Az első és a második csatája Debrecenben

2014. április. 03., 11:24   |    

Az első és a második csatája Debrecenben

Öt mérkőzéssel folytatódik az OTP Bank Liga 23. fordulója. Az első a másodikkal, a listavezető a címvédővel találkozik Debrecenben.

BUDAPEST HONVÉD–DIÓSGYŐRI VTK
(Április 5., szombat, 14.00)

Mind a két csapat egygólos vereséget szenvedett egy újonctól az előző fordulóban. A kispestiek Mezőkövesden 1-0-ra, a diósgyőriek a Puskás Akadémiától otthon 3-2-re kaptak ki. Marco Rossi együttesének az volt az első tavaszi veresége, hazai pályán november 24. óta veretlen. A csapat 18 pontot szerzett eddig pályaválasztóként, a mérlege 5-3-3. A Diósgyőr messzire került az ősz közepi, kapott gól nélkül hét győzelmet hozó szériától. Tomiszlav Szivics együttese a legutóbbi két meccsét elveszítette a bajnokságban, az október 19-i, Paks elleni siker óta mindössze egy találkozón, a Pápa elleni hazai összecsapáson gyűjtötte be a három pontot. Március 8. óta szerzett négy bajnoki góljából három tizenegyesből született. Az egyetlen pozitívum, hogy az idényben eddig lejátszott 22 mérkőzéséből húszon szerzett gólt. A két csapat őszi, diósgyőri mérkőzésén a hazaiak 2-0-ra győztek. A DVTK legutóbb 2008 márciusában nyert vendégként élvonalbeli bajnoki mérkőzést Kispesten.

LOMBARD PÁPA TERMÁL FC–PMFC-MATIAS
(Április 5., szombat, 16.00)

A Pápa rosszul szerepel eddig tavasszal, még nyeretlen. Hazai pályán a Mezőkövesd és a Haladás ellen is 1-1-es döntetlent ért el. Tóth Bálint csapata a legutóbbi négy hazai bajnokiján kivétel nélkül egy gólt szerzett, ez az első kettőn a győzelemhez, a második kettőn az egyik pont megszerzéséhez volt elég. A sárga-kékek – minden sorozatot figyelembe véve – a legutóbbi hat mérkőzésükből ötöt elveszítettek, egyen döntetlenre végeztek. A sorozat utóbbi öt mérkőzésén mindössze egy gólt tudtak elérni, a visszatért Goran Marics lőtte a Haladás elleni bajnoki 86. percében. A PMFC sokáig kiválóan szerepelt, de előbb az Újpest ellen veszített a Magyar Kupában, majd az MTK elleni siker után a bajnokságban is botladozni kezdett. Az OTP Bank Ligában a legutóbbi két, minden sorozatot figyelembe véve a legutóbbi négy találkozóján nem szerzett gólt. Ugyanakkor a bajnokságban még mindig jó az idegenbeli mérlege, csak az eggyel több mérkőzést játszott Ferencváros szerzett több pontot nála. A két csapat őszi mérkőzésén a Pápa 3-1-re nyert Pécsen. A Pápa eddig mindössze kétszer tudott nyerni hazai pályán a PMFC ellen.

MVM PAKS–MTK BUDAPEST
(Április 5., szombat, 16.00)

A tabella tizennegyedik és tizenötödik helyezettje találkozik egymással Pakson, aligha kell hangsúlyozni, milyen fontos mindkét gárda számára a mérkőzés. A tolnai zöld-fehérek háromszor kikaptak, kétszer döntetlent játszottak eddig az OTP Bank Liga tavaszi fordulóiban. Legutóbb szeptember 13-án, a Rákóczi ellen nyertek bajnoki mérkőzést. Mentségükre legyen mondva, a legutóbbi két hazai bajnokijukat a Videoton FC (2-2) és a Győr (1-2) ellen játszották. A paksiaknál csak az MTK és a Kaposvár szerzett pályaválasztóként kevesebb pontot eddig. A kék-fehérek szombathelyi döntetlennel, majd a Ferencváros legyőzésével kezdték a tavaszt, ám azóta kikaptak a Pécstől, a Videoton FC-től és a Győrtől. Utóbbi 270 perc alatt hat gólt kaptak, akciógólt ellenben egyet sem szereztek, csak Torghelle Sándor talált a kapuba büntetőből. Garami József együttese a tavaszi idényben most játszik először a mezőny második felébe tartozó csapattal szemben. A két csapat őszi mérkőzését az MTK 2-0-ra megnyerte. A Paks 2007 óta nem tud hazai bajnoki mérkőzést nyerni az MTK ellen.

KECSKEMÉTI TE-PHOENIX MECANO–VIDEOTON FC
(Április 5., szombat, 18.00)

A bajnokság második feléből eddig lejátszott mérkőzéseken a KTE-nél nem szerzett és nem kapott egyetlen csapat sem kevesebb gólt. A lila-fehérek legutóbbi két bajnoki találkozója nulla-nullára végződött, sőt március 8. óta nem szereztek bajnoki gólt. A Videoton FC elveszítette a legutóbbi rangadóját a DVSC-Tevával szemben, a legutóbbi nyolc bajnoki fordulóban mindössze egy győzelmet tudott aratni. A vendégként játszott mérkőzések tabelláján csak nyolcadik, igaz, minden vetélytársánál legalább eggyel kevesebb mérkőzést játszott. A bajnokság második felének eddigi eredményeiből összeállított táblázaton a tizenegyedik, négy ponttal gyűjtött kevesebbet, mint a kilencedik Kecskeméti TE. A két csapat őszi mérkőzését 1-0-ra nyerte meg a Vidi. A KTE 2009 óta nem tud hazai bajnoki mérkőzést nyerni a Videoton FC ellen.

DVSC-TEVA–GYŐRI ETO FC
(Április 5., szombat, 20.00)

A listavezető és a címvédő találkozója egyben az első és a (játéknap kezdete előtt biztosan) második helyezett összecsapása. Külön pikantériát ad a találkozónak, hogy Kondás Elemér együttese a legutóbbi bajnoki vereségét éppen Győrben, az ETO ellen szenvedte el. A Loki az OTP Bank Liga mostani idényében még veretlen hazai pályán, tizenegy mérkőzéséből kilencet megnyert. Két döntetlenje közül az egyik a Paks elleni volt, a zöld-fehéreket akkor még Horváth Ferenc irányította. A már említett, szeptember 22-i győri találkozó óta minden bajnoki mérkőzésén szerzett gólt. Az ETO az első két tavaszi mérkőzésén nyeretlen maradt, azóta ellenben legyőzte a Videoton FC-t, a Paksot és az MTK-t. A legutóbbi három fordulóban csak a Győri ETO szerzett kilenc pontot, eddigi három tavaszi idegenbeli mérkőzésén hét pontot gyűjtött. A korábban az élvonalban a Debreceni VSC színeiben (is) szerepelt Rudolf Gergely a legutóbbi két fordulóban három gólt is szerzett. A Győri ETO 2004-ben nyert legutóbb bajnoki mérkőzést Debrecenben.

Hétfő:
Kaposvári Rákóczi– Mezőkövesd-Zsóry FC 20.45

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS