Az első az utolsó otthonában

2013. november. 30., 12:07   |    

Az első az utolsó otthonában

Öt mérkőzéssel folytatódik az OTP Bank Liga 16., első, „tavaszi” fordulója.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–DVSC TEVA
(November 30., szombat, 14.00)

Az utolsó az első ellen, az a csapat a legyőzője ellen, amelyik hetet kapott egy ellenében az idénynyitón. A Rákóczi 1-7-tel kezdte az évet, s ha azt követően hasonlóan méretes pofont nem is kapott, az utolsó helyről azóta sem tudott ellépni. A Loki szenzációs hazai mérleggel, s gyenge idegenbelivel indított, de aztán egy-két hazai botlás mellett vendégként is megtáltosodott. A legutóbbi három idegenbeli mérkőzését összesen tíz gólt szerezve nyerte meg. A Rákóczi javára legyen mondva, az őszi félév végére a hazai produktuma, sőt, a győri vereség ellenére általánosságban a produktuma feljavult, még bravúrokat is ért el, ilyen volt elsősorban a Videoton FC legyőzése. A mérkőzés egyik kuriózuma lehetett volna az ősz egyik legjobb játékosának, Szakály Péternek a visszatérése Somogyba, az ellenfél edzője ugyanis egykori tanára és mestere, Prukner László. Szakály azonban eltiltását tölti, mint ahogyan Zsidai László és Lázár Pál is. A DVSC-Teva az elmúlt tíz évben csak egyszer kapott ki a Kaposvártól: 2012 őszén, lezárva ezzel hosszú bajnoki veretlenségi szériáját.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–LOMBARD PÁPA TERMÁL FC
(November 30., szombat, 16.00)

A nyáron, az akadémisták történetének első élvonalbeli mérkőzésén 1-1-es döntetlen született Pápán. Vaszicsku és Eszlátyi szerezték a gólokat, mindkettőjüknek máig az az egyetlen találata a bajnoki idényben. Az újonc az utolsó előtti helyen áll, október 5. óta nyeretlen, igaz, azóta csak egyetlen bajnoki vereséget szenvedett, bővében van a döntetleneknek. Egy kivételével az első félév minden bajnokiján kapott gólt, de szeptember 14. óta, egy kivétellel, mindegyiken szerzett. Hazai pályán ugyancsak szeptember 14. óta veretlen, igaz, azóta a székesfehérvári Sóstói Stadionban mégis kikapott egyszer, de a Videoton FC-től. A Pápa az Újpest elleni veresége lezárt egy jó sorozatot, előtte a csapat három mérkőzésen hét pontot gyűjtött. Kenesei Krisztián a legutóbbi négy fordulóban három gólt is szerzett. Tóth Bálint együttese vendégként a Honvédot, a Mezőkövesdet és a Pécset is legyőzte. A Pápa egyébként négy hellyel jobban áll, mint egy éve a 15. forduló után.

MVM PAKS–ÚJPEST FC
(November 30., szombat, 16.00)

A Paks, talán az idény legjobb teljesítményét nyújtva, 2-1-re nyert Újpesten az első fordulóban. Ám a csapat azóta messzire került attól a formától, augusztus 18. óta mindössze egy mérkőzését nyerte meg. Hazai pályán szeptember 13. óta nyeretlen. A legutóbbi, a ferencvárosiak elleni döntetlen legalább a vereségszériát megtörte. Egyetlen pozitívum: Horváth Ferenc legénysége hazai pályán, több mint 180 perc után ismét szerzet gólt, ráadásul kettőt. A csapat hazai eredményessége elsősorban a góllövőlistát vezető Simon Attilán múlik. Az Újpest, múltjához méltatlanul, a mezőny második felében helyezkedik, hetediknél jobb még egyszer sem volt az idényben. Kétszer nyert, kétszer döntetlent játszott idegenben, ez elfogadhatóbb, mint a hasonló hazai mérleg.

MEZÖKÖVESD-ZSÓRY–MTK BUDAPEST
(November 30., szombat, 18.00)

A kövesdiek a legutóbbi fordulóban végre olyan teljesítményt nyújtottak hazai pályán, amilyet már régen várt tőlük a közönségük. A Győri ETO elleni produkció a KTE elleni idegenbeli 6-2 mellett az ősz csúcsa volt. Ugyanakkor a csapat összességében hazai pályán hat mérkőzésből mindössze kétszer nyert eddig. Az újonccal azonos pontszámmal álló, s a két csapat eddigi egyetlen bajnokiján a Hungária körúton 3-0-ra győztes MTK ellenben idegenben gyengélkedik: hét mérkőzésén mindössze hat pontot gyűjtött. A kék-fehérek a legutóbbi hetekben döntetleneket játszottak, háromszor egymás után.

FERENCVÁROS–PMFC-MATIAS
(November 30., szombat, 20.00)

Az Újpest elleni bajnoki győzelem óta a Fradi a ligában csak egyszer, Diósgyőrben tudott nyerni. A megszerezhető 21 pontból csak hatot gyűjtött be. Messzire került az idény elején mutatott jó forma, amellyel Pécsen is nyert a csapat 2-0-ra. A PMFC feljavult az esztendő végére, különösen idegenben veszélyes, igazolta ezt a legutóbbi fordulóban, Szombathelyen aratott győzelme is. A nyolcadik helyen tanyázik a csapat, ennél jobban az őszi idényben csak egyszer állt. A PMFC a legutóbbi négy fordulóban tíz pontot szerzett, hétközben a Magyar Kupában 1-1-gyel zárt Kispesten.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS