A Goldwin csodameccsen védte meg címét

2013. augusztus. 03., 23:42   |    

A Goldwin csodameccsen védte meg címét

Szombaton rendezték az NSL, vagyis a Nemzeti Strandlabdarúgó Liga négyes döntőjét, a siófoki fináléban a Goldwin remek teljesítménnyel védte meg a címét.

Vannak olyan varázslatos pillanatai a sportnak, amelyeket semmi sem ad vissza, amelyeket egyszer lehet megélni. Nem túlzás azt mondani, hogy az MLSZ Strandlabdarúgó Bajnokság döntője, a Goldwin Pluss és a Bonyhád meccsén több ilyen is akadt, de a csúcs minden bizonnyal a meccs utolsó pillanataiban esett Besenyei Ferenc gól volt. A válogatott csatára olyan gólt ollózott a jobb oldalról, hogy még azok is ámulva ugrottak fel a zsúfolásig megtelt MLSZ Beach Arénában, akik egyébként rajongva szeretik az ellenfél, a Bonyhád játékosait. S talán még a Digi Sport élő közvetítésén keresztül figyelők is élesítettek picit a képernyőn, hogy jól látnak-e…

Persze a döntő szombatjának története nem ezzel a mozdulattal kezdődött.
Délelőtt az U15 és az U19-es korosztály döntőit rendezték meg, és lássuk be, a játékosok, pláne a szülők számára az előbb említetthez hasonlóan varázslatos pillenet pályára lépni ugyanabban az arénában, mint a nagyok, gólt lőni ugyanabba a kapuba, mint a nagyok, felállni ugyanarra a dobogóra, amelyre a nagyok, és kiinteni a lelátóra (amely már a fiatalok meccsein is közel félig megtelt), amelyre a nagyok is. A fiatalok így váltak részévé nem csak a döntőnek, hanem ennek a kivételes hangulatú élménysportnak.
Amúgy a döntőkben rendre a papírforma érvényesült, nyertek a jobb, erősebb csapatok.

Ezt azonban nem lehetett elmondani a felnőttek helyosztói előtt.
A bronzmeccsen azonban végül mégsem született meglepetés, az Energia fokozatosan került fölénybe az Aramis ellen, különösen az istenáldotta tehetségű Csoszánszki Dávid élt: hatalmas gólokat lőtt, futott, harcolt, szerelt, roppant hasznosan játszott. 6-0 után villant meg az Aramis, de ez a villanás csak arra volt elég, hogy némi lakk kerüljön a lerágott körömre – szóval szebb legyen az eredmény.
Ekkor már tömve volt a siófoki MLSZ Beach Aréna, igazán megható volt, hogy Bonyhádról több százan érkeztek a döntőre (megjegyzendő, többségük az U19-es döntőt is végigszurkolta, és ünnepelte a bonyhádi aranyérmet), de a Goldwin szurkolói is elfoglaltak majd egy fél lelátót.
A nap még bepillantott a tihanyi félsziget mögül a stadionba, vörösre festve a Balatont, amikor a két döntős, a bajnoki címvédő Goldwin és az alapszakasz győztese, a Bonyhád játékosai a Himnuszt hallgatták. S biztosan maradt volna, ha tudja, mit veszít.

A meccs első fele ámulattal telt. Gólra gól, vezetett a Goldwin, egyenlített a Bonyhád. Újra vezetett a Goldwin, jött az egyenlítés. A szurkolók még alig ültek le a gólszerző ünneplésekor, máris újra talpra ugorhattak. Elképesztő iram, elképesztő játék, csodagólok – varázslat.
Sok esetben a meccset a VIP-lelátóról figyelő Nyilasi Tibor is felszisszent. Az MLSZ sportigazgatója örömmel figyelte a tömött lelátót, a kiváló hangulatot, és bizony egy-egy látványos gól vagy mozdulat láttán elismerően bólintott…

_MG_7724_k|

A meccs tele volt különlegességekkel. Ritka, hogy egy csatár és egy kapus gólpárbajt vív: a Goldwin kapusa, Szalánczi Zoltán és Besenyei Ferenc egy ideig egymást váltva lőtte a gólokat, de 3-3 után Besenyei elhúzott – valószínűleg a kapus ettől még nem fejezi be a pályafutását bánatában.
A Bonyhád harcolt, rohant, de fokozatosan vált görcsössé a játéka, Máté Róbertre nagyon figyelt az ellenfél, és ezúttal Sebestyén Norbert sem tudott villogni. Jaksa Péter ugyan a rengeteg robotolás mellett fejelt egy elképesztően szép gólt, a két órával korábban játszott U19-es döntőn három gólt szerző, a bajnokság legjobbjának választott Preininger Patrik is gólt szerzett, de ekkor már nem volt visszaút. A Goldwin érezte az aranyszagot, a játékosok szinte minden párharcot megnyertek, és ekkor már mindenre jutott elég önbizalom. Parádés megoldások, álomszerű technikai bravúrok, és gólok minden helyzetből.

A meccs pont az volt a magyar strandlabdarúgásnak, amire szüksége volt: nemzetközi szintű közeg, nemzetközi színvonalú mérkőzés, izgalmas, élménygazdag játék és parádés egyéni megoldások – utóbbiak közül ugye emeljük ki az első mondatokban már említett Besenyei ollózást. Ő amúgy külön sztorija volt a döntőnek, amely előtt négy gól volt a hátránya a góllistán Máté Róbert mögött. Aztán lőtt gólt közelről, pöcizve, távolról, büntetőből, meg persze volt az utolsó pillanatokban az a csodagól: a jobb oldalvonaltól, a kapunak háttal állva vette fel a labdát magának, térddel megemelte, majd jobbal, elképesztő mozdulattal ollózott a kapu bal felső sarkába.
Varázslatos pillanat, ezzel együtt varázslatos bajnoki döntő volt, valódi sikere ennek a szakágnak.

U15
Döntő
Kelen SC-Siófok 8-6

Végeredmény
1. Kelen SC
2. Siófok
3. Bonyhád
4. Vasas SC

Fair Play díj: Vasas SC
Gólkirály: Csernik Kornél (Kelen SC)
Legjobb kapus: Győrfi Bálint (Bonyhád)
Legjobb mezőnyjátékos: Vicze Márton (Siófok)

U17
Döntő
Siófok-Bonyhád 8-3

Végeredmény
1. Siófok
2. Bonyhád
3. Aramis
4. Goldwin

Fair Play díj: Goldwin
Gólkirály: Turós Viktor
Legjobb kapus: Szabó Szilárd (Bonyhád)
Legjobb játékos: Lukács Márk (Siófok)

U19
Döntő
Bonyhád-Aramis 8-4

Végeredmény
1. Bonyhád
2. Aramis
3. Energia
4. Goldwin

Fair Play díj: Aramis
Gólkirály: Völgyi Péter (Bonyhád)
Legjobb kapus: Pári Kristóf (Energia)
Legjobb játékos: Preininger Patrik (Bonyhád)

MLSZ STRANDLABDARÚGÓ BAJNOKSÁG, BRONZMÉRKŐZÉS
Energia SC–Colorspectrum Aramis 9-3
ENERGIA: Szacskó – Berkes (2), Csoszánszki (3), Kamal Ali, Weisz (2). Cs.: Ulviczki, Vígh (1), Marosi, Rozovits, Ábel (1).
ARAMIS: Sikur – Vajai, Hajzlinger (1), Frank (1), Forgács. Cs.: Korozmán, Tóth, Gorjanácz, Tősér (1), Soós.

MLSZ STRANDLABDARÚGÓ BAJNOKSÁG, DÖNTŐ
Goldwin Pluss–Bonyhád 12-6
GOLDWIN: Szalánczi (3) – Fekete V. (2), Besenyei (5), Takács, Vernyik. Cs.: Angyalos, Csomós, Őri D., Fekete T. (2)
BONYHÁD: Komáromi – Jaksa (1), Preininger (1), Sebestyén (1), Máté R. (1). Cs.: Kácsor, Kirch, Dénes (1), Máté N. (1), Kardos

A díjakat dr. Balázs Árpád, Siófok polgármestere, Nyilasi Tibor, az MLSZ Sportigazgatója és Izsvák Zsolt, az MLSZ Strandlabdarúgó Szakág vezetője adta át.

Végeredmény
1. GOLDWIN PLUSS
2. Bonyhád
3. Energia SC
4. Aramis

Fair Play díj: Vasas SC
Gólkirály: Máté Róbert 36 gól
A bajnokság legjobb kapusa: Szalánczi Zoltán
A bajnokság legjobb játékosa: Besenyei Ferenc

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS