MOL Magyar Kupa: A Fradit a Fehérvár, a címvédőt a ZTE ejtette ki

2021. február. 23., 19:37   |    

MOL Magyar Kupa: A Fradit a Fehérvár, a címvédőt a ZTE ejtette ki

Hazai pályán Pintér Attila együttese 2-0-ra legyőzte a DVTK-t a MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében és ezzel a tavalyi döntős együttes biztosította helyét a legjobb nyolc csapat között. Az OTP Bank Liga csapatai közül búcsúzott a Paks, a Puskás Akadémia és a címvédő Budapest Honvéd.

MOL Magyar Kupa: Harmadszor is nekimegy az MTK-nak a Tállya

MOL Magyar Kupa: Harmadszor is nekimegy az MTK-nak a Tállya

Az elmúlt négy évben két Tállya-MTK kupameccset is rendeztek, a borsodiak a sima vereségek után, harmadjára már megszorongatnák a kék-fehéreket a MOL Magyar Kupa szerdai nyolcaddöntőjében.

Tovább

A hazai pályán futballozó Mezőkövesd az első félidő hajrájában öt percen belül két gólt is szerzett: előbb Rui Pedro, majd Antonio Vutov lőtt a vendégek kapujába.

Előnyét az előző kiírás ezüstérmese a második játékrészben magabiztosan őrizte, annak ellenére, hogy a DVTK többet támadott. A végeredmény a szünet után nem változott, a Mezőkövesd jutott a legjobb nyolc csapat közé a MOL Magyar Kupában.

A szerdai játéknapon az MTK magabiztosan érvényesítette a papírformát, 4-1-re nyert az NB III-as Tállya otthonában. A Budafok paksi fellépése fordulatos, élvezetes összecsapást hozott, a hazaiak kétszer is vezettek, de Skribek Alen mesterhármasával a Budafok félidőben 3-2-re vezetett. A második félidőben csak egy gól született, ezt a budafokiak szerezték, így 4-2-re győztek, és bejutottak a legjobb nyolc közé.

A címvédő Budapest Honvéd a zalaegerszegi mérkőzés elején emberhátrányba került, egy büntetőből mégis megszerezte a vezetést a szünet előtt. A ZTE a fordulás után szintén tizenegyesből egyenlített, de a Honvéd második kiállítása után sem tudta megszerezni a győztes találatot. A kétszer 15 perces hosszabbításban aztán a korábbi kispesti Koszta Márk találatával kiharcolta a továbbjutást a házigazda.

A 2018-as döntő után ismét legyőzte az Újpest a Puskás Akadémiát a kupában. Ezúttal a rendes játékidőben nyertek a lila-fehérek 2–1-re. Az újpestiek előző idényben döntős Mezőkövesddel találkoznak a nyolc között.

A DVSC és a Siófok párharca 1–1-es állás után a hosszabbításban dőlt el. A vendéglátó hajdúságiak a rendes játékidő 91. percéig vezettek, amikor a Siófok a Pávkovics kiállítása utáni szabadrúgásból Gaál révén kiegyenlített. A csapatok már a hosszabbításnak is a ráadásában jártak, amikor érkezett a 32 éves, debreceni nevelésű, harmincszoros válogatott védekező középpályás, Varga József és közeli fejesével továbbjuttatta az emberhátrányban futballozó debrecenieket.

Negyeddöntős a Kisvárda is, amely 1–0-ra nyert a másodosztályú Haladás vendégeként szerdán. A Kisvárda ellenfele a negyeddöntőben a címvédő Budapest Honvédot búcsúztató Zalaegerszeg lesz.

A MOL Fehérvár FC Nikolic büntetőjével szerzett vezetést a Fradi ellen, amely csapat viszont Stopira révén egy öngóllal zárkózott fel. A továbbjutást végül Stopira döntötte el még a szünet előtt (2–1).

OTP Bank Liga NB I. 9. forduló

Sorsolás
2023. 10. 06. 20:30
Puskás Akadémia Pancho Aréna
2023. 10. 07. 12:45
Mezőkövesd Városi Stadion
2023. 10. 07. 16:15
Szusza Ferenc Stadion
2023. 10. 07. 20:30
Kecskeméti Széktói Stadion
2023. 10. 08. 13:00
Székesfehérvári Sóstói Stadion
2023. 10. 08. 16:30
Groupama Aréna


Címkék:

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS