EL-döntő 2023: UEFA-képviselők a Puskás Arénában

2022. szeptember. 28., 11:30   |    

EL-döntő 2023: UEFA-képviselők a Puskás Arénában
Szabó Vilmos, az MLSZ projektvezetője a mérkőzés napján fogadta a küldöttséget

Az UEFA szakemberei a helyszínen tekintették meg a magyar válogatott Olaszország elleni Nemzetek Ligája összecsapását, és elsősorban a Puskás Aréna megközelíthetőségét vizsgálták.

A Rémi Decouacon, UEFA-projektfelelős által vezetett négyfős küldöttség elsődleges feladata a folyamatok finomhangolása volt a 2023. május 31-én, a Puskás Arénában rendezendő Európa Liga-döntő kapcsán. A közlekedési és biztonsági kérdések mellett a szurkolók beléptetését és a kiemelt csoportok érkezésének körülményeit vizsgálta a nemzetközi szakembergárda. 
 
A bejárást megelőző rövid egyeztetésen hamar kiderült, nagy előnyt jelent az MLSZ szakembereiből álló hazai szervező bizottság számára a tény, hogy korábban UEFA Szuperkupát és Európa-bajnoki mérkőzéseket rendeztek a Puskás Arénában. Az öltözők környékét, az ún. sportzónát lényegében változtatás nélkül „veszik át” az új szervezésbe az UEFA szakemberei, ugyanakkor az újságírók számára a találkozó végén megközelíthető vegyes zónát (mixed zone) – méretéből adódóan – más területen képzeli megvalósítani az európai szövetség.

Az UEFA bemutatta a budapesti Európa-liga-döntő arculatát

Az UEFA bemutatta a budapesti Európa-liga-döntő arculatát

A 2020-as UEFA Szuperkupa és a 2021-ben rendezett Európa-bajnokság után újabb rangos sporteseménynek ad otthont a magyar főváros. A májusi mérkőzés arculati elemein a magyar főváros jellegzetességei is felismerhetők.

Tovább


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS