Önkéntesek segítik a legnagyobb hazai futballmérkőzéseket

2022. december. 05., 17:23   |    

Önkéntesek segítik a legnagyobb hazai futballmérkőzéseket

Az önkénteseket ünnepeljük december 5-én. A sportért rajongó segítők nagyban hozzájárulnak a sportrendezvények sikeréhez.

December ötödike az önkéntesek nemzetközi napja. A Magyar Labdarúgó Szövetség munkáját minden jelentős eseményen számtalan önkéntes segíti, így ezen a napon különösen megilleti őket a köszönet.

A 2020-as Európa-bajnokság budapesti mérkőzésein nagyjából 1100 önkéntes működött, míg a közelgő, 2023 májusában kezdődő U17-es Európa-bajnokságon is önkéntesek segítik majd a szervezők munkáját.

A férfi labdarúgó-válogatott tétmérkőzésein általában 100 önkéntes tevékenykedik, elsősorban a futball iránt érdeklődő fiatal nők és férfiak.

2023-as Európa-liga döntő is Budapesten kerül megrendezésre, a tervek szerint az eseményen 20 különböző területen 550 önkéntes lesz majd jelen, valamint a kísérőeseményeken városszerte még többen. Az önkéntesek január közepétől jelentkezhetnek a döntőn való részvételre.

Fókuszban a jövő évi budapesti Európa Liga-döntő

Fókuszban a jövő évi budapesti Európa Liga-döntő

Az UEFA küldöttsége három napot töltött a magyar fővárosban, és felkereste a 2023 májusában rendezendő mérkőzés szempontjából legfontosabb helyszíneket.

Tovább


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS