Az utolsó nyitott kérdés: Siófok vagy Pápa?

2013. június. 02., 10:48   |    

Az utolsó nyitott kérdés: Siófok vagy Pápa?

Ma Siófokon, illetve Diósgyőrben, az OTP Bank Liga 2012–2013-as idényének utolsó két mérkőzésén eldől, az Egri FC mellett melyik két csapat búcsúzik az első osztálytól.

FGSZ SIÓFOK–ÚJPEST FC
(Vasárnap, június 2., 16.30)

A lila-fehérek már nem léphetnek előre a táblázaton, rájuk a bajnokság végi gyengélkedés kozmetikázása ró elsősorban feladatot. Hátrább még szorulhatnak, ha a Diósgyőr legyőzi a Pápát. Az Újpest a legutóbbi öt fordulóban csak a kiesett Egert tudta legyőzni. Fura módon, hiszen korábban a Megyeri úti mérlege sokkal jobb volt a vendégként elértnél, a csapat idegenben teljesített jobban, a legutóbbi két idegenbeli meccsét megnyerte. Siófokon azonban várhatóan sokkal nehezebb dolga lesz, mint Pápán és Vácon volt. A Balaton-parti kék-sárgák az utóbbi hetekben-hónapokban megtáltosodtak saját környezetükben, a legutóbbi hét találkozójukból hatot megnyertek! A megszerezhető 21 pontból 19-et begyűjtöttek. A nagy bajban nyertek a legutóbbi fordulóban Pápán is. Más kérdés, hogy a további 21 mérkőzésükön viszont csak három pontot gyűjtöttek. Ősszel Újpesten is lőttek két gólt, de ott kikaptak 4-2-re. Persze, ez egy teljesen más mérkőzés lesz.

DIÓSGYŐRI VTK–LOMBARD PÁPA TERMÁL FC
(Vasárnap, június 2., 16.30)

A Diósgyőr még előreléphet a táblázaton, nem is kicsit, hiszen 12. helyezettként kezdi a fordulót, s akár kilencediknek is feljöhet, ha az Újpest kikap Siófokon. A piros-fehérek híveinek ez nyilván egyáltalán nem mindegy, ráadásul a csapat, ha győzelemmel zárja a bajnokságot, valamit javít szerény tavaszi teljesítményén. (Csak a Kaposvár, a Pápa és az Eger gyűjtött kevesebb pontot a bajnokság második felében. Egy esetleges győzelemmel viszont nagyot ugrana előre a DVTK a „tavaszi” tabellán is.) Kovác Zoltán együttese az edzőváltás óta játszott hat fordulóban csak a Kecskemétet tudta legyőzni. Nem javítja ugyanakkor a Pápa reményeit, hogy hazai pályán sokkal erősebb a borsodi gárda, mint vendégként. Diósgyőrben október 27. óta veretlen! A délutáni mérkőzésen már Tóth Bálint által dirigált pápai együttes az egész bajnokságban, 14 mérkőzésen mindössze 6 pontot szerzett vendégként, egyetlen győzelmet aratott, azt is még szeptember közepén Kecskeméten. Ha győz a Siófok az Újpest ellen, a pápaiakat csak győzelem mentheti meg Diósgyőrben, holott a csapat a legutóbbi hét idegenbeli mérkőzését kivétel nélkül elveszítette!

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS