Az egyik újonc is bemutatkozik az idénynyitón

2013. július. 26., 13:46   |    

Az egyik újonc is bemutatkozik az idénynyitón

Ma este Pápán, a hazaiak és az újonc Puskás Akadémia mérkőzésével kezdődik meg az OTP Bank Liga új szezonja, a 112. magyar bajnoki idény.

LOMBARD PÁPA FC–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(július 26., péntek, 19.00)

Az újonc egy olyan csapat otthonában kezdi meg az idényt, amely a 2013-as tavasz utolsó mérkőzésén hosszabbította meg NB I-es tagságát. A pápaiak – akiket már az utolsó, diósgyőri mérkőzésen is az új idényre szerződtetett egykori kiváló Vasas-futballista, Tóth Bálint irányított – az előző évadban ősszel és hazai pályán szerepeltek jobban, a mostani pedig éppen egy őszi, hazai mérkőzés lesz. Mindazonáltal nem lesz könnyű dolguk, mert a nyáron tovább erősödő Puskás AFC az NB II Nyugati csoportját nagy fölénnyel, mindössze két vereséget szenvedve nyerte meg. A Pápa tíz új játékossal erősödött a nyári szünetben, közülük a két belső védő, Struharc és Supics, valamint a Ferencvárostól kölcsönvett Orosz Márk minden bizonnyal a kezdőcsapatban is helyet kap. Két gólerős csatár, Goran Marics és a Haladástól érkezett Kenesei Krisztián egyaránt sérült. Az akadémisták keretében Benczés Miklós rendelkezésére tíz, élvonalbeli múlttal is rendelkező játékos áll. Ketten voltak korábban válogatottak, a Kaposvártól vett szlovák kapus, Lubos Hajduch, valamint a veterán Polonkai Attila. A rutinos Tóth Balázsnak a PAFC lesz az ötödik élvonalbeli klubja. A felcsútiak csütörtökön leigazolták Tischler Patrikot, aki noha nem valószínű, hogy máris a kezdő csapatban kapna helyet, a sárga-kékek legnagyobb piaci értékű játékosa.

A meteorológiai előrejelzések alapján a hétvégén rendkívüli melegre számíthatunk. Még az esti órákban is nagyon magas hőmérsékletre kell készülni, várható hogy az illetékes szervek hőségriadót rendelnek el. A hőségriadó közvetlenül nem érinti a forduló meccseit, hiszen az általában 11-15 óra között szabályozza a napon való tartózkodással és a védőitallal kapcsolatos kérdéseket. Az MLSZ ismeretei szerint az egyes csapatoknál érvényben lévő pályarendszabályok értelmében palackot nem lehet a nézőtérre bevinni, ami gondot okozhat több szurkoló számára, különösen akkor, ha gyerekekkel érkeznek. Éppen ezért az MLSZ felkéri a mérkőzéseket rendező sportszervezeteket, hogy mindent tegyenek meg annak érdekében, hogy a mérkőzésre kilátogató szurkolókat megóvják az időjárás következményeitől.

A forduló további programja

Szombat:
Újpest FC-MVM Paks 16.30
PMFC-Matias - Ferencváros 19.00
MTK Budapest - Mezőkövesd-Zsóry FC
Győri ETO FC-Diósgyőri VTK 21.00

Vasárnap:
Videoton FC-Szombathelyi Haladás 16.30
Kecskeméti TE-Phoenix Mecano - Budapest Honvéd 18.30
DVSC-TEVA - Kaposvári Rákóczi 20.30

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS