulóban öt ponttal szerzett többet riválisánál. Így már csupán két pont a hátránya a negyedik helyen álló Puskás Akadémiával szemben. Hornyák Zsolt együttese a legutóbbi két hazai bajnoki mérkőzését elveszítette – igaz, az első helyezett Ferencváros és a második Kisvárda ellen –, a legutóbbi négy hazai meccsén csupán négy pontot gyűjtött. A DVSC a legutóbbi két idegenbeli bajnokiján öt gólt szerzett.

PAKSI FC–ÚJPEST FC
(Szombat, Paksi FC Stadion, 16.00)

A Paks kétszer is vezetett, mégis pont nélkül maradt a hétközi fordulóban a Ferencváros ellen. Így a legutóbbi öt bajnokiján mindössze négy pontot szerzett. A hetedik helyen áll, két ponttal előzi meg az Újpestet. Pályaválasztóként legutóbb 5–0-ra kiütötte a Bp. Honvédot. A lilák szerdán legyőzték a MOL Fehérvárt, ezzel javítottak pozíciójukon, 16 ponttal állnak, további három csapathoz hasonlóan. A legutóbbi három idegenbeli bajnokijukon nem szereztek pontot.

ZALAEGERSZEGI TE FC–KECSKEMÉTI TE
(Szombat, ZTE Aréna, 18.15)

A ZTE az elmúlt egy hétben két forduló alatt hat pontot szerzett, ezzel az ötödik helyen áll. Otthoni mérlegében a vereségek és a győzelmek váltogatják egymást, legutóbb 1–0-ra megverte az Újpestet. A KTE három forduló óta nyeretlen, de így is a harmadik helyen áll, negyediknél rosszabb helyen nem zárhatja az őszt. 

MOL FEHÉRVÁR FC–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Vasárnap, MOL Aréna Sóstó, 13.30)

A MOL Fehérvár a legutóbbi nyolc fordulóban csupán egyszer nyert, pályaválasztóként nyeretlen maradt a legutóbbi négy bajnokiján. A Kisvárda meglepő vereségbe szaladt bele kedden a Zalaegerszeg ellen, ezzel lezárta öt mérkőzésből álló veretlenségi sorozatát. Idegenben október elseje óta nem kapott ki.

BUDAPEST HONVÉD–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Vasárnap, Bozsik Aréna, 15.45)

A Honvéd csütörtökön legyőzte a Vasast, ezzel március óta először nyert bajnokit a Bozsik Stadionban. Ezzel együtt egyelőre az utolsó előtti helyen áll a táblázaton. A kispestiek 2019. április 27. óta nyeretlenek a Ferencváros ellen. A zöld-fehérek a vesztett pontokat tekintve 12 ponttal állnak jobban, mint a második helyezett Kisvárda, tényleges előnyük hat pont. Idegenben a legutóbbi hét tétmérkőzésükből csak egyet nyertek meg, a Trabzonspor ellenitől eltekintve mindegyiken legalább két gólt kaptak.

VASAS FC–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Vasárnap, november 13., 18.00)

Nem példátlan, de nem is gyakori a helyzet: a Mezőkövesd edzője, Kuttor Attila az idény elején, szeptember 6-ig még az ellenfél, a Vasas csapatát irányította. Mi több, augusztus 27-én még vele értek el a piros-kékek 1–1-es döntetlent Mezőkövesden. A Vasas a tabella utolsó helyén áll, négypontos hátrányban a tizenegyedik Bp. Honvéd mögött. A legutóbbi két hazai mérkőzésén kikapott. A Mezőkövesd a hét közepén a 92. percben kapott ki Debrecenben, s veszítette el öt fordulón keresztül tartó veretlenségét.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS