A hajrában fordított az MTK, ismét nyert otthon a Kisvárda

2021. december. 05., 18:23   |    

A hajrában fordított az MTK, ismét nyert otthon a Kisvárda

Az OTP Bank Liga 15. fordulójának vasárnapi játéknapján a Kisvárda 2-1-re nyert a MOL Fehérvár FC ellen. Az MTK Budapest a hajrában hátrányba került az Újpest elleni mérkőzésen, de a hátralévő időben két gólt szerezve fordított és 2-1-re nyert.

Kisvárda Master Good-MOL Fehérvár FC 2-1 (2-1)
Gólszerzők: Cirkovic (4.), Asani (22.), illetve Nikolics (27.)
Kisvárda: Dombó - Peteleu, Prenga, Cirkovic, Leoni - Melnyik, Simovic - Ötvös (Karabeljov, 78.) - Asani (Navratil, 67.), Mesanovic (Kravcsenko, 92.), Bumba (Camaj, 78.)  
MOL Fehérvár: Kovács D. - Nego, Fiola, Stopira, Heister - Dárdai (Kovács I., 71.), Szendrei (Lüftner, 26.), Makarenko, Petrjak - Kodro, Nikolics (Zivzivadze, 79.)

Lendületesen kezdett a Kisvárda, a kapuja elé szorította a Fehérvárt, és egy jobb oldali szögletet követő pontos fejessel gyorsan vezetéshez is jutott. A folytatásban a vendégcsapat lassan átvette az irányítást, lehetősége is volt a gólszerzésre, de a hazai ellentámadásokban továbbra is volt veszély. A játékrész felénél egy nagyon jól eltalált távoli lövéssel növelte előnyét a várdai együttes, majd pár perc múlva szépített a Fehérvár: egy hosszú előre ívelésnél a kapujából kifutó Dombó a 16-oson kívül nem tudta elfejelni a labdát, Nikolics pedig élt a lehetőséggel, az üres kapuba lőtt. A végére maradt egy szép hazai lesgól és egy nagy helyzet, közte pedig egy komoly fehérvári gólszerzési lehetőség. A szünet után tíz percig jóval aktívabban futballozott ellenfelénél a Kisvárda, több támadása helyzettel ért véget, majd megint a Fehérvár birtokolta többet a labdát, de a hazai kontrákra figyelnie kellett. A vendégek a második félidőben nem tudtak komoly veszélyt teremteni a várdai kapu előtt, így a több helyzetet kidolgozó és szervezetten játszó hazaiak megérdemelten gyűjtötték be a három pontot. A székesfehérvári csapat továbbra is nyeretlen idegenben a mostani idényben: négy döntetlenje mellett immár három veresége van vendégként.

MTK Budapest-Újpest FC 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Kovácsréti (88.), Miovski (97., 11-esből), illetve Croizet (84.)
Piros lap: Perkovic (73.), illetve Tallo (81.)
MTK: Somodi - Varju, Perkovic, Nagy Zsombor - Mezei (Kata, 80.), Ramadani - Balázs B., Kocsis B. (Kovácsréti, 71.), Grozav (Kosznovszky, 80.), Weir (Várkonyi, 35.) - Miovski
Újpest: Banai - Kastrati, Kutrumpisz, Diaby - Csongvai, Mitrovic (Pauljevic, 61.), Mack (Stieber Z., 77.), Katona (Bjelos, 52.), Antonov - Viana (Tallo, 52.), Beridze (Croizet, 52.)
 
Miután mindkét csapat megerősített középpályával vonult fel a találkozóra, a tömörülés miatt sok volt az átadási hiba, így a visszafogott iramú első félidőben jobbára a mezőnyben gyűrték egymást a játékosok, a kapuk előtt nem adódott veszély. Előbb az Újpest, majd a félidő derekától az MTK próbált kezdeményezni, a hazaiak játékkedvét az hozhatta meg, hogy két alkalommal büntetőgyanús esetnél vették igénybe a videobíró segédletét, de végül egyiknél sem mutatott a tizenegyes pontra Karakó játékvezető. A szünet után az MTK irányított, lőtt lesgólt és kapufát Miovski révén, Grozav pedig ígéretes pozícióból lőtt magasan a kapu fölé, de mivel csak a tempó nőtt, a technikai hibák száma nem csökkent, a gólveszély továbbra sem volt benne a játékban. A 73. percben megfogyatkozott a hazai gárda, Perkovic húzta vissza Tallót, és jutott a kiállítás sorsára, aztán a 81. percben utóbbinak is el kellett hagynia a pályát, második sárga lapját követően. A 84. percben Croizet erőszakosságának köszönhetően vezetést szerzett a vendégcsapat, majd négy perccel később Kovácsréti fifikás szabadrúgásával - a felugró sorfal alatt lőtte el a labdát laposan - egyenlített a hazai együttes. A csattanó azonban a 97. percre maradt: hazai szöglet után Bjelos blokkolt kézzel a tizenhatoson belül, Miovski pedig értékesítette a büntetőt. Az MTK szeptember vége óta tartó nyeretlenségi sorozatát szakította meg, ebben az időszakban két döntetlen mellett ötször kikapott, mindezt 1-15-ös gólkülönbséggel.

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS