Magyar Kupa: Vidi-siker az Üllői úton a fejesgólok meccsén

2019. március. 12., 13:04   |    

Magyar Kupa: Vidi-siker az Üllői úton a fejesgólok meccsén

A negyeddöntőhöz ért a Magyar Kupa 2018-2019-es idénye: a legjobb nyolc csapat kedden és szerdán játssza le a párharcok első mérkőzéseit.

Az előző fordulóban a DVSC a harmadik vonalban szereplő FC Ajkán jutott túl – méghozzá egy szoros, 3–2-es idegenbeli győzelmet követően otthon 1–1-et elérve. A negyeddöntőben a Mezőkövesd a Debrecen ellenfele, amely előzőleg a Haladást búcsúztatta, úgy, hogy a két találkozón mindössze egy gól esett. Az OTP Bank Liga legutóbbi, 24. fordulójában is e két csapat, a Loki és a Mezőkövesd csapott össze, a találkozó a DVSC 1–0-s győzelmével zárult.

A keddi összecsapáson megismétlődött a hétvégi eredmény. A Debrecen aktívabb volt a vendég borsodiaknál, de az első félidőben nem tudta gólra váltani egyik helyzetét sem. A második játékrész derekén megszületett a meccs egyetlen gólja: a csereként beállt Zsóri Dániel lőtt a hálóba Bódi Ádám bal oldali beadását követően.

A Budaörs egy félidőn keresztül eltüntette az osztálykülönbséget a Honvéd elleni mérkőzésen. A másodosztályú csapat az első félidőben vezetést szerzett, és a 63. percig tartotta az előnyt. Ekkor Kékesi Alexander piros lapot kapott, az esetnél megítélt szabadrúgásból pedig N'Gog egyenlített. A Budaörs visszaszerezhette volna az előnyt, de kihagyott egy tizenegyest és néhány nagy helyzetet, ezt követően pedig N'Gog megszerezte saját maga és csapata második találatát, ezzel beállította a 2-1-es végeredményt.

A Puskás Akadémia az első félidő hajrájában vezetést szerzett ugyan a Soroksár ellen, de a második félidőben elhibázta minden lehetőségét, a vendégek pedig a 75. percben Orosz Márk révén egyenlítettek, és ezzel beállították az 1-1-es végeredményt.

A kupaforduló rangadóján a Ferencváros és a MOL Vidi küzdelmes, parázs meccset játszott a Groupama Arénában. Egyik csapat sem vállalt nagy kockázatot, ezért kevés helyzetet hozott a találkozó első félideje, mégis mindkét oldalon született gól: a 6. percben Huszti Szabolcs szabadrúgása után Juhász Roland fejelt a hálóba , a 27. percben pedig Leandro beadását követően Fernando Gorriaran csúsztatott a kapuba. A második félidő is küzdelmes játékot hozott, és a Vidi ismét szerzett egy gólt fejesből, ezúttal is Huszti volt az előkészítő, Vinícius pedig a befejező ember (1-2). Újabb gól nem született, a Vidi előnyből várja a hazai visszavágót.

Magyar Kupa
Negyeddöntő
Első mérkőzés:
Március 12., kedd, 18.00: DVSC–Mezőkövesd 1-0 (0-0)
Március 13., szerda, 14.30: Budaörs (NB II)–Budapest Honvéd 1-2 (1-0)
Március 14., szerda, 15.00: Puskás Akadémia–Soroksár (NB II)  1-1 (1-0)
Március 15., szerda, 18.00: Ferencváros–Mol Vidi FC 1-2 (1-1)

Visszavágó:
Április 3., szerda: Mol Vidi FC–Ferencváros  
Április 3., szerda: Mezőkövesd–DVSC
Április 3., szerda: Budapest Honvéd–Budaörs (NB II)
Április 3., szerda: Soroksár (NB II)–Puskás Akadémia


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS