A Fradi női csapata is megkezdi szereplését a BL-selejtezőben

2020. október. 22., 13:34   |    

A Fradi női csapata is megkezdi szereplését a BL-selejtezőben

A veretlenül bajnoki címet szerző Racing FC Union Luxemburggal mérkőzik meg az FTC-Telekom a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében a Groupama Arénában.

A Fradi szerepelhet a női BL-ben

A Fradi szerepelhet a női BL-ben

Hátrányból fordított és nyert a Ferencváros az MTK elleni párharc harmadik, mindent eldöntő felvonásában. A 2-1-es győzelem azt jelenti, hogy a zöld-fehérek képviselhetik hazánkat a női Bajnokok Ligája selejtezőjében.

Tovább

A Simple Női Liga előző kiírásának ugyan nem lehetett minden mérkőzését lejátszani a koronavírus-járvány miatt, a nemzetközi kupaindulásról a mezőny két legjobbjának két győzelemig tartó párharca döntött. A hárommeccses összecsapást végül a Fradi nyerte az MTK-val szemben, így a férfiak BL-sikere után a Fradi női csapata is készülhetett a Bajnokok Ligája sorsolását.

A nyoni eseményen eldőlt, hogy a zöld-fehérek a sorozat újoncával, Racing FC Union Luxembourggal mérkőznek meg. Az első kört a Groupama Arénában játssza a magyar csapat, november 3-án.

A sorsolás második körét november 6-án tartják, melynek összecsapásait az elsőhöz hasonlóan két héttel később játsszák a csapatok.

A Fradi első ellenfele hibátlan mérleggel jutott a BL-selejtezőbe, a bajnoksága mind a 13 mérkőzését megnyertre, és 63 rúgott gólja mellett csak háromszor tudták bevenni kapuját. A jelen kiírásban második a bajnokságában, hat mérkőzésen öt győzelem és egy döntetlen a mérlege. A keretből három játékos, Sara Sophie Windt Courbin, Edina Kocan és Andreia Machado tagja a válogatottnak.

Számunkra kedvezőnek ítélem a sorsolást, persze egy mérkőzésen dől el a párharc. Egyelőre még semmit sem tudunk az ellenfélről, de igyekszünk gyorsan feltérképezni őket – nyilatkozta a Fradi Médiának Dörnyei Balázs, az FTC-Telekom vezetőedzője.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS