A Kecskemét és a Paks elvesztette veretlenségét, a Fradi hibátlan maradt

2022. augusztus. 31., 23:04   |    

A Kecskemét és a Paks elvesztette veretlenségét, a Fradi hibátlan maradt

Az OTP Bank Liga 6. fordulójának szerdai játéknapján a Kisvárda mindhárom pontot elvitte Paksról, a MOL Fehérvár egy hajrágóllal győzte le 2-1-re a Kecskemétet. A Ferencváros 1-0-ra győzött a Vasas otthonában.

MOL Fehérvár FC - Kecskeméti TE 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Nego (31.), Stopira (90.), illetve Katona B. (40.)
MOL Fehérvár: Rockov - Nego, Fiola, Larsen, Stopira, Hangya - Rúben Pinto (Sabanov, 92.), Pokorny (Dárdai, 72.) - Bamgboye (Kastrati II, 66.), Kodro (Zivzivadze, 72.), Bumba (Schön, 66.)
Kecskemét: Varga Á. - Rjasko, Pejovics (Szalai G., a szünetben), Belényesi, Meszhi (Duranovic, 68.) - Szuhodovszki (Nagy K., 61.), Vágó, Katona M., Zeke - Szabó L. (Szabó A., 81.), Katona B. (Gréczi, 61.)

Az első negyedóra fehérvári fölénnyel telt, Funsho Bamgboye keresztlécen csattant távoli lövése is ezt jelezte. A Kecskemét masszív védekezésből igyekezett veszélyt teremteni a hazai kapu előtt, ebből szinte semmi nem valósult meg. A Fehérvár félóra elteltével - Nego Loic kapáslövésével - megszerezte a vezetést, és úgy tűnt, hogy előnnyel vonulhat pihenőre. Hogy ez mégsem így lett, arról a hazai kapus, Emil Rockov tehetett, aki egy hazagurított labdába rosszul ért bele és a tőle elpattanó játékszert Katona Bálintnak nem volt nehéz az üres kapuba passzolni. A második félidő is fehérvári fölényben telt, azonban Bamgboye les miatt érvénytelenített találatán kívül nem sok említésre méltó helyzetük volt a házigazdáknak. A vendégek továbbra is a védekezést helyezték előtérbe és bíztak a kontratámadásaikban. A hajrában a kapujához szegezte a Fehérvár a Kecskemétet, Varga Ádám azonban sokáig mindent védett, de Stopira fejesnél már ő is tehetetlen volt. Ezzel a forduló előtt kiesőhelyen tanyázó Fehérvár elvette a dobogós helyen álló Kecskemét veretlenségét.

Paksi FC-Kisvárda Master Good 1-3 (0-2)
Gólszerzők: Windecker (63.), illetve Navratil (17.), Camaj (24.), Karabeljov (52.)
Paks Rácz - Osváth (Vas, a szünetben), Lenzsér, Kádár, Szabó J. - Papp (Nagy R., 73.), Windecker - Sajbán (Bőle, a szünetben), Haraszti (Gyurkits, 60.), Szabó B. (Balogh B., a szünetben) - Varga B.
Kisvárda: Hindrich - Hej, Vranjanin, Kovacic, Peteleu - Karabeljov, Ötvös (Melnyik, 72.) - Navratil (Vida, 85.), Lucas (Makowski, 66.), Camaj (Asani, 66.) - Ilievszki (Mesanovic, 66.)

Lendületesen kezdett a Kisvárda, és amellett, hogy egyáltalán nem engedte kibontakozni a Paksot, két remek egyéni megmozdulással hamar kétgólos előnyre tett szert. Miközben a vendégek a folytatásban gyors kontratámadásokból próbáltak veszélyeztetni - többször is sikerrel -, az első félidő második felében a hazaiak is eljutottak az ellenfél tizenhatosáig, de kaput eltaláló lövésük egy sem akadt. A szünetben cserékkel frissítette csapatát a házigazdákat irányító Waltner Róbert, de ez sem használt, a Kisvárda egy szögletet követően tovább növelte előnyét. A Paks ezután mindent megtett a szépítésért, ez kisvártatva össze is jött, de többre már nem futotta az erejéből, illetve Hindrich kapus minden további próbálkozást hárított. A Kisvárda sorozatban harmadik bajnokiját nyerte meg 3-1-re, a tolnaiak első vereségüket szenvedték el az idényben. 


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS