A Vasas győzelmével avatták az Illovszky Rudolf Stadiont

2019. július. 05., 22:24   |    

A Vasas győzelmével avatták az Illovszky Rudolf Stadiont
Fotó: mti.hu

Remek iramú mérkőzést játszott a Vasas és a Dunaszerdahely a pályaavatón. Az első félidőben nem tudtak betalálni a csapatok az új gyepen, a második félidőben a hazaiak tizenegyesből és akcióból is gólt szereztek, így lett 2-0 a vége.

Színes programokkal nyitotta meg kapuit az új Illovszky Rudolf Stadion. A Vasas és a magyar válogatott öregfiúinak találkozójával kezdődött a nap. De a Vasas Kubala Akadémia játékosaiból, valamint a kisorsolt szurkolókból, a Vasas szakosztályainak képviselőiből, a klub támogatóiból és a színészválogatott tagjaiból kialakult csapatok is megmérkőztek egymással.

Kipróbálták az új stadiont a Vasas és a válogatott legendái

Kipróbálták az új stadiont a Vasas és a válogatott legendái

Újra megnyílt az Illovszky Rudolf Stadion. A Vasas pályáján a nézőket elkápráztató akciókkal, 6-6-os döntetlent játszottak egymással az egykori klasszisokból álló csapatok péntek délután.

Tovább

A stadionnál meg lehetett nézni a névadó Illovszky Rudolf híres piros-kék autóját. A szurkolók egy hatalmas zászlón üzenhettek kedvenceiknek, ami a hazai öltözőben kap majd helyet. A bátrabbakat pedig ügyességi feladatok vártak.

A megnyitó ünnepségen a Vasas kétszeres olimpiai bajnoka, a vívó Szilágyi Áron mondott beszédet, majd a 92 éves Raduly József, a Vasas és a magyar válogatott korábbi játékosa végezte el a kezdőrúgást a nyitómérkőzésen.

Az első hivatalos mérkőzést a Vasas FC és az FC DAC 1904 játszotta 20.30-tól.

Az első lövést Vida Kristopher adta le az 5. percben, a kaput azonban nem találta el. A DAC magyar játékosa az első húsz percben még két nagy helyzetet hagyott ki: előbb balról találta el a keresztlécet, majd a kapu mellé gurított.

A hazaiak első helyzetét Király Botond mutatta be, aki a 25. percben jobbról próbálkozott, az akció végén Jedlicka kapusnak kellett nagyot mentenie.

Az első félidő hajrájában Rados lábbal védte Kostrna tíz méterről leadott lövését. Ebben a játékrészben a vendégek voltak kezdeményezőbbel.

A 42. percben Vida Máté vitte le a labdát Rados kapus mellett és gurított a hálóban – a gól viszont les miatt érvénytelen volt.

A második játékrészre több cserével futottak ki a csapatok. Ez a félidő is Vida Cristopher helyzetével kezdődött, Szmola Bálint hárított a 48. percben.

A 73. percben a nemrég beállt Bősz cselezett az öt és felesnél, de elvették tőle a labdát; a lövésbe a jókor érkező Viczián állt bele, az ismétlés pedig mellé ment.

A Vasasnál Nagy Zoárd tört kapura, de a tizenhatoson belül buktatták, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt. A büntetőt Birtalan Botond értékesítette a 78. percben és ez lett az új Illovszky Rudolf Stadion első hivatalos gólja (1–0)!

 A hajrában bő tíz percre a klub 41 éves ikonja, Ferenczi István is beszállt, aki az aktív labdarúgástól 2017-ben visszavonult. 

Az első akciógólt is Birtalan jegyezte: a 29 éves játékos a 87. percben távolról kilőtte a bal alsót és ezzel beállította a nyitómérkőzés végeredményét (2–0)! 

Boldog vagyok, hogy győztünk, bár nem ez volt számomra a legfontosabb. Minden játékosunk a jelenlegi formájához mérten a maximumot nyújtotta. A DAC viszont frissebben játszott, ízelítőt kaptunk egy dinamikus futballból – nyilatkozta a találkozó után Szanyó Károly, a Vasas vezetőedzője. 

Angyalföldi születésűként csodálatos két gólt szerezni a stadionavatón. Tudtuk, hogy teltház lesz és remélem, hogy a bajnokságban is nagy létszámban látogatnak ki a nézők és hasonlóan meg tudjuk őket örvendeztetni – nyilatkozta a gólszerző, Birtalan Botond.

Vasas FC–FC DAC 1904 2–0 (0–0)
Gólszerzők: Birtalan 78., 87.

Vasas FC:
1. félidő: Rados – Terbe, Szilágyi, Tóth B., Lakatos – Hinora, Kovács M., Daróczi – Rétyi, Balajti, Király

2. félidő: Szmola (Bősz) – Hinora, Viczián, Tóth D., Hajdú – Kovács M. (Ferenczi, 81.), Gál, Szatmári – Tóth L, Nagy Z., Birtalan


Címkék:

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS