A Vidi simán nyert, drámai meccsen botlott a Fradi

2016. szeptember. 10., 20:01   |    

A Vidi simán nyert, drámai meccsen botlott a Fradi

Az OTP Bank Liga 8. fordulójának nyugati rangadóján a Videoton FC teljesen megérdemelten győzte le 3–0-ra a vendég Swietelsky-Haladást, az örökrangadót drámai körülmények között nyerte az MTK.

A fordulója előtt a hatodik helyen álló Videoton FC a Pancho Arénában fogadta a négymeccses győzelmi szériával érkező Swietelsky-Haladást. A Vidi kezdőcsapatában az új igazolások közül Marko Scsepovics és Varga József a kispadon kapott helyett, míg Fiola Attila és Anel Hadzic a keretben sem volt ott.

A Haladás kezdte jobban a nyugati rangadót, támadólag lépett fel Mészöly Géza csapata, de igazán veszélyes helyzetet nem tudott kialakítani. Tíz perc kellett, mire a Videoton FC is felvette a meccstempót, és ezzel együtt átvette a mérkőzés irányítását is. A hazaiak többet birtokolták a labdát az ellenfél térfelén, mindkét szélen próbáltak a védelem mögé kerülni, és olykor átlövésekre is vállalkoztak – különösebb veszély nélkül.

Az első igazi lehetőség a 26. percben adódott: Danko Lazovics lőtt kapura középről, 20 méterről, ám a labda megpattant egy védőn, és a jobb kapufa mellett csorgott szögletre. Nem valószínű, hogy Király Gábor hárítani tudott volna, ha beljebb megy a labda. Két perccel később a félidő legnagyobb helyzete maradt ki. Filipe Oliveira lépett ki a védők közül egy lecsorgó labdával, egyedül vezette Királyra, de túl sokáig várt, és végül Predrag Bosnjak gyönyörű becsúszással menteni tudott.

A második félidőre is lendületben maradt a Vidi, és az 51. percben meg is szerezte a vezetést: Nego eresztette el jó lövést a jobb alsó sarokra 18 méterről, a labdája megpattant egy védőn, és valószínűleg a kapuban kötött volna ki, mikor Stopira biztos, ami biztos alapon beljebb segítette egy lépésről (1–0).

A hazaiak ezt követően is uralták a mérkőzést, többet birtokolták a labdát és sokkal több helyzetet alakítottak ki, ugyanakkor a kapu előtt vagy a szerencse, vagy a pontosság hiányzott. A 67. percben például Lazovics senkitől sem zavartatva fejelt Király kezébe. A 70. percben aztán a semmiből egyenlíthetett volna a Haladás: szép összjáték után a vendégek a hosszú kapufához ívelték a labdát, ahol a felfutó Polgár Kristóf érkezett, de csak a bal kapufa élét találta el.

A 72. percben aztán eldőlt a mérkőzés. Juhász cselezgetett a középpályán, majd Oliveirához passzolt, ő szép labdával találta meg a hosszú kapufánál érkező Feczesint, aki higgadtan bólintott a kapu bal oldalába (2–0). Ez volt a támadó 6. gólja a szezonban. A gólnál egy rossz mozdulat miatt megsérült Király Gábor, le is kellett cserélni – a stadion egy emberként tapsolta meg a pályáról távozó kapust.

Az utolsó percben az U21-es válogatottal kedden még felkészülési meccset játszott Géresi Krisztián is betalált, a fiatal támadó középről lőtte ki a jobb alsó sarkot (3–0). A meccs érdekessége, hogy egymás ellen játszott a pályán lévő két U21-es válogatottunk, a balszélső Géresi és a jobbhátvéd Polgár.

OTP Bank Liga, 8. forduló
Eredmények

Videoton FC–Swietelsky-Haladás 3–0 (0–0)
Gól: Stopira (51.), Feczesin (72.), Géresi (90.)

Videoton: Kovácsik - Nego, Vinícius, Fejes, Stopira - Pátkai, Juhász - Oliveira (Suljic 79.), Lazovics, Géresi - Feczesin

Haladás: Király (Rózsa 74.) - Polgár, Wils, Hegedűs, Bosnjak - Iszlai, Kovács L. - Williams, Rácz B. (Dombi 85.), Halmosi - Ars (Tóth M. 62.)

MTK Budapest–Ferencvárosi TC 2-1 (1-0)
Gól: Gera D. (34.), Torghelle (92., 11-esből), illetve Rju (70.)
Kiállítva: Vukmir (78.)

MTK: Petkovic - Poór, Baki, Vukmir, Vadnai - Vass Á., Kanta J., Vogyicska (Korozmán, 91.) - Gera D., Torghelle, Hrepka (Nikac, 58., Okuka, 80.)

Ferencváros: Dibusz - Dilaver, Hüsing (Djuricin, 64.), Nalepa, Ramírez - Gera Z., Gyömbér - Lovrencsics (Varga R., a szünetben), Trinks (Rju, a szünetben), Nagy D. - Böde

Doll zsinórban negyedszer kapott ki az MTK vendégeként

Az első félidőben az MTK rendkívül fegyelmezetten védekezett, ezért a Ferencvárosnak alig voltak helyzetei. A 34. percben Torghelle Sándor átadásával Gera Dániel elfutott a szélen, majd éles szögből a hálóba emelt, ennek a gólnak köszönhetően a kék-fehérek vonulhattak előnnyel a szünetre.

Már a második felvonás elején látszott, hogy a dél-koreai Rju Szung Vu beállítása jót tett az FTC játékának: a zöld-fehérek sokkal aktívabban támadtak, több helyzetet is kidolgoztak, és a 70. percben - éppen Rju jóvoltából - sikerült is egyenlíteniük. A folytatásban is a címvédő futballozott fölényben, ám a 92. percben az MTK szabadrúgása után a tizenhatoson belül helyezkedő Djuricin kezéről vágódott le a labda, ezért a játékvezető büntetőt ítélt, amelyet Torghelle értékesített, így csapata 2-1-re nyert.

DVSC–Újpest 2–1 (1–0)
Gól: Holman (10.), Sekulic (83.), illetve Windecker (78.)



DVSC: Danilovic - Nagy Z., Brkovic, Mészáros N., Völgyi - Filip, Tőzsér, Holman (Bobko, 69.), Szakály P. (Sekulic, 66.), Ferenczi J. - Takács T. (Horváth Zs., 77.)

Újpest: Balajcza - Nagy T., Pávkovics, Kálnoki Kis, Mohl - Andric, Windecker, Bardhi, Diarra, Balázs B. (Balogh B., 69.) - Lázok (Tóth P., 75.)

Leonel Pontes első győzelme

Az első perctől irányította a mérkőzést az elmúlt hetekben jelentősen átalakult DVSC. A hazaiak fölényének gyorsan meg is lett az eredménye, hiszen Holman Dávid szép találatával már a tízedik percben megszerezték a vezetést. A szünetig nem változott a játék képe, többnyire a DVSC kezdeményezett, az Újpest nem tudott kialakítani komolyabb gólszerzési lehetőséget. A második félidőben sokkal bátrabban játszott a vendégcsapat, amely több ígéretes támadást is vezetett, és a hajrára fordulva egy öngóllal egyenlített. Nem sokáig örülhettek azonban az újpestiek, mert a csereként beállt Horváth Zsolt néhány perc múlva megszerezte a DVSC második, egyben győztes találatát. A debreceniek a portugál Leonel Pontes irányításával először győztek a bajnokságban.

Mezőkövesd Zsóry FC–Budapest Honvéd 3–1 (1–1)
Gól: Bacelic-Grgic (29.), Strestik (52.), Egerszegi (89.), illetve Hidi (11.)
Kiállítva: Hidi (75.)

Mezőkövesd Zsóry FC: Dombó - Vági, Szeles, Hudák, Fótyik - Bacelic-Grgic, Mevoungou, Egerszegi - Molnár G. (Sós, 70.), Strestik (Baracskai, 81.), Kink (Devecseri, 85.)

Budapest Honvéd: Horváth A. - Baráth, Bobál (Holender, 68.), Lovric, Ikenne-King - Kamber, Gazdag, Hidi - Koszta (Zsótér, 54.), Lanzafame, Balázs Zs. (Eppel, 55.)

Emberhátrányban nem volt esélye a Honvédnak

Lassú játékkal kezdtek a csapatok, ennek ellenére a Honvéd már a tizedik percben vezetést szerzett, miután a frissen leigazolt olasz Davide Lanzafame pazar indításából Hidi Patrik kapásból emelt a kapuba. A szépségdíjas gólt követően sem lett sokkal jobb a meccs, a kispestiek irányítottak, de nem tudták növelni az előnyüket, sőt, az újonc hazaiak váratlanul egyenlítettek.

A folytatásban a Mezőkövesd hamar újra eredményes volt. Ezután a Honvéd ívelésekkel próbálkozott, de ezek nem jelentettek komoly veszélyt Dombó kapujára. A hajrára a Honvéd emberhátrányba került Hidi kiállítása miatt, a mezőkövesdiek pedig lelkesen és helyenként önfeláldozóan védekezve őrizték minimális előnyüket, majd a lefújás előtt egy újabb góllal bebiztosították sikerüket.

Vasas–Paks 1–0 (0–0)
Gól: Kulcsár (34.)

Vasas: Nagy G. - Burmeister (Vaskó, 78.), Debreceni, Ristevski - Szivacski, Vida, Berecz, Hangya - Kulcsár T., Saglik (Pavlov, 63.), Ádám M. (Remili, 63.)

Paks: Kemenes - Kulcsár D., Lenzsér, Gévay, Báló - Papp K. - Koltai (Jelena, 76.), Kecskés, Bertus (Laczkó, 76.), Bartha (Hahn, 63.) - Haraszti

Továbbra is az élen a Vasas

A mérkőzés előtt köszöntötték Szász Emese párbajtőröző olimpiai bajnokot, a Vasas SC sportolóját, aki a kezdőrúgást is elvégezte. Az első félidő nagyobb részében a fővárosiak akarata érvényesült, többször veszélyeztették ellenfelük kapuját, és egy szabadrúgás után meg is szerezték a vezetést.

A második felvonásban némileg visszaesett a színvonal, változatlanul nagy volt a küzdelem, de kevesebb lehetőséget dolgoztak ki a csapatok. A végjátékban a paksiak komoly energiát mozgósítottak az egyenlítésért, de nem jártak sikerrel, így az angyalföldiek továbbra is vezetik a tabellát.

Megvan az első gyirmóti siker

Gyirmót FC Győr–DVTK 1–0 (0–0)
Gól: Sallói (74.)

Gyirmót FC: Sebők - Sebastian, Jancsó, Bujovic, Présinger - Sallói, Kiss, Filkor (Szegi, 90.), Csiki (Paku, 87.) - Simon (Madarász, 71.), Novák

Diósgyőri VTK: Rados - Eperjesi, Lázár, Lipták, Németh - Mahalek (Kitl, 64.), Dausvili - Nono, Bognár, Bacsa (Novothny, 64.) - Makrai (Griffiths, 76.)

Az első félidőben kiegyenlített játékot láthatott a közönség, ugyanakkor igazi nagy helyzetet nem. A gólszerzéshez egy hajszálnyival a hazaiak jártak közelebb. A fordulást követően a Gyirmót nagy nyomás alá helyezte ellenfelét, de sokáig nem tudta feltörni védelmét. A 73. percben végül góllá érett Urbányi István együttesének fölénye, majd előnyét magabiztosan meg is őrizte – írja az MTI.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS