A Puskás FC a Puskás Stadionban

2014. április. 11., 11:24   |    

A Puskás FC a Puskás Stadionban

Szombaton öt mérkőzéssel folytatódik az OTP Bank Liga 24. fordulója.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Április 12., szombat, 14.00)

A bajnokság második felének eddig befejezett nyolc fordulója alapján a Puskás FC a harmadik, a Ferencváros az ötödik legjobb mérleget mondhatja magáénak. A zöld-fehérek a legutóbbi két bajnoki találkozójukat megnyerték Thomas Doll irányításával, ezek közül az első, a Pápa elleni hazai meccs egy hosszú és rossz sorozatot zárt le. Azt megelőzően a szeptemberi, az Újpest elleni bajnoki derbi óta nyeretlen volt pályaválasztóként a Ferencváros. A rekorderbajnok mindössze egy bajnoki vereséget szenvedett tavasszal, míg a Puskás Stadionban, ahol pedig gyengébb a mérlege, mint vendégként, november 30. óta veretlen. A Fradi november 10. óta minden hazai bajnokiján szerzett gólt. A Puskás FC mindössze két mérkőzést játszott eddig vendégként tavasszal, Kaposvárról döntetlennel, Diósgyőrből győzelemmel tért haza. Benczés Miklós együttese legutóbb november 9-én, Debrecenben kapott ki idegenben. Ugyanakkor a csapat még soha nem nyert története során élvonalbeli bajnokit Budapesten – igaz, mindössze két kísérlete volt erre. A két csapat őszi találkozóját Székesfehérváron a Puskás FC nyerte 3-1-re – de az volt a Fradi első bajnokija Akeem Adams tragédiája után.

MEZŐKÖVESD-ZSÓRY FC–MVM PAKS
(Április 12., szombat, 16.00)

A múlt hét után ismét egy hozzá hasonló helyzetben lévő csapat ellen játszik a szeptember 13. óta nyeretlen paksi csapat. Csertői Aurél együttese az eddigi hat tavaszi bajnoki mérkőzéséből hármat elveszített, hárman döntetlent játszott. Mindössze egyszer szerzett csak két gólt, otthon a Videoton FC ellen. Vendégként mindössze egyszer nyert idáig, még az első fordulóban, Újpesten. A Mezőkövesd az eddigi hat tavaszi bajnoki mérkőzésén mindössze két gólt szerzett, mindkettő George Menougong. Pályaválasztóként viszont a legutóbbi meccsét megnyerte, meglepetésre legyőzte a Bp. Honvédot. De azért épen úgy igaz az is, hogy kevesebb mérkőzését nyerte eddig meg pályaválasztóként, mint ahányat nem nyert meg. A két csapat az őszi találkozóján 1-1-re végzett Pakson.

VIDEOTON FC–LOMBARD PÁPA TERMÁL FC
(Április 12., szombat, 16.00)

Nagy meglepetés, hogy a bajnokság második felének eddigi mérkőzésein a Pápa másfélszer annyi pontot szerzett, mint a Videoton. Ettől még a bajnokságban a székesfehérváriak állnak jobban, ők harmadikok, a Pápa a tizedik. José Gomes csapata a legutóbbi kilenc bajnoki meccséből csak egyet nyert meg, azt is a Hungária körúton. A Sóstói Stadionban november 8. óta nyeretlen. Tavasszal a bajnokság első két helyezettje ellen kettőből kettőt veszített. Nemanja Nikolics kiemelkedően a csapat legeredményesebb játékosa, de a Vidi szeptember 28. óta nem nyert az OTP Bank Ligában, ha „Niko” gólt szerzett. (Az éppen a Pápa elleni idegenbeli találkozó volt, a Videoton vendégként 2-1-re nyert.) Tóth Bálint együttese az előző fordulóban, a PMFC-Matias ellen szerezte meg első tavaszi győzelmét. Három idegenbeli tavaszi bajnokiján mindössze egy pontot szerzett. A Lombard Pápa mindössze egyszer, 2012-ben szerzett eddig pontot a Videoton FC ellen Székesfehérváron.

DIÓSGYŐRI VTK–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI
(Április 12., szombat, 18.00)

Október 5. óta hat hazai mérkőzésén mindössze öt pontot szerzett a DVTK. A tavaszi mérkőzéseken kétszer nyert, kétszer döntetlent játszott, kétszer kikapott. Nincs különbség a hazai és az idegenbeli forma között: mindkettő mérlege 1-1-1. Tomiszlav Szivics együttese a 2013-2014-es OTP Bank Liga idény minden hazai mérkőzésén szerzett eddig gólt. A Rákóczi a legutóbbi fordulóban győzött, az volt Selymes Tibor irányításával az első tavaszi győzelme. A zöld-fehérek a legutóbbi hat mérkőzésükből mindössze egyet veszítettek el, Kispesten. Mindössze két tavaszi bajnokit játszottak eddig idegenben, a Honvédtól elszenvedett vereség mellett döntetlent játszottak a Megyeri úton. A két csapat őszi találkozóján, Kaposváron, a Diósgyőr 2-0-ra győzött. A Rákóczi a legutóbbi három diósgyőri bajnokijából kettőt megnyert.

MTK BUDAPEST–DVSC-TEVA
(Április 12., szombat, 20.00)

Három győzelem és három döntetlen eddig tavasszal a Debreceni VSC mérlege, a csapat szeptember 22. óta veretlen. Vendégként 2013-ben egyszer nyert, kétszer döntetlent játszott – három nehéz mérkőzésen. Diósgyőrből és a Puskás Stadionból (a Ferencváros elleni mérkőzésről) egy-egy, a Videoton FC elleni fehérvári meccsről három pontot vitt el. Ugyancsak szeptember 22. óta minden bajnoki mérkőzésén szerzett gólt. Kapusa, Nenad Novakovics a legutóbbi 43 (!) élvonalbeli bajnoki mérkőzésén nem volt vesztes csapatban. Az MTK három elveszített bajnoki mérkőzés után győzött ismét a legutóbbi fordulóban. Tavasszal egy bajnokiját nyerte meg hazai pályán, a Ferencváros ellenit. A két csapat őszi találkozóján, Debrecenben, a Loki 1-0-ra győzött. Egyetlen csapat sincsen a mezőnyben, amelynél az MTK kevesebb pontot szerzett volna pályaválasztóként a mostani idényben. Ellenben a DVSC 2010 májusa óta nem nyert bajnoki mérkőzést a Hungária körúton.

A további program

Vasárnap:
Szombathelyi Haladás-Budapest Honvéd 16.30
Győri ETO FC - Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 18.30

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS