Az ETO a „nyugati rangadón” őrizte meg hibátlan mérlegét

2016. augusztus. 29., 13:59   |    

Az ETO a „nyugati rangadón” őrizte meg hibátlan mérlegét

Bár a Ferencváros UEFA Női Bajnokok Ligája-szereplése miatt csonka fordulót játszottak a Jet-Sol Liga csapatai, így is jutott olyan mérkőzés a hétvégére, amelyen két, a legutóbbi bajnokságban éremért játszó csapat csatázott. Győrben az ETO 2-1-re legyőzte a Viktória FC-t, és ezzel továbbra is százszázalékos – egyelőre a mezőny egyetlen, három győzelmet számláló tagja.

Az M4 sportcsatorna nőifutball-magazinjában nyilatkozó győri játékosok, a Viktória elleni, hétvégi siker zálogául a helyzetkihasználást jelölték meg. Szinte teljesen „ült” amit Gődér Brigittáék jósoltak, mert az ezúttal fehér mezben játszó hazaiak az első félidőben futószalagon alakították ki helyzeteiket, akár négy-öt góllal is vezethettek volna, de „csak” kétszer sikerült bevenni a jól védő Bíró Barbara hálóját. A második félidőben azután ez majdnem megbosszulta magát: bár a meccs összképe, a kilencven perc alapján megérdemelt Horváth Tamás csapatának győzelme, a végén bizony a hazai szurkolóknak számolnia kellett a lefújásig még hátralevő másodperceket.

Az ETO kapkodva, idegesen kezdett, de azután hamar lábra kapott. Az első negyedórát Németh Loretta ziccere zárta, a válogatott támadó a tökéletes mélységi indítás után már csak Bíróval állt szemben, de hibázott. Nem sokkal később Sárosi Csilla rontott el hasonló helyzetet – illetve, a szombathelyi kapus védett bravúrral. A 22. percben Öreg Cintia került hasonló helyzetbe – ő viszont nem hibázott, előnyhöz juttatta az ETO-t.

A 43. percben Dénes Dorka lódult meg a bal oldalon, átemelte Bíró fölött a labdát, de a keresztlécet találta el, a lepattanóból pedig Süle Dóra rontott ziccert – lövése védőről pattant szögletre. A beívelés nyomán a szombathelyiek röviden szabadítottak fel, az előre húzódó Gődér Brigitta pedig tizenkét méterről megszerezte első magyarországi gólját.

A fordulás után sokkal kiegyenlítettebb lett a játék, már a Viktória is eljutott ellenfele kapujáig, igaz, a szombathelyi lehetőségek felettébb esetlegesek voltak. Kétszer is kapu elő csavart szabadrúgás okozott riadalmat a győri kapu előtt – válaszként Sárosi tekerte a labdát a balösszekötő helyéről, ígéretes helyzetből a bal felső sarok mellé.

Válaszként – alighanem les helyzetből – Heike Manhart gurítása találta el a bal kapufát, majd szépített a Viktória FC. Szakonyi Emese a félpályáról indulva, négy védőt kicselezve rúgott parádés gólt, esélyt adva arra, hogy a hajrában egyenlítsen csapata.

Újabb gól azonban már nem született, a végjátékban a nem sokkal korábban beállt Fleck Nikolettnek volt még egy ígéretes lövése – az ETO FC győzött 2-1-re. A győri csapat hibátlan mérleggel várhatja az MTK Hungária FC vasárnap déli, győri vendégjátékát.

Kókán az első félidőben remekül tartotta magát a régi-új kapussal, a Győrből visszatért Farkas Katalinnal erősödött Budapest Honvéd. Csiki Anna (a meccs legidősebb gólszerzője, ő már tizenhét éves…) ugyan hamar előnyhöz juttatta a hazaiakat, de erre a kókaiakhoz hasonló életkorú Kuhár Réka, az első negyedóra végén válaszolni tudott.

A fordulás után azonban a Kóka megrázta magát, és percek alatt eldöntötte a meccset. A 16 esztendős Králik Fanni az 51. percben belőtte első NB I-es gólját, négy perccel később a másodikat, nem sokkal a lefújás előtt pedig a harmadikat – klasszikus mesterhármassal győzelemhez segítve csapatát.

Az Astra HFC esélyesként várhatta az Újpest csepeli vendégjátékát, arra azonban alkalmasint kevesen gondoltak, hogy közel kétszámjegyű különbség lesz a vége… Az első félidőben Fogl Katalin és Szabó Boglárka góljaival még „csak” két góllal vezetett az Astra, a fordulás után azonban az UTE a lestaktikához próbált visszatérni és ez megbosszulta magát. Az mérkőzés utolsó, bő félórájában hat gólt kapott a vendégcsapat, amelyek közül talán az ezúttal is három gólt szerző Fogl Katalin, és a mezőnyben a legjobb teljesítményt nyújtó Godvár Katalin találata volt különösen szép.

Az Astra az első fordulóban, a Ferencvárostól elszenvedett, tulajdonképpen papírforma vereséget követően, alaposan megszórta a két újoncot, és bizakodva várhatja a következő forduló egyik legizgalmasabbnak ígérkező meccsét, a szombathelyi Viktória FC – Astra HFC találkozót.

Jet-Sol Liga, 3. forduló

Kóka-FNLA – Budapest Honvéd 4-1 (1-1)
ETO FC Győr – Viktória FC 2-1 (2-0)
Astra HFC – Újpesti TE 9-0 (2-0)
Az MTK Hungária FC – Ferencváros mérkőzést későbbi időpontra halasztották.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS