A Szeged-Csanád és a Vasas párharca nyitja a második fordulót

2023. augusztus. 05., 11:46   |    

A Szeged-Csanád és a Vasas párharca nyitja a második fordulót
Fotó: vasasfc.hu

Egy mérkőzést szombaton, nyolcat vasárnap rendeznek a Merkantil Bank Liga második fordulójában. Az első mérkőzésen a Szeged-Csanád fogadja a Vasast.

SZEGED-CSANÁD–VASAS FC
(Szombat, Szent Gellért Fórum, 20.00)

A Szeged-Csanád győzelemmel kezdte a szezont, az éppen a Vasasban nevelkedett Borvető Áron góljával 1–0-ra verte idegenben a Kazincbarcikát. A Fórumban április 2. óta nem kapott gólt bajnoki mérkőzésen, a legutóbbi hat hazai bajnoki meccsén 16 pontot szerzett. A Vasas ezzel szemben rossz rajtot vett, 1–0-ra kikapott az Illovszky Stadionban a Budafoktól. 2013 óta négyszer játszott a Szeged vendégeként a Vasas, veretlen maradt.

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC
(Vasárnap, MTE 1904 Sporttelep, 17.30)

A mosonmagyaróvári csapat egygólos vereséget szenvedett a nyitányon Pécsen. Tavasszal nem volt jó a hazai mérlege, mindössze egyszer nyert. Majdnem egy éve, augusztus 17-én fogadta a Kazincbarcikát, akkor 2–1-re kikapott. A borsodiak is egygólos vereséggel rajtoltak, a Szegedtől kaptak ki. Az idegenbeli mérlegük tavasszal gyenge volt, április eleje után öt mérkőzésen mindössze egy pontot szereztek.

BUDAFOKI MTE–FC AJKA
(Vasárnap, BMTE Sporttelep, 17.30)

A budafokiak szép eredménnyel kezdték a Merkantil Bank Liga 2023–2024-es idényét, az új szerzemény, Szerető Krisztofer góljával győztek 1–0-ra Angyalföldön. Hazai pályán kevésbé szerepeltek jól a tavaszi hajrában. Az Ajka – Tóth Gergely góljával vezetést szerezve – 1–1-es döntetlent játszott otthon a Soroksárral az első fordulóban. Vendégként tavasszal csak egyszer, Kazincbarcikán kapott ki.

SOROKSÁR SC–GYIRMÓT FC GYŐR
(Vasárnap, Szamosi Mihály Sporttelep, 17.30)

A tavasz végén a Ferencváros első csapatában is bemutatkozott Kaján Norbert góljával egy pontot szerzett a Soroksár az első fordulóban, Ajkán. Lipcsei Péter csapatának nagyszerű volt a hazai mérlege a tavaszi szezonban, az utolsó hét meccsén 19 pontot szerzett. Ebben a szakaszban csak a Gyirmót ellen nem tudott nyerni, áprilisban 1–1-re végzett. A Gyirmót ötgólos mérkőzésen 3–2-es vereséget szenvedett az első fordulóban a városi rivális ETO-tól.

BUDAPEST HONVÉD–HR-RENT KOZÁRMISLENY
(Vasárnap, Bozsik Aréna, 17.30)

Az átalakított Honvéd viharos mérkőzésen aratott győzelemmel rajtolt, Benczenleitner Barna és Kerezsi Zalán szerezték a gólokat Csákváron. Utóbbi a 86. percben talált a kapuba. Várhatóan tekintélyes számú publikum bíztatja majd vasárnap a csapatot, a családi napon a klub hívei az alapítás 114. évfordulóját is ünneplik. Köszöntik a harminc évvel ezelőtti, 1992–1993-as bajnokcsapat játékosait is. Az akkori csapat tagja volt a tavasszal még a Kozármislenyt irányító Márton Gábor is. A baranyai legénység nagyon izgalmas mérkőzéssel kezdte a bajnoki idényt. A Tiszakécske vezető gólját a 93. percben Barkóczi Benedek kiegyenlítette, de a veterán Horváth Zoltán a 98. percben szerzett góljával mégis nyertek a vendégek.

ETO FC GYŐR–BVSC-ZUGLÓ
(Vasárnap, ETO Stadion, 19.00)

Mind a két csapat jó rajtot vett. Az ETO – egyedüliként a teljes mezőnyből – három gólt szerzett az első fordulóban, mégpedig Gyirmóton. Már 3–0-ra vezetett, a vége 3-2 lett. Két gólt is lőtt az egyik új igazolás, Claudiu Bumba. A zöld-fehérek tavaly szeptember óta mindössze két hazai bajnoki mérkőzésüket nyerték meg. Az NB III-ból felkerülő BVSC-Zugló az első mérkőzését – éppen az ETO-ból megszerzett Vernes Richárd góljával – 1–0-ra megnyerte a Haladás ellen. A sárga-kékek immár 41 bajnoki mérkőzés óta veretlenek.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–SZOMBATHELYI HALADÁS
(Vasárnap, Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 19.00)

Mind a két csapat egygólos vereséggel rajtolt, a Csákvár otthon, a Haladás idegenben kapott ki. A Csákvár most ismét pályaválasztó, a vasi zöld-fehérek ismét vendégként játszanak. A Csákvár október 30. óta mindössze egy hazai bajnokit tudott megnyerni. A Haladás a legutóbbi három, vendégként játszott bajnokiját elveszítette.

TISZAKÉCSKEI LC–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC
(Vasárnap, Tiszakécske Városi Sportcentrum, 19.00)

A Tiszakécske egy hete elhozta a három pontot Kozármislenyből, mégpedig Horváth Zoltán a 98. percben elért góljával. A legutóbbi négy hazai bajnokijából hármat megnyert, csak a kiesett Dorogtól kapott ki. A Nyíregyháza Balmazújvárosban, pályaválasztóként kezdte az idényt, mégpedig kétgólos győzelemmel. Mindkét találatot új szerzemény, két korábbi válogatott játékos, Nagy Dominik és Géresi Krisztián szerezte. A Szpari gyenge tavaszi idegenbeli mérleget produkált – de a mostani egy erősebb gárda.

BFC SIÓFOK–PÉCSI MFC
(Vasárnap, Siófoki Városi Stadion, 19.00)

A Siófok az egyedüli a mezőnyben, amely kétgólos vereséget szenvedett az első fordulóban. Balmazújvárosban kapott ki, a Nyíregyházától. Tavasszal remekül szerepelt pályaválasztóként, az utolsó öt mérkőzésén 13 pontot szerzett. A PMFC Harsányi István góljával 1–0-ra nyert az első fordulóban a Mosonmagyaróvár ellen. A tavaszi hajrában vendégként győzelemmel zárt a Szentlőrinc ellen, de előtte sorozatban öt idegenbeli mérkőzésen is nyeretlen maradt.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen
Bajnokságok / Kupák
Idegenbeli sikerek a futsal NB I-ben, izgalmas lesz a rájátszás vége Frissült

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS