A szezon legjobbjait díjazta az MLSZ

2013. június. 03., 16:10   |    

A szezon legjobbjait díjazta az MLSZ

Hétfőn délután az MLSZ telki edzőközpontjában rendezték meg a RangAdó díjátadó gálát, amelyen a hétvégén véget ért szezon legjobbjai vették át a szövetség díjait.

A gála remek hangulatáról a két műsorvezetőn, Hajdú B. Istvánon és Borbély Zoltánon kívül néhány remek fellépés is gondoskodott, közös bemutatót tartott például két freestyle-világbajnokunk, Szász Kitti és Kovács Péter, fellépett Gubik Petra és a GG egri tánccsoport is szórakoztatta a közönséget. Az első díjazott az Év Játékvezetője volt: Berzi Sándor, az MLSZ alelnöke, a Játékvezető Bizottság elnöke Kassai Viktornak adta át az elismerést, aki Farkas Ádám és Solymosi Péter előtt végzett az első helyen.

- Sok kollégám állhatna itt, mert rengeteg jó játékvezetői teljesítményt hozott a szezon, én a magam részéről már alig várom, hogy elkezdődjön a következő idény - mondta a 2011-ben a világ legjobb játékvezetőjének választott Kassai Viktor.

Az év edzőjének járó díjat Vági Márton, az MLSZ főtitkára adta át Pintér Attilának, a bajnok Győri ETO vezetőedzőjének, aki Garami Józsefet és Ricardo Monizt előzte meg a szavazáson. A szavazatokat egyébként az NB I-es klubok vezetőedzői, csapatkapitányai, legfiatalabb és legidősebb játékosai, valamint a válogatottak szakmai stábjainak tagjai adták le, az MLSZ az összesített eredmény alapján osztotta ki díjait.

- A játékosok és a klubom nélkül nem állhatnék itt. Nehéz bármit is mondanom, mert pályafutásom alatt sokan nem nagyon szerettek, remélem, ezt edzőként sikerült megfordítanom, és bebizonyítani, hogy a magyar futballban is messzire el lehet jutni - fogalmazott Pintér Attila.

pinterattila|

A Fair Play Bizottság elnöke, Szilágyi György a szövetségi fair play-rangsor győztese, az MTK Budapest ügyvezető igazgatójának, Domonyai Lászlónak adta át a szövetség idei Fair Play-díját.

A női NB I felfedezettje díjra Csányi Diánát, Csiszár Henriettát és Nagy Dórát jelölték, az elismerést a Femina U17-es válogatott játékosa, Csányi Diána kapta meg Török Gábortól, az MLSZ Női Bizottságának elnökétől.

A férfi NB I felfedezettje kategóriában Radó András vehette át a győztesnek járó díjat, megelőzve fehérvári Kovács Istvánt és a honvédos Vécsei Bálintot. A Haladás U21-es válogatott játékosa Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkárától vette át a díjat.

A magyar labdarúgás legtöbbszörös válogatott játékosát, Pádár Anitát is megajándékozta az MLSZ, a női válogatottban eddig 106 alkalommal pályára lépő MTK-játékost Vági Márton, Berzi Sándor és Török Gábor köszöntötte. Pádár Anitát néhány perccel később ismét színpadra szólították, ezúttal Vági Mártontól az Év Női Játékosának járó díjat kapta meg, a szavazáson Sipos Lillát és Vágó Fannit előzte meg.

padaanita|

Az Év NB I-es Játékosának járó elismerést a ferencvárosi Böde Dániel, az OTP Bank Liga legjobb magyar gólszerzője vette át, Varga Rolandot és Adamo Coulibalyt megelőzve. A következő díjat, a gólkirálynak járó elismerést Adamo Coulibaly, a DVSC-TEVA 18 gólos francia csatára nyerte el, távollétében Kondás Elemér, a debreceniek vezetőedzője vette át Vági Mártontól. A szakember az örökös magyar gólkirály, Deák Ferenc özvegyétől is átvett egy különdíjat Coulibaly nevében.

Szerepet kaptak a gálán az A-válogatott játékosai is, a 75-szörös válogatott Juhász Roland és az 50. válogatottságát nemrégiben ünneplő Dzsudzsák Balázs Vági Mártontól és Berzi Sándortól vette át a szövetség ajándékát.

Az OTP Bank Liga 2012/13-as szezonjának legszebb góljáért járó közönségdíjat a ferencvárosi Somalia kapta meg, az elismerést Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója vette át a labdarúgó nevében Tromposch Ádámtól a közönségszavazáson rész vett szurkolók egyikétől. Az Év Játékosának járó közönségdíjat Kabát Péter nyerte meg Böde Dániel és Kovács István előtt, a díjat Illés Béla és az sms-ben szavazó szurkolók közül kisorsolt Nagy Bence adta át.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS