A Magyar Kupa döntőjének félidejében a Bozsik Bajnokoké lesz a pálya

2018. május. 22., 13:31   |    

A Magyar Kupa döntőjének félidejében a Bozsik Bajnokoké lesz a pálya

Április 25-én tartották a Bozsik Bajnokok idei döntőjét, melyet az a Nyugat-válogatott nyert meg, melynek Fenyvesi Evelin, Király Gábor, Juhász Roland és Hajdú B. István voltak a mentorai. Az idei győztesek szerda este a Groupama Arénában veszik majd át díjaikat a mentoroktól, míg a legszebb gólért járó elismerést Georges Leekens szövetségi kapitány adja majd át Balogh Zsófiának.

Az OTP Bozsik Bajnokok-programot idén már második alkalommal hirdették meg, a kezdeményezés célja, hogy közelebb vigye a fiatalokhoz a labdarúgást.

A testnevelő tanárok országszerte közel 400 diákot neveztek, a pedagógusok írásos jellemzése alapján pedig 35-35 fiatalnak sikerült eljutnia a nyugati csapat siófoki, illetve a keleti csapat szolnoki válogatójára. Itt az MLSZ szakembereinek bevonásával választották ki azt a 18-18 játékost, akik részt vettek az április 25-i Kelet–Nyugat összecsapáson.

A program különlegessége az volt, hogy nem igazolt, egyesületnél futballozó jelentkezőket vártak, hanem olyan lányokat és fiúkat, akik hobbiszinten futballoznak. Mindegyik válogatottban 7-7 lány szerepelt, ami jól mutatja a női labdarúgás egyre nagyobb népszerűségét. Azt pedig, hogy a lányok sokszor nemcsak felveszik a versenyt a fiúkkal, hanem időnként még le is körözik őket, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a szerda délelőtti döntő legszebb gólját is egy lány lőtte Balogh Zsófia személyében.

Mindkét válogatott játékosai a helyszínen tekintik majd meg a Puskás Akadémia–Újpest kupadöntőt, a Nyugati Válogatott tagjai pedig a finálé szünetében több ezer szurkoló előtt kapják majd meg díjaikat, a mentoroktól, ami remélhetőleg egy életre szóló élmény lesz mindannyiuk számára. A díjátadók között természetesen a keleti csapat mentorai, vagyis Gera Zoltán, Torghelle Sándor, Nyilasi Tibor és Berkesi Judit is ott lesznek.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS