A szerdai derbivel kiegyenesedik a tabella

2020. május. 26., 15:55   |    

A szerdai derbivel kiegyenesedik a tabella
Fotók: ujpestfc.hu

Utoléri a Ferencváros és az Újpest szerda este az OTP Bank Liga mezőnyét a lejátszott meccsek számát tekintve: bepótolják a februárban elhalasztott derbit.

A zöld-fehérek hatpontos előnnyel vezetik a táblázatot a MOL Fehérvár előtt, miután megnyerték az újrakezdést követő első bajnokit szombaton, a Debreceni VSC ellen. Idegenbeli mérlegük az OTP Bank Liga mérkőzéseinek márciusi felfüggesztése előtt romlott, Mezőkövesden kikaptak, majd Zalaegerszegen döntetlent játszottak. A legutóbbi vendégként játszott budapesti bajnokijukat sem nyerték meg: gól nélküli döntetlenre végeztek októberben a Honvéddal.

A Fradi győzelmével indult be a hazai futballélet

A Fradi győzelmével indult be a hazai futballélet

Bár vezetett 1–0-ra a Debrecen, Sigér Dávid duplájával fordított és 2–1-re nyert a Ferencváros az OTP Bank Liga 1. fordulójából elhalasztott és most pótolt mérkőzésen. A csapatok rendhagyó körülmények között csaptak össze, a koronavírus-járvány miatt ugyanis szigorú intézkedéseket kellett betartaniuk, ezek közül a leglátványosabb az üres lelátók voltak.

Tovább

Az Újpest, amely e zárt kapus találkozóval visszatérhet a Szusza Ferenc Stadionba, a kilencedik helyen áll a bajnokságban, mindössze egyetlen ponttal megelőzve a már kieső helyen lévő ZTE-t. A lila-fehérek 2019. április 6. óta pályaválasztóként csupán kétszer nyertek, egyszer a DVSC, egyszer pedig a Kisvárda ellen. Rosszul néz ki az otthoni mérlegük a Ferencváros ellen is: legutóbb 2014. szeptember 21-én győztek a nagy rivális ellen.

A két csapat legutóbb tavaly októberben mérte össze erejét, akkor a Ferencváros hazai pályán 1-0-ra nyerni tudott. A statisztikai adatok alapján a győzelmet szerencsésnek is mondhatjuk, a helyzetek alapján az Újpestnek esélye lehetett volna akár a három pont megszerzésére is. Igaz, Boli találatával a zöld-fehérek már az első félidő felénél megszerezték a vezetést, és ettől kezdve az Újpestnek nem volt más választása, támadnia kellett, a Fradi pedig tarthatta az előnyt. Mindenesetre sokat mond a mérkőzés képéről, hogy a kialakított helyzetek számát tekintve 8-2-re, a lövésekben 15-4-re, pontos kulcspasszokban 6-2-re az Újpest bizonyult jobbnak. A lila-fehérek 59 százalékban birtokolták a labdát, többet és pontosabban passzoltak riválisuknál (610-416, 84%-82%), míg a helyzetek minőségét mutató várható gólok (xG) mutatóban pedig 2.3-0.66-ra bizonyult jobbnak a vendégcsapat. A fentiek alapján nem meglepő, hogy a mezőny legjobbja a több nagy bravúrt is bemutató Dibusz Dénes lett.

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS