A tét a harmadik hely és a gólkirályi cím

2014. június. 01., 12:17   |    

A tét a harmadik hely és a gólkirályi cím

A harmadik hely, s ezzel az Európa Liga-indulás joga (is) a tétje az OTP Bank Liga 2013–2014-es idénye utolsó játéknapjának. A Ferencváros kedvezőbb helyzetben van, mint a Videoton FC.

VIDEOTON FC–DIÓSGYŐRI VTK
(Június 1., vasárnap, 16.30)

A székesfehérváriak két ponttal a Ferencváros mögött állnak, de jobb a gólkülönbségük. Mindazonáltal csak akkor van esélyük elérni a harmadik helyet, ha legyőzik a DVTK-t. A 2009–2010-es idény kezdete óta a Vidi mindig az első két hely valamelyikén végzett a bajnokságban (egyszer, még dr. Mezey György irányításával bajnok volt, háromszor ezüstérmet szerzett), e sorozatot már biztosan nem tudja folytatni. A búcsúzó José Gomes november 8. óta mindössze egy hazai bajnoki mérkőzését nyerte meg, de az éppen a legutóbbi volt. A DVTK e találkozó eredményétől függetlenül az ötödik helyen végez. A két csapat a 2013–2014-es idényben ötödször találkozik egymással, igaz, csak másodszor Székesfehérváron. Mindenesetre érdekes, hogy a Vidi a szezonban eddig még egyszer sem tudott mérkőzést nyerni a DVTK ellen.

FERENCVÁROS–MVM PAKS
(Június 1., vasárnap, 16.30)

A Ferencváros számára a harmadik hely a tét, illetve a jó sorozat folytatása: a legutóbbi nyolc bajnoki mérkőzését megnyerte Thomas Doll együttese. De nincs rossz passzban a Paks sem, amely kiesőjelöltből a hajrá legjobban teljesítő alakulatainak egyike lett, sorozatban négy győzelmet aratott. Miként a Videoton FC-nél Nemanja Nikolicsnak, e találkozón Simon Attilának is akad még egy „plusz” tét: a gólkirályi cím. A Fradi, amely a legutóbbi kilenc fordulóban csak két gólt kapott, e találkozóval köszön el az albérlettől. A két csapat őszi találkozóján 2-2-es döntetlen született.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS