Az Ajka ellen előzne a Nyíregyháza, megyei riválist fogad az ETO

2023. október. 28., 14:35   |    

Az Ajka ellen előzne a Nyíregyháza, megyei riválist fogad az ETO

Egy mérkőzést már szombaton, nyolcat pedig vasárnap rendeznek a Merkantil Bank Liga 13. fordulójában. A listavezető ETO FC vármegyén belüli ellenfelet fogad: a Mosonmagyaróvárt.

ETO FC GYŐR–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR
(Szombat, ETO Stadion, 17.00)

A győriek döntetlent játszottak a legutóbbi fordulóban, Szegedről vittek el egy pontot. Pályaválasztóként – a Haladás elleni döntetlentől eltekintve – minden mérkőzésüket megnyerték eddig a bajnoki idényben. A mosonmagyaróváriak, éppen a Haladást legyűrve, egy hete megszerezték első győzelmüket a mostani idényben, ezzel pedig elléptek az utolsó helyről. Vendégként eddig egyetlen pontot gyűjtöttek, éppen a másik győri csapat, a Gyirmót ellen.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–FC AJKA
(Vasárnap, Balmazújvárosi Városi Stadion, 13.00)

A Nyíregyháza az előző fordulóban az élre állhatott volna, de 3-0-ra kikapott a Vasastól, az volt az első veresége az idényben. Most a balmazújvárosi albérletben a hetek óta gyengén szereplő Ajkát fogadja. A Szpari a legutóbbi négy mérkőzését megnyerte pályaválasztóként. Az Ajka ellenben az utolsó helyre esett vissza, miután a legutóbbi nyolc mérkőzését kivétel nélkül elveszítette.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–BVSC–ZUGLÓ
(Vasárnap, Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 13.00)

A Csákvár hosszú hetek után először kapott ki a legutóbbi fordulóban, a hetedik helyen áll. Pályaválasztóként a legutóbbi három meccsén hét pontot szerzett. A zuglóiak a tizenötödik helyen állnak, figyelemre méltó, hogy a legutóbbi három idegenbeli mérkőzésükön nem kaptak ki, sőt, Ajkán nyerni tudtak.

SOROKSÁR SC–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
(Vasárnap, Szamosi Mihály Sporttelep, 13.00)

A Soroksár legutóbb gól nélküli döntetlent játszott a Budafok ellen, a Promontor utcában. A tizenkettedik helyen áll a tabellán, pályaválasztóként viszont mindössze egy pontot gyűjtött a legutóbbi három találkozóján. A Szeged egy hete otthon tartott egy pontot a listavezető ETO ellen, az eddigi 12 fordulóban hétszer (!) játszott döntetlent. Idegenben még nem kapott ki a bajnoki szezonban.

BFC SIÓFOK–BUDAFOKI MTE
(Vasárnap, Siófoki Városi Stadion, 13.00)

A Siófok rossz sorozatban van, a legutóbbi négy mérkőzését elveszítette, legutóbb a Szőnyi úton, a BVSC-től kapott ki. Pályaválasztóként a legutóbbi két mérkőzésén pont nélkül maradt. A Budafok négy forduló óta nyeretlen, mindössze két pontot szerzett szeptember 24. óta. Idegenben két győzelem, két döntetlen, két vereség a mérlege, legutóbb kikapott az ETO-tól.

HR-RENT KOZÁRMISLENY–GYIRMÓT FC GYŐR
(Vasárnap, Kozármisleny Stadion, 17.00)

Ha a csapatok formáját nézzük, a forduló legérdekesebb mérkőzésének ígérkezik e találkozó. Az a két gárda csap össze, amely hat pontot szerzett a legutóbbi két meccsén. A Kozármisleny a harmadik helyen áll, a harmadik legtöbb gólt szerezve. A Gyirmót az utóbbi hetekben megtáltosodott, immár sorozatban négy győztes összecsapás áll mögötte. A nyolcadik helyen áll, 17 pontjából tizenkettőt a legutóbbi négy fordulóban gyűjtött.

SZOMBATHELYI HALADÁS–PÉCSI MFC
(Vasárnap, Szombathelyi Haladás Sportkomplexum, 17.00)

Tömör a középmezőny, a legutóbbi fordulóban Mosonmagyaróváron vereséget szenvedő Haladás nem a tizedik, hanem hatodik lenne, ha ott nyer. Eddig csupán háromszor játszottak pályaválasztóként az idényben a vasi zöld-fehérek, két döntetlen és egy győzelem a mérlegük. A PMFC két döntetlennel javított (kicsit) az előző időszak gyenge mérlegén, de csak a tizenharmadik helyen áll. Idegenben csak a Kozármisleny ellen kapott ki, ez jó, az már kevésbé, hogy csupán Ajkán tudott gólt szerezni augusztus 6. óta.

BUDAPEST HONVÉD FC–KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC
(Vasárnap, Bozsik Aréna, 17.00)

Az első tizenkét fordulóban négyszer győzött, négyszer játszott döntetlent és négyszer kapott ki a Honvéd. Pályaválasztóként háromszor is nyert, legutóbb október 8-án, a Credobus Mosonmagyaróvár ellen. A Kazincbarcika a Szeged-Csanád mellett a mezőny fő döntetlengyárosa, ugyancsak hétszer szerzett eddig egy pontot. Legutóbb kikapott vendégként Balmazújvárosban a Nyíregyházától, de az előző három idegenbeli meccsén nehéz ellenfelek (Vasas, Gyirmót, Csákvár) otthonából vitt el egy-egy pontot.

TISZAKÉCSKEI LC–VASAS FC
(Vasárnap, Tiszakécske Városi Sportcentrum, 17.00)

A Tiszakécske öt döntetlennel áll, ezekből hármat a legutóbbi négy fordulóban gyűjtött. Négy forduló óta veretlen. Otthon csak a Soroksár ellen nyert és csak a Haladástól kapott ki. A 14. helyen áll. A negyedik helyezett Vasas egy héttel ezelőtt rangadót nyert a Nyíregyháza ellen, méghozzá meggyőző, háromgólos különbséggel. Idegenben egy kivételével minden mérkőzésén legalább két gólt szerzett, viszont kétszer is 4–3-ra kikapott.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Pontot vesztett a Vasas, lőtávolban az ETO
Bajnokságok / Kupák
Bebiztosíthatja a feljutását a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi és debreceni győzelem a szombati játéknapon

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS