A Vidi hibátlan maradt, botlott a Ferencváros

2014. szeptember. 28., 20:52   |    

A Vidi hibátlan maradt, botlott a Ferencváros

Az OTP Bank Liga 9. fordulójának vasárnapi játéknapján a Videoton FC egy öngólnak köszönhette, hogy legyőzte a DVTK-t, míg a Haladás hősiesen védekezve vitt el egy pontot a Ferencváros otthonából.

Videoton FC - DVTK 2-1 (0-0)
Vezette: Bognár Tamás
Gólszerző: Nikolics az 54., Alves (öngól) a 86., illetve Grumics a 81. percben

Az első félidő küzdelmes volt, de mindkét együttes a stabil védekezést tartotta szem előtt. A helyzeteket tekintve a hazaiak közelebb álltak a gólhoz, de a szünetig egyik félnek sem sikerült betalálnia. A második játékrészben jól kezdtek a hazaiak, és az 54. percben meg is szerezték a vezetést, egy jobb oldali beadást követően Nikolics Nemanja látványos mozdulattal lőtt a diósgyőri kapu jobb alsó sarkába (1-0). A válogatott csatár idénybeli kilencedik bajnoki mérkőzésén is a hálóba talált és immár 11 góllal vezeti a góllövőlistát. A gól után támadóbb szellemben kezdtek el futballozni a diósgyőriek, és a 81. percben egyenlítettek, egy jobb oldali szöglet után Miroslav Grumics maradt egyedül, és lőtt közelről a hálóba (1-1). A 86. percben visszavette az előnyt a Vidi, Trebotic jobb oldali beadása után Alves nagyot hibázott, felszabadítás helyett a saját kapujába lőtt, ezzel a találattal a hazaiak mindhárom pontot megszerezték. A Videoton FC győzelmével továbbra is százszázalékos, a Diósgyőr pedig első vereségét szenvedte el a bajnokságban.

Ferencváros - Haladás 0-0
Vezette: Fábián Mihály

Már a mérkőzés elején látszott, hogy a Haladás nem lenne elégedetlen, ha csak az egyik pontot szerezné meg a találkozón. A Ferencváros sokkal többet birtokolta a labdát, sorra vezette az akcióit, de a Haladás védelme jól állta a sarat, és kihúzta kapott gól nélkül az első félidőt. A fordulás után a vendégek egy-két ellentámadással veszélyeztettek ugyan, de továbbra is nagy fölényben futballozott a Ferencváros. A helyzetek sem maradtak el, Roland Lamah és Böde Dániel több alkalommal is szerezhetett volna gólt, de a támadók rendre rossz döntéseket hoztak a kapu előtt, így a Haladás elérte célját, és ponttal távozott a Groupama Arénából.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS