Bajnokesélyesek csatájával kezdődik a Merkantil Bank Liga

2022. január. 29., 17:29   |    

Bajnokesélyesek csatájával kezdődik a Merkantil Bank Liga
Fotó: vasasfc.hu

Kilenc mérkőzést játszanak vasárnap a Merkantil Bank Liga 21. fordulójában. Hétfő estére marad a nagy rangadó, a második helyen álló Vasas a listavezető Diósgyőrt fogadja.

BFC SIÓFOK–FC AJKA
(Vasárnap, Siófok, 13.00)

A törökországi edzőtáborozáson járt Siófok a nyolcadik helyen áll a bajnoki tabellán, ősszel az utolsó öt mérkőzéséből négyet megnyert. Pályaválasztóként április 11. óta nem veszített bajnoki mérkőzést. Az Ajka tizenegyedik, hat ponttal a Siófok mögött. Vendégként mindössze kétszer nyert ősszel, a bajnokság 2021-es szakaszát rossz eredményekkel zárta.

SOROKSÁR SC–KECSKEMÉTI TE HUFBAU
(Vasárnap, Soroksár, 13.00)

A 14. helyen álló Soroksár az utolsó három őszi mérkőzésén nem szerzett pontot. A KTE az ősz végéhez közeledve kétszer is kikapott, de mivel kétszer három ponttal zárta az évet, a harmadik helyen zárt, ami kiváló teljesítmény az újonctól. Ősszel jobb volt a lila-fehérek mérlege otthon, mint idegenben, de az utolsó két meccsüket vendégként is megnyerték.

SZOLNOKI MÁV FC–BUDAÖRS
(Vasárnap, Szolnok, 13.00)

Az utolsó öt őszi fordulóban mindössze egy pontot szerző szolnokiak a tizenkilencedik helyen állnak a tabellán. Vezetőedzőjük, Csábi József lemondott a zárás után, sportigazgatóként maradt a klubnál, Romanek János irányítja majd a csapatot tavasszal. A Budaörs egy ponttal szerzett eddig többet, a tizenhetedik helyen áll a táblázaton. A Budaörs ősszel bravúrral fejezte idegenbeli mérkőzéseinek a sorát, elvitt egy pontot a Fáy utcából, a Vasastól.

PÉCSI MFC–SZENTLŐRINC
(Vasárnap, Pécs, 13.00)

A Merkantil Bank Liga két baranyai csapata egymás ellen játszik. Nem csak földrajzilag, a táblázaton sincsenek távol egymástól, a PMFC a tizedik, a Szentlőrinc pedig a tizenkettedik. A megyeszékhely csapata két ponttal gyűjtött eddig többet. A PMFC a legutóbbi két hazai mérkőzését elveszítette. A Szentlőrinc a legutóbbi három idegenbeli mérkőzésén összesen egy pontot szerzett csak.

ETO FC–SZOMBATHELYI HALADÁS
(Vasárnap, Győr, 13.00)

A két régi nagy rivális, a két zöld-fehér csapat közül az ETO a hatodik, a Haladás a negyedik helyen áll. Öt pont a különbség közöttük. A győriek meglepően rossz hazai mérleggel zárták az őszt, az utolsó öt mérkőzésükből négyet elveszítettek. A Haladás november végén győzött Kecskeméten, de előtte hosszú heteken keresztül nyeretlen maradt vendégként.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–TISZAKÉCSKEI LC
(Vasárnap, Balmazújváros, 13.00)

A nyíregyháziak továbbra is Balmazújvárosban rendezik a mérkőzéseiket. Ősszel mindössze egyszer, az ETO ellen kaptak ki pályaválasztóként. A kilencedik helyen állnak a táblázaton. A Tiszakécske az utolsó, vereséggel fejezte be az őszt, de előtte három fordulóban összesen hét pontot gyűjtött.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–DOROGI FC
(Vasárnap, Békéscsaba, 13.00)

A tizenharmadik helyezett Békéscsaba nagyon nehéz őszön van túl, de az idény végére javított. Az utolsó kilenc 2021-es bajnokijából csupán egyet veszített el. A Dorog hetedik, kilenc ponttal szerzett többet, mint lila-fehér ellenfele. Az utolsó négy őszi fordulóban háromszor is győzött. Idegenben győzelemmel zárt, de előtte háromszor kikapott.

III. KER. TVE–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
(Vasárnap, Óbuda, 13.00)

A Kerület az utolsó két őszi fordulóban szerzett hat ponttal fellépett a tizenötödik helyre. Otthon 4-3-as győzelemmel zárta az évet a Békéscsaba ellen. A szegediek hat pontra állnak a feljutást jelentő második helytől, ötödikek. Lehetnének még jobb pozícióban is, de az utolsó decemberi mérkőzésükön kikaptak otthon a Békéscsabától. A legutóbbi öt idegenbeli mérkőzésünkből csupán egyen kaptak gólt.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–BUDAFOKI MTE
(Vasárnap, Csákvár, 17.00)

A tizenhatodik helyezett Csákvár a legutóbbi hazai mérkőzését megnyerte a Soroksár ellen, de előtte három találkozón nyeretlen maradt otthon. A Budafok rossz őszt zárt, két vereséggel fejezte be az idényt. A tizennyolcadik helyen áll a bajnokságban, igaz, nagyon szoros a mezőny, két ponton belül van hét csapat.

VASAS FC–DIÓSGYŐRI VTK
(Hétfő, Angyalföld, Illovszky Stadion, 20.00)

A Vasasnak 41, a Diósgyőrnek 42 pontja van. A piros-kékek szeptember 26. óta csupán egyszer,. Tiszakécskén kaptak ki a bajnokságban. Pályaválasztóként március 14. óta mindössze kétszer nem nyertek a Merkantil Bank Ligában, a KTE-vel és a Budaörssel játszottak döntetlent. A Diósgyőr október 3. óta kiváló formában szerepelt ősszel, az utolsó kilenc 2021-es bajnoki mérkőzéséből, egy döntetlen mellett, nyolcat megnyert.

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS