A Fradi szerepelhet a női BL-ben

2020. június. 18., 19:25   |    

A Fradi szerepelhet a női BL-ben

Hátrányból fordított és nyert a Ferencváros az MTK elleni párharc harmadik, mindent eldöntő felvonásában. A 2-1-es győzelem azt jelenti, hogy a zöld-fehérek képviselhetik hazánkat a női Bajnokok Ligája selejtezőjében.

Miután az első fordulóban a Ferencváros (3–2), a másodikban pedig az MTK (2–1) nyert a női mezőny két legjobbjának párharcában, a BL-indulás jogáról egy harmadik mérkőzés döntött. Ilyenre legutóbb a 2017-2018-as szezon végén volt példa, akkor az MTK került ki győztesen. A mostani találkozó pályaválasztója a Ferencváros volt csütörtökön.

A vendég MTK együttese nem változott a kezdőcsapatán, az FTC-Telekom kezdőjébe viszont bekerült az előző mérkőzésen megsérült Vágó Fanni helyére Diószegi Fanni, helyet kapott az együttesben Pusztai Sára és Papp Luca, illetve Aleksic Marija is. Ezen a találkozón már nem számíthatott a Ferencváros Csiki Annára, aki Svédországban folytatja pályafutását. Ezúttal nem szerepelt a Fradi kezdőjében Emilia Laaksonen és Czellér Dorottya sem.

Az első jelentős helyzetből gól is született a Kocsis Sándor Sportközpontban: Nagy Lilla keresztlabdájába belecsúsztatott Nagy Ágnes, akitől a labda Németh Loretta elé került, a válogatott játékos pedig 6. percben megszerezte a vezetést az MTK-nak (0–1).

A másik oldalon egy szögletet követően Inna Zlidnis ért a labdába, de Szőcs Réka mentett. Az egyenlítéshez a 16. percben járt addig a legközelebb a Fradi, akkor Aleksic szabadrúgásából talált be Hasanbegovic, de a gól les miatt érvénytelen volt. A 22. percben ismét az MTK került helyzetbe: Németh Loretta egyedül vitte fel a labdát az ellenfél térfeléig, Pápai Emőkéhez passzolt, akinek labdája a visszaérő Pusztai Sáráról pattant Magyarics Zoé karjára, így szabadrúgással jöhetett a Fradi kifelé. A találkozó közben a Ferencváros két játékosát is elveszítette, előbb Papp Luca sérült meg, majd Aleksic fejelt úgy össze Csányi Diánával, hogy nem tudta folytatni a játékot.

A 28. percben Nagy Lilla lőtte a kapusba a labdát. Néhány perccel később pedig Mosdóczi Evelin pörgetett a kapu fölé, majd Szabó Viktória szabadrúgását kellett védenie Szőcs Rékának. Ám a 33. percben már a kék-fehérek kapusa sem tudott mit tenni, amikor egy szögletet követően Szabó Viktória fejelt a kapuba (1–1).

A félidő hajrájában a Fradinak voltak lehetőségei, amelyek közül az utolsó percben tudott egyet gólra váltani: egy szögletet követő kavarodás után Farádi-Szabó Edina lábáról pattant saját kapujába a labda (2–1).

A fordulás után kisebb helyzeteket láthattunk, de komoly veszélyt egyik csapat sem jelentett a kapukra. Jórészt mezőnyben folyt a játék, a Ferencváros vezetése nem forgott veszélyben. Kisebb lehetőségeket alakítottak ki az együttesek, de vagy pontatlanság csúszott a támadásokba, vagy a kapusok figyeltek. A 75. percben Csányi Diána gyönyörűen beívelt szabadrúgását nem tudták kapura fejelni a társak.

Az utolsó tizenöt percre igyekeztek frissíteni az edzők, Méry Rita is beállt az MTK-ba, akinek ez volt pályafutása utolsó mérkőzése. A 83. percben Kocsán Petra szögletét védte Szőcs Réka, majd nem sokkal később Nagy Viktória szabadrúgását fogta az MTK kapusa. 

A háromperces hosszabbítás még hozott egy MTK-helyzetet, gólt azonban már nem láthatott a közönség – ezzel eldőlt, hogy a Ferencváros képviselheti Magyarországot a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

FTC-Telekom–MTK HUNGÁRIA FC 2–1 (2–1)
FTC-Telekom: Barti Luca – Mosdóczi Evelin, Melisa Hasanbegovic, Inna Zlidnis, Szabó Viktória – Papp Luca (Nagy Viktória, 23.), Marija Aleksic (Róth Rebeka, 30.), Pusztai Sára (Németh Diána, 78.), Fenyvesi Evelin – Kocsán Petra, Diószegi Fanni (Czellér Dorottya, 78.). 
MTK Hungária FC: Szőcs Réka – Nagy Lilla (Méry Rita, 78.), Turányi Lilla, Demeter Réka, Pinczi Anita – Farádi-Szabó Edina (Tóth Barbara, 78.), Csányi Diána, Nagy Ágnes (Stefán Bernadett, 46.) – Pápai Emőke (Mayer Zsófia, 64.), Magyarics Zoé, Németh Loretta


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS