A kupabravúr után a DVTK vár az ETO-ra

2022. március. 05., 21:57   |    

A kupabravúr után a DVTK vár az ETO-ra
Fotó: dvtk.eu

Mind a tíz mérkőzést vasárnap rendezik ezúttal a Merkantil Bank Ligában. A 26. forduló slágerének a Diósgyőr és a kupabravúr után lévő ETO FC Győr mérkőzése ígérkezik.

BUDAÖRS–III. KERÜLETI TVE
(Budaörs, 14.00)
A Budaörs három forduló óta veretlen, de egyben nyeretlen is. Pályaválasztóként szeptember vége óta egyetlen mérkőzését tudta csak megnyerni. A táblázaton a 17. helyen áll. A Kerület a tizenötödik, de a mostani riválissal azonos pontszámmal. Idegenben a legutóbbi öt bajnokijából csak egyet veszített el.

SOROKSÁR SC–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Soroksár, 14.00)
A fővárosi csapat nyolc pontot szerzett a legutóbbi négy mérkőzésén, ezzel előrelépett a tizenharmadik helyre. Az idei eddigi négy hazai mérkőzéséből csak egyet nyert meg, tíz gólt szerzett és tízet is kapott. A Békéscsaba szépen helyt állt az Újpest ellen a hét közben, a Mol Magyar Kupa-mérkőzésen, de hiába szerzett két gólt, kiesett. A bajnokságban a legutóbbi négy fordulóban nem tudott nyerni, két vereség és két döntetlen a mérlege. A tizenhatodik helyen áll.

SZENTLŐRINC SE–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
(Szentlőrinc, 14.00)
A baranyai együttes hosszú hetek után ismét döntetlent játszott a legutóbbi fordulóban, így a tizenegyedik helyen tanyázik. Nagyszerű a hazai mérlege, december közepe óta minden, pályaválasztóként játszott mérkőzését megnyerte a Merkantil Bank Ligában. A Szeged-Csanád a mezőny egyik legjobb tavaszi mérlegével rendelkezik, három győzelem, két döntetlen az eddigi tavaszi mérlege. Idegenben november eleje óta négy meccsen tíz pontot gyűjtött. A táblázaton a harmadik, négy pontra a vasastól, hatra a Diósgyőrtől.

FC AJKA–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS
(Ajka, 17.00)
A tizenkettedik helyen álló Ajka a legutóbbi két mérkőzését megnyerve javított a helyzetén. Otthon október 31-ig kitűnő volt a mérlege, azóta csak a Pécsi MFC-t verte meg, a legutóbbi mérkőzésen. A Nyíregyháza szeszélyes csapat, nagyszerű sorozata után a legutóbbi két bajnokiján csak egy pontot gyűjtött. Így is a hetedik helyen áll. Vendégként még veretlen 2022-ben, két mérkőzésen négy pontot szerzett.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–PÉCSI MECSEK FC
(Csákvár, 17.00)
A Csákvár négy pontot is megtartott a legutóbbi két fordulóban, ezzel a szoros mezőnyben a tizennegyedik helyre került. Otthon november 21. óta négy találkozójából hármat megnyert, csak a Vasastól kapott ki. A PMFC a nyolcadik helyen áll, a legutóbbi fordulóban, a Mecsekalján bravúros és fölényes győzelmet aratott a listavezető Diósgyőr ellen. Vendégként egy győzelem, egy döntetlen és egy vereség került eddig a neve mellé a Merkantil Bank Liga 2022-es fordulóiban.

VASAS FC–SZOLNOKI MÁV FC
(Angyalföld, 17.00)
A piros-kékek hétfőn fontos győzelmet arattak Kecskeméten, három ponttal közelebb léptek a Diósgyőrhöz. Az Illovszky Rudolf Stadionban sem 2021-ben, sem eddig 2022-ben nem veszítettek bajnoki mérkőzést, ami kiemelkedő teljesítmény, de ront rajta az a tény, hogy a legutóbbi három alkalommal csak döntetlent játszottak. Idén még nem szereztek bajnoki gólt Angyalföldön, igaz, nem is kaptak. A Szolnok az előző fordulóban döntetlent játszott a Csákvár ellen, de ettől függetlenül visszaesett az utolsó helyre.

BFC SIÓFOK–KECSKEMÉTI TE HUFBAU
(Siófok, 17.00)
A Siófok a legutóbbi négy hazai bajnoki mérkőzését megnyerte, a tabellán a hatodik helyen áll, mindössze négy pontra az újonc kecskemétiektől. A KTE az idény során most van a legrosszabb sorozatban, a legutóbbi három fordulóban nem szerzett pontot, s közben a riválisok közül kikapott a Vasastól és a Diósgyőrtől is. Idegenben hosszú győzelmi sorozatát a Csákvár elleni vereség zárta le.

SZOMBATHELYI HALADÁS–DOROGI FC
(Szombathely, 17.00)
A legutóbbi négy bajnoki meccsén nem tudott nyerni a Haladás, ezért jelentős lépéshátrányba került a Diósgyőrrel és a Vasassal szemben. Pályaválasztóként ősszel sorozatban hat mérkőzést nyert meg a Merkantil Bank Ligában, majd utána ötből négyet elveszített. A Dorognak sem megy, a legutóbbi öt bajnoki mérkőzésén egyetlen pontot szerzett. A tizedik helyen áll.

TISZAKÉCSKEI LC–BUDAFOKI MTE
(Tiszakécske, 17.00)
A 18. helyezett találkozik a 19. helyezettel, aligha kell hangsúlyozni, mennyire fontos mindkettőnek a mérkőzés. A hazai csapat tűnik jobb formában lévőnek, a legutóbbi négy mérkőzéséből hármat megnyert. A Budafok viszont csak egyszer nyert ugyanannyi idő alatt. A tavaly tavasszal még az élvonalban szereplő fővárosi csapat. Különleges, hogy vendégként a mostani szezonban az első és a legutóbbi bajnoki mérkőzését nyerte meg.

DIÓSGYŐRI VTK–ETO FC GYŐR
(Diósgyőr, 20.00)

A DVTK október 3. óta a múlt vasárnap kapott ki először a Merkantil Bank Ligában. A saját stadionjában a szezonbeli tizenkét hazai mérkőzéséből tízet megnyert, csak kettő végződött döntetlenre. Az ETO 2022-ben még nem nyert tétmérkőzést második ligás, vagy éppen élvonalbeli csapat ellen, egészen csütörtök estig. Akkor ellenben kiejtette a MOL Fehérvárt a MOL Magyar Kupa negyeddöntőjében.

Az ETO FC kiejtette a MOL Fehérvárt a MOL Magyar Kupából

Az ETO FC kiejtette a MOL Fehérvárt a MOL Magyar Kupából

A Ferencváros, az Újpest FC és a Paksi FC után a ETO FC Győr is bejutott a MOL Magyar Kupa elődöntőjébe.

Tovább


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS