A Puskás Akadémia búcsúzott az ifi BL-ből

2016. október. 19., 22:43   |    

A Puskás Akadémia búcsúzott az ifi BL-ből

A Puskás Akadémia a hazai 1–1-es mérkőzés után idegenben 0–0-t játszott Szalonikiben a PAOK elleni UEFA Youth League-selejtező második összecsapásán, ezzel idegenben lőtt góllal a görögök jutottak tovább.

A Puskás Akadémia honlapjának beszámolója szerint a görög csapat kezdte jobban a mérkőzést, több lehetőséget is kialakítottak a magyar kapu előtt, a félidő végén mégis a magyar csapat szerezhetett volna gólt, de Szabó Bence indítása után a védők közt kilépő Óvári nem jól vette át a labdát.

A szünet után a magyar csapat lényegesen bátrabb felfogásban lépett pályára, az összjáték is sokkal olajozottabbá vált, ami helyzetekben is jelentkezett: előbb Kováts előtt alakult ki ígéretes lehetőség, majd Keményffy Máté látványos ollózó mozdulatánál kellett a helyén lennie Sziampanisz kapusnak.

A hajrában Bordán Csaba támadócserékkel próbálta frissíteni a csapatát, és a cserék meg is hozták a várt Puskás-mezőnyfölényt. A 87. percben az áhított gól is meg is lehetett volna, de Magyari Szilárd sarokra tartó szabadrúgását is hárította Sziampanisz, és mivel végül nem esett gól a mérkőzésen, a Puskás Akadémia búcsúzott a sorozattól.

UEFA Youth League selejtező, 2. mérkőzés:
PAOK FC–Puskás Akadémia 0–0
Szaloniki, Kaftanzonglio Stadion
Vezette: Cann Trustin (máltai). Asszisztensek: Scerri, Spiteri (máltaiak)

PAOK: Sziampanisz – Papathanasziu, Dodontszakisz, Dimitriu, Jalamudisz – Aidonidisz (Kirillidisz, 71.), Meletidisz, Hatzisztravosz (Papadopulosz, 52.) – Matheu, Sztatopulosz, Hatzidimpasz (Miskovic, 91.).
Puskás Akadémia: Tóth Balázs – Keszi (Suscsák, 83.), Kertai, Tóth Bence, Rétyi – Keményffy (Daróczi, 83.), Bokros, Tóth Keve – Szabó – Kováts (Magyari, 69.), Óvári.

Továbbjutott: a PAOK, 1–1-es összesítéssel, idegenben lőtt góllal.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS