A második hely a tét a Merkantil Bank Ligában

2022. november. 12., 13:47   |    

A második hely a tét a Merkantil Bank Ligában

A remek formában lévő DVTK a Nyíregyházát látja vendégül a Merkantil Bank Liga 17. fordulójában. A Pécsnek az MTK stadionjában van jelenése vasárnap. A hazai pályán még veretlen Budafok a Siófokot fogadja.

MTK BUDAPEST–PÉCSI MFC
(Hungária körút, 11.30)

Az edzőváltás óta az MTK visszatért a régi útra, immár sorozatban három mérkőzést nyert meg, s fellépett a harmadik helyre. Ezúttal azonban nagyon nehéz dolga lesz, hiszen a mezőny egyetlen veretlen csapatával, a Pécsi MFC-vel játszik. A baranyai csapat az előző három fordulóban nyeretlen maradt.

GYIRMÓT FC GYŐR–KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC
(Gyirmót, 13.00)

A Gyirmót a legutóbbi négy meccséből csak egyet nyert meg, négy pontot szerzett. Pályaválasztóként továbbra sem jó a mérlege, a legutóbbi öt hazai bajnokiján összesen egy pontot szerzett. A Kazincbarcika most már csak a tizenötödik helyen áll, azt követően, hogy az első hét fordulóban ötször nyert, szeptember 4. óta nyeretlen. Idegenben, legutóbb, négy vereség után, szerzett egy pontot, mégpedig Ajkán.

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–SZOMBATHELYI HALADÁS
(Mosonmagyaróvár, 13.00)

Szerdán a Mosonmagyaróvár az ETO elleni győri győzelemmel javított helyzetén. Ugyanakkor a legutóbbi öt hazai bajnokiján mindössze két pontot szerzett. A Haladás a nyolcadik helyen áll, a legutóbbi két találkozóján döntetlent játszott. Vendégként augusztus 7. óta csak egyszer, Gyirmóton nyert.

BUDAFOKI MTE–BFC SIÓFOK
(Budafok, 13.00)

A BMTE a legutóbbi két meccsén négy pontot szerzett, s ezzel kicsit el tudott lépni az utolsó három helyezettől. Sokkal jobb a hazai mérlege, mint az helyezése ígérné: még veretlen a bajnoki idényben a Promontor utcában. A Siófok a legutóbbi fordulókban nem talált legyőzőre, s ezzel a kilencedik helyen áll. Idegenben október 2. óta három mérkőzésen hét pontot gyűjtött.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–SOROKSÁR SC
(Békéscsaba, 13.00)

A lila-fehérek még mindig a tizennyolcadik helyen állnak, pedig a legutóbbi négy fordulóban csak egyszer kaptak ki. Otthon a legutóbbi két alkalommal hét-, illetve négygólos meccset játszottak. A Soroksár hat pontot szerzett a legutóbbi két fordulóban, s ezzel hatodik. Vendégként a legutóbbi szentlőrinci győzelem lezárt egy rossz sorozatot.

DOROGI FC–TISZAKÉCSKEI LC
(Dorog, 13.00)

Az utolsó helyen álló Dorog a legutóbbi négy fordulóban nem szerzett pontot. Az elmúlt egy hónapban az ETO és a Siófok is elvitte a három pontot a Buzánszky Jenő Stadionból. A Tiszakécske szerdán a Szentlőrinc elleni hazai győzelemmel megtörte nyeretlenségi sorozatát. Idegenben az előző hétvégén kikapott az MTK-tól, de előtte sorozatban háromszor döntetlent játszott.

SZENTLŐRINC SE–FC AJKA
(Szentlőrinc, 13.00)

A tizenkettedik helyen álló baranyai csapat a legutóbbi három fordulóban pont nélkül maradt. Legutóbb otthon kikapott a Soroksártól, az volt az első hazai bajnoki veresége a 2022–2023-as szezonban. Az Ajka egyetlen ponttal áll a Szentlőrinc mögött, semmiképpen sem kiemelkedő az idegenbeli mérlege, de legutóbb nyert Gyirmóton.

DIÓSGYŐRI VTK–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS
(Diósgyőr, 15.00)

Vitathatatlanul a DVTK a legjobb formában lévő csapat, immár vezeti is a tabellát, mégpedig kétpontos előnnyel. A Kozármisleny elleni meglepő hazai döntetlen előtt sorozatban négyszer nyert pályaválasztóként. A Nyíregyháza feljövőben van, a legutóbbi három fordulóban hét pontot gyűjtött. Ennél többet csak az MTK.

HR-RENT KOZÁRMISLENY–ETO FC GYŐR
(Kozármisleny, 15.00)

A Kozármisleny a legutóbbi öt fordulóban mindössze egy pontot szerzett, de azt Diósgyőrben. A táblázaton a tizenkilencedik helyen áll. A legutóbbi két hazai meccsét összesen hét gólt kapva veszítette el. Az ETO a rosszabb arcát mutatta az elmúlt napokban, négy nap alatt kétszer kikapott.

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Szeged, 15.00)

A Szeged győzött szerdán, s ezzel megelőzte a Gyirmótot. Pályaválasztóként viszont az elmúlt bő egy hónapban a Mosonmagyaróvártól és a Diósgyőrtől is kikapott. Szerdán véget ért a Csákvár nagy menetelése, hét veretlen bajnoki után szenvedett ismét vereséget, igaz, legyőzője a Diósgyőr volt.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS