A Gyirmót nyitja, az MTK zárja a Merkantil Bank Liga első fordulóját

2022. július. 29., 17:48   |    

A Gyirmót nyitja, az MTK zárja a Merkantil Bank Liga első fordulóját

Szombaton, a tavasszal még az OTP Bank Ligában szereplő Gyirmót pályáján kezdődik a Merkantil Bank Liga 2022–2023-as idénye. Úgy fest, a nyár némileg átrendezte az erőviszonyokat.

GYIRMÓT FC GYŐR–SZENTLŐRINC
(Szombat, Gyirmót, 17.30)

A Gyirmót légiósai (Bezborodko, Cvetanovszki, Ene, Ikic, Hasani, Klimovics, Van Kessel, Ventura) távoztak, de talán a legnagyobb veszteség Varga Barnabás Paksra igazolása. Széles Imre Kisvárdára igazolt. Az érkezők közül Polgár Kristófnak több mint száz NB I-es meccse van.

A Szentlőrinc hét és fél új játékossal erősített, Mervó Bence tavasszal is ott játszott, most állandó szerződést kapott. Az újak közül a korosztályos válogatott kapus, Bese Balázs, valamint a Nyíregyházáról érkező Csilus Ádám tűnik a legjobb erősítésnek.

TISZAKÉCSKEI LC–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR
(Vasárnap, Tiszakécske, 17.30)

A Tiszakécskétől hét játékos távozott a nyáron, de aligha gyengült a csapat, miután érkezett, például, Antal Botond, a rutinos kapus, és a gólerős Balajti Ádám. Utóbbi kölcsönbe került a sárga-kékekhez. Az ugyancsak Tiszakécskére kerülő Zamostny Balázs alapember volt az előző idényben Nyíregyházán.

Az újonc Mosonmagyaróvár két játékost is szerzett Budaörsről (Sajbán Miklós és Slakta Balázs), érkezett még Múcska Viktor Győrből, Szabó Richárd Ceglédről, Papp Szilárd Szolnokról, Monori Norbert a Haladástól és kölcsönbe, Dezamits Dominik Paksról.

SOROKSÁR SC–HR-RENT KOZÁRMISLENY
(Vasárnap, Soroksár, 17.30)

A Soroksárnál tavasszal (is) sok volt a kölcsönjátékos, ezek nagy része visszatért anyaklubjához. Érkezett ellenben néhány jelentős élvonalbeli rutinnal rendelkező játékos, mint Holczer Ádám (aki védett már a Soriban) és Vági András. További új szerzemény Halmai Ádám, Króner Martin, Pintér Dominik és Konsztantinosz Ikonomou.

A Kozármisleny egy csapatnyi új játékost szerzett meg, néhányan az MTK vagy az FTC második csapatától érkeztek. Az újonc szerződtetett két nagyon rutinos játékost, az egyik Bartha László, a másik pedig Kulcsár Kornél. Bartha 292, Kulcsár 100 élvonalbeli mérkőzésen van túl.

SZOMBATHELYI HALADÁS–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Vasárnap, Szombathely, 17.30)

A Haladásból tizenkilenc futballista távozott, tizennyolcan érkeztek, szinte új csapatot kell építeni. Az
érkezők között van a visszatérő Mursits Roland, Bolla Gergő és Rácz Barnabás, aki a legutóbbi szezont a második számú eindhoveni csapatnál töltötte. Soroksárról igazolt a vasi zöld-fehérekhez Csernik Kornél, akinek húsz NB I-es mérkőzése volt a Ferencvárosban.

A Csákvár az elmúlt években rengeteg játékost vett kölcsön a Puskás Akadémiától, ez most is így van, de ez azzal is jár, hogy a nyáron is nagy volt a jövés-menés. Érdemes kiemelni két további új szerzeményt, a korábbi korosztályos válogatott Torvund Alexandert és a Vasastól vett Murka Benedeket.

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC–DOROGI FC
(Vasárnap, Kazincbarcika, 19.00)

A Kazincbarcika több új játékossal erősített a nyáron, érkezett Arday Dominik (FTC II), Csatári Gergő (DVTK), Hleba Tamás (Szolnoki MÁV FC), Kálnoki Kis Zsombor (Újpest II), Kurdics Levente (Szolnoki MÁV FC), Lippai Tibor (Füzesgyarmat), Megyeri Gábor (Bp. Honvéd), Nagy Ákos (DVTK II), Székely Dávid (DEAC), Szekszárdi Tamás (Szolnoki MÁV FC), Sztankó Dávid (Nyíregyháza) és Takács Tamás (Csákvár).

A Dorog új szerzeményei között van korábbi NB I-es játékos is (Kovács Olivér), érkezett még Albert Ádám (Dabas-Gyón), Gyurácz András (Budaörs), Lakatos Csaba (Szolnoki MÁV), Lustyik Levente (Kelen SC), Magyari Szilárd (Soroksár), Molnár Zsombor (Vasas) és Paudits Patrik (Kecskemét).

PÉCSI MECSEK FC–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Vasárnap, Pécs, 19.00)

Makrai Gábor a legtapasztaltabb, legrutinosabb játékos a PMFC új szerzeményei közül. Több mint hatvan élvonalbeli találkozó van a háta mögött. A további új szerzemények: Hadaró Valentin (Kecskemét), Harsányi István (Szentlőrinc), Kovács Péter (Szolnok), Mayer János (Puskás Akadémia FC), Takács Zsombor (BVSC-Zugló), Terbe Botond (Vasas), Tóth-Gábor Kristóf (Budapest Honvéd).

A Békéscsabába Bukrán Erik éppen a PMFC-ből érkezett, Fülöp István a Sepsi OSK-ból tért vissza a magyar labdarúgásba. Érkezett még Hamed Yasin és Talpalló Norbert.

FC AJKA–BUDAFOKI MTE
(Vasárnap, Ajka, 19.00)

Mindössze négy új játékos érkezett eddig az ajkaiakhoz, Fodor Péter (MOL Fehérvár II), Jagodics Bence (Siófok), Molnár Márkó (Budaörs) és Zsolnai Richárd (DVTK). Jagodics Bence, aki 2016-ban egy félévet már játszott Ajkán, az első fordulóban testvére, Márk ellen futballozhat.

A Budafok olyan rutinos játékosokkal erősödött, mint Tischler Patrik, Németh Márió és a Honvédtól érkező Horváth András. Horvátországból érkezett a Promontor utcába Gundel Takács Bence, aki korábban az Újpest színeiben védett az élvonalban.

BFC SIÓFOK–DIÓSGYŐRI VTK
(Vasárnap, Siófok, 19.00)

A Balaton-parti város csapata megvette vagy kölcsön vette Debreceni Ákost (Paks), Dénes Csanád Vilmost (MOL Fehérvár FC II), Girsik Áront (Dorog), Major Gergőt (Puskás Akadémia), Nagy-Kolozsvári Dánielt (Eger), Nyári Patrikot (Paks – kölcsönbe), Nyitrai Bencét (Bp. Honvéd – kölcsönbe), Pataki Zoltánt (Törökszentmiklós), Vágó Gábort (MOL Fehérvár FC) és Winter Dánielt (MTK).

A feljutásért vívott harc sikertelensége nagy mozgást indított el a diósgyőri öltözőben. Tizenheten távoztak, érkezett Bényei Ágoston (DVSC),  Csirmaz István (Puskás Akadémia), Farkas Dániel (Mezőkövesd), Holdampf Gergő (Haladás), Lukács Dániel (Kecskemét), Papp Marcell (Budafok), Szőke Adrián (Heracles), Viczián Ádám (Vasas), Koman Vladimir (Csennajin). Különösen Lukács Dániel és a Diósgyőrbe visszatérő korábbi válogatott, Koman Vladimir
leigazolásától várnak sokat a szurkolók.

ETO FC GYŐR–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 
(Vasárnap, Győr, 19.00)

Kovácsik Ádám és Babati Benjámin személyében válogatott és válogatott kerettag játékos került kölcsönbe az ETO-hoz. További új szerzemények: Bencze Márk (Szeged-Csanád GA), Borsos Filip (Wiener Neustadt), Csinger Márk (DAC), Kiss Balázs (BFC Siófok), Kiss Bence (Haladás), Szujó Attila (Debreceni VSC) és Papp Milán (Mol Fehérvár II).

A nyírségieknél Adamcsek Máté (PMFC), Artner Dávid (Szombathelyi Haladás), Baki Ákos (MTK), Deutsch Bence (Siófok), Farkas Bendegúz (Puskás Akadémia), Girdán Levente (DVTK II), Pantovics Nikola (Békéscsaba), Myke Bouard Ramos (MTK) és Szerető Krisztofer (FTC) jelent erősítést.

MTK BUDAPEST–SZEGED CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
(Hétfő, Hungária körút, 20.00)

Bognár György került a kék-fehérek élére, egyik fia, a ciprusi féléve után ismét Magyarországon játszó István az egyik legfontosabb erősítés. A másik talán Németh Krisztián, aki felnőtt pályafutását éppen a kék-fehéreknél kezdte. Ugyancsak a keret tagja a visszatérő Prosser Dániel, az edzővel együtt Paksról érkező Medgyes Sinan és a Puskás-díjas Zsóri Dániel. Szükség volt az erősítésre, mert minőségi játékosok távoztak, az ifjú Vancsa Zalán, valamint a légiósok közül Andrija Drljo, Gheorghe Grozav, Sebastián Herrera, Milan Mijatovics, Bojan Miovszki, Ylber Ramadani, Szlobodan
Rajkovics, Branislav Sluka és James Weir.

A szegediek leigazolták Bíró Bencét (MTK), Gera Norbertet (Bp. Honvéd), Kovács Gergőt (Debreceni
VSC), Könczey Márkot (FTC II), Micsinai Miklóst (Budafok), Pintér Ádámot (Debreceni VSC), Szakály
Dénest (MTK), Szilágyi Zoltánt (Vasas), Tóth Bencét (Vasas), Vaits Marcellt (NAC Breda), kölcsönvették
Varga Bencét (Kecskemét).


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS