Bebiztosíthatja a feljutását a Nyíregyháza

2024. április. 27., 21:48   |    

Bebiztosíthatja a feljutását a Nyíregyháza

Ha a Nyíregyháza meg tudja tartani mostani előnyét mindkét 54 pontos csapattal, a Szeged-Csanáddal és az ETO-val szemben is a fordulóban, biztosíthatja élvonalbeli tagságát a 2024–2025-ös idényre. Ennek nyilvánvalóan a legegyszerűbb módja, hogy megnyeri a maga mérkőzését Ajkán.

GYIRMÓT FC GYŐR–HR-RENT KOZÁRMISLENY
(Vasárnap, Gyirmót, 17.00)
A Gyirmót jó formában van, a legutóbbi három bajnoki találkozóját megnyerte. Ha nyer, előrelép a hatodik helyről az ötödikre, éppen a Kozármislenyt megelőzve. A baranyai gárda a múlt héten az Ajka legyőzésével megszakította három mérkőzés óta tartó nyeretlenségét. Idegenben november 5. óta nem tudott győzni.

BVSC–ZUGLÓ–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Vasárnap, Zugló, 17.00)
A BVSC-Zugló ismét vezetőedzőt váltott, Szekeres Tamás felajánlotta a lemondását, amit a klubvezetőség elfogadott. Kincses Ádám tért vissza a posztra, az ő feladata lesz megpróbálni benntartani a csapatot a Merkantil Bank Ligában. A BVSC a legutóbbi négy fordulóban pont nélkül maradt, a 15. helyen áll, de csupán egy pont a hátránya a már bennmaradó helyen álló PMFC-vel szemben. A Csákvár egyike a négy 37 pontos csapatnak a középmezőnyben, a legutóbbi négy fordulóban csak egyszer nyert.

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA–SOROKSÁR SC
(Vasárnap, Szeged, 17.00)
Az ETO elleni hétfői győzelemmel a Szeged-Csanád megőrizte a reményét a feljutásra, különösen, ha tekintetbe vesszük, hogy könnyebbnek tűnik a sorsolása, mint akár a három ponttal előtte álló Vasasé vagy az azonos pontszámmal álló ETO-é. Pályaválasztóként a legutóbbi négy mérkőzéséből hármat megnyert, a Tiszakécskétől kikapott. A Soroksár a hetedik helyen áll, a legutóbbi két fordulóban hat pontot gyűjtött. Idegenben 2024-ben eddig csak Csákváron nyert.

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–ETO FC GYŐR
(Vasárnap, Mosonmagyaróvár, 17.00)
A Mosonmagyaróvár négyszer nyert eddig a Merkantil Bank Liga 2023–2024-es idényében, ebből kétszer a legutóbbi három fordulóban. Azaz: bármennyire reménytelennek is tűnik a helyzete, nem adja fel. Ugyanakkor, ha nem veri meg az ETO-t, a hátralévő négy fordulótól függetlenül kiesik. A győrieknél új vezetőedző debütál, Borbély Balázs személyében. Ahogyan a házigazda, úgy a vendég is győzelmi kényszerben van.

PÉCSI MFC–SZOMBATHELYI HALADÁS
(Vasárnap, Pécs, 17.00)
A pécsieknek, némi túlzással minden pontra szükségük van, a forduló előtt nem állnak kiesőhelyen, de a PMFC-vel, de akár a Siófokkal szemben nem megnyugtató az előnyük. Otthon a legutóbbi három mérkőzésük mindegyikén szereztek pontot, de csupán a Tiszakécskét verték meg. A Haladás a legutóbbi két fordulóban pont nélkül maradt, múlt vasárnap otthon szenvedett vereséget a sereghajtó Mosonmagyaróvár ellen. Hat pont az előnye a PMFC-vel szemben.

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC–BUDAPEST HONVÉD
(Vasárnap, Kazincbarcika, 17.00)
A Kazincbarcika a legutóbbi két mérkőzését elveszítette, emiatt csak a 12. helyen áll, de hét ponttal többet gyűjtött, mint a 15. helyezett BVSC-Zugló. Pályaválasztóként augusztus eleje óta csak az éllovas Nyíregyházától kapott ki – két hete. A Honvéd éppen ellentétes utat járt be a legutóbbi két fordulóban, kétszer győzött, s ezzel átugrotta a középmezőnyt, a nyolcadik helyen áll.

VASAS FC–TISZAKÉCSKEI LC
(Vasárnap, Angyalföld, 17.00)
A Vasas múlt szombaton elveszítette a Nyíregyháza elleni, balmazújvárosi rangadót, de mivel az ETO is kikapott, őrzi a második helyet. Otthon július 30. óta veretlen, október 1. óta, ha bajnoki mérkőzésen gólt szerzett az Illovszky Rudolf Stadionban, mindig meg is nyerte a mérkőzést. A Tiszakécske az előző fordulóban legyőzte a Kazincbarcikát, hat pont a hátránya a bennmaradást jelentő 14. helytől. A papírformát tekintve a hátralévő öt mérkőzéséből ez tűnik a legnehezebbnek. Igaz, Szegeden is nyerni tudott.

BUDAFOKI MTE–BFC SIÓFOK
(Vasárnap, Budafok, 17.00)
Ha a Budafok megnyeri ezt a mérkőzést, okkal reménykedhet abban, hogy a még hátralévő négy fordulóban maga mögött tudja tartani a Siófokot. A mostani hatpontos különbség kilencre nőne. Pályaválasztóként a legutóbbi három mérkőzését megnyerte, a legyőzöttek között volt az első helyen álló Nyíregyháza és a harmadik ETO is. A Siófok, miként a mögötte álló két csapat is, győzött az előző fordulóban, küzd a bennmaradásért. Ugyanakkor a remek tavaszi kezdés után a legutóbbi három bajnokiját elveszítette idegenben.

FC AJKA–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS
(Hétfő, Ajka, 20.00)
Ha a Nyíregyháza győz, függetlenül minden más eredménytől visszajut a legmagasabb osztályba. Szeptember 24. óta minden, a fővárostól távol játszott idegenbeli bajnoki találkozóját megnyerte. Az Ajka egy hete kikapott Kozármislenyben, sőt, a nagy tavaszi menetelés után immár két mérkőzésen is pont nélkül maradt, de előtte nagyszerű volt a hazai mérlege, sorozatban hatszor nyert.

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Újabb rekordokat dönthet a Ferencváros
Bajnokságok / Kupák
Merkantil Bank Liga: Bajnok a Nyíregyháza

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS