A Fradi után az Újpestet is legyőzte a Kecskemét

2022. október. 07., 22:18   |    

A Fradi után az Újpestet is legyőzte a Kecskemét

Az OTP Bank Liga 10. fordulójának pénteki játéknapján a KTE 2-1-re nyert Újpesten, a MOL Fehérvár FC 1-1-re végzett a ZTE-vel.

MOL Fehérvár FC - Zalaegerszegi TE FC 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Kodro (45+1.), illetve Ikoba (95.)
MOL Fehérvár: Kovács D. - Fiola, Larsen, Stopira, Hangya - Rúben Pinto, Makarenko (Pokorny, 84.) - Nego, Dárdai P. (Schön, 77.), Kastrati II (Zivzivadze, 59.) - Kodro (Bese, 77.)
Zalaegerszeg: Demjén - Lesjak, Mocsi, Kálnoki Kis (Klausz, 86.), Csóka (Szendrei N., a szünetben) - Sankovic, Bedi (Mim, 67.), Gergényi - Szalay Sz. (Meshack, a szünetben), Ikoba, Manzinga (Diego Carioca, a szünetben)

Kiegyenlített játékot követően két kihagyott fehérvári lehetőséggel zárult az első negyedóra, erre válaszul a Zalaegerszeg is elpuskázott egyet a másik oldalon. Tovább folytatódott a sorminta, a házigazda elrontott ziccerét Kenan Kodro vállalta magára, hogy aztán az utolsó pillanatokban megszerezze a vezetést a hazaiaknak. A szünetben hármat cseréltek a zalaiak és átvették a játék irányítását, mégis inkább a Fehérvár volt veszélyesebb az ellentámadásai végén. A hajrához közeledve fokozta a nyomást a ZTE, ám a hazai védelem magabiztosan hatástalanította minden próbálkozását. Egészen a hosszabbítás ötödik percéig, amikor az előrehúzódó kapus, Demjén Patrik fejesét kollégája Eduvie Ikoba elé ütötte, aki egy lépésről a hálóba talált.

Újpest FC-Kecskeméti TE 1-2 (0-0)
Gólszerzők: Diaby (104.), illetve Tóth B. (55.), Katona B. (80.)
Újpest: Nikolic - Szabó B. (Pauljevic, a szünetben), Diaby, Csongvai, Antonov - Onovo (Ljujic, 69.), Mack - Simon K. (Borello, 79.), Katona M. (Tallo, 68.), Csoboth (Bjelos, 83.) - Gouré
Kecskemét: Varga B. (Varga Á., 97.) - Szabó A., Belényesi, Szalai - Nagy K. (Grünwald, 71.), Vágó, Banó-Szabó (Katona B., 71.), Szuhodovszki (Meszhi, 98.), Zeke - Tóth B., Szabó L. (Djuranovic, 84.)

Jó iramú, kiegyenlített játékkal kezdődött a meccs, amelynek 12. percében egy szöglet után Tóth Barna a kapuba talált, de a vendégek gólját a játékvezető nem adta meg, mert a beívelés közben a levegőben meglökték a fővárosiak kapusát. A folytatásban sokkal többet birtokolta a labdát az Újpest, és ez helyzeteket is eredményezett. A 32. percben Gouré és Katona közeli próbálkozása után is mentett a KTE, és a folytatásban sem született gól. Tíz perc telt el a második félidőből, amikor - a játék képe alapján meglepetésre - Tóth éles szögből eleresztett bravúros lövésével megszerezték a vezetést az alföldiek. A kapott gól hatására fokozta a nyomást ellenfele kapuja előtt az Újpest, amely még nagyobb labdabirtoklási fölényben volt, ám a nyolcvanadik percben egy gyors, pontos ellentámadás végén a csereként beállt Katona Bálint az első találathoz igencsak hasonlító góllal megduplázta a KTE előnyét. A kecskemétiek az egész meccs folyamán jól védekeztek, és ez a hajrában sem változott, de mivel Varga Bence kapus a tizenhatoson belül buktatta Borellót, büntetőt kapott a házigazda. A sértett nem tudott szépíteni, mivel fejbe lőtte a vetődő Vargát, akit az önfeláldozó védés után a mentők hordágyon vitték le a pályáról, majd kórházba szállítottak. Hamarosan újra hosszú percekre megállt a játék ápolás miatt, ugyanis két játékos a levegőben összefejelt. Bár Diaby a 104. percben fejjel szépített, és az egyenlítésre is volt esélyük a hazaiaknak, nem sikerült pontot szerezniük. A találkozó végül 106 percig tartott.



Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS