BME sikerrel és telt házzal búcsúzott a IX. Kárpát-medencei Egyetemek Kupája

2018. március. 06., 14:48   |    

BME sikerrel és telt házzal búcsúzott a IX. Kárpát-medencei Egyetemek Kupája

Öt ország 66 csapata csapott össze az „Egyetemi sport határok nélkül” mottóval megrendezett három napos budapesti tornán, melyre Erdélyből, a Vajdaságból, Felvidékről és Kárpátaljáról is érkeztek csapatok.

A hétvégén az ELTE és az idén 120 éves BEAC immár 9. alkalommal rendezte meg a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját (KEK). Az összmagyar sporteseményen idén már három sportágban – futsalban, kosárlabdában és röplabdában – mérkőzhettek meg egymással a Kárpát-medence egyetemistái az ELTE Bogdánfy úti sporttelepén, a Tüskecsarnokban, valamint a BME Sportközpontban.

Az MLSZ – Budapesti Igazgatóságának támogatásával zajló rendezvényen az egyetemisták 16 csapattal kezdték meg pénteken a KEK egyetemi futsal tornáját. A szombati bronzmérkőzésén a tavalyi ezüstérmes Kolozsvári Góbék 3:1 arányban győzték le a Nemzeti Közszolgálati Egyetem csapatát.
Ezt követően Magyarország egyetlen kerekesszékes rögbi csapata, a WildBoars tartott bemutatót, amely lebilincselte a közönséget: a nézők többször felszisszentek a hatalmas ütközéseket látva, és hangos tapssal jutalmazták a látványos megoldásokat.

A futsaltorna döntőjének kezdőrúgását Kű Lajos, olimpiai ezüstérmes labdarúgó, az Aranycsapat Alapítvány elnöke végezte el. A Szent István Egyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem párharcából végül 1:1-es döntetlen után büntetőpárbajjal a Műegyetemisták kerültek ki győztesen, így immáron harmadik alkalommal emelhették magasba a KEK serleget!

Az öregdiák futsaltorna 20 csapattal zajlott, ahol a Deportivo Malária csapata megérdemelten állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Az ünnepélyes díjátadón Kű Lajos mellett részt vett Pánczél Károly az Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságának elnöke, egyben a KEK védnöke, Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, Szendrei József, a Joma Magyarország ügyvezetője, Horváth János az ELTE ipari kapcsolatokért felelő koordinátora, Murai László, az ELTE HÖK elnöke, valamint Simon Gábor, a házigazda BEAC igazgatója. A felszólalók a jelenlévő sportolókat méltatták, és kiemelték, hogy a résztvevők, a versenyzők teszik azzá a KEK-et egy határokon átívelő összetartó sportbarát közösséggé.

A hagyományos jótékonysági gyűjtésről ezúttal sem tettek le a szervezők, az idei adományokat a kárpátaljai Beregrákosi Általános Iskola, valamint a budapesti Dr. Török Béla Szakiskola javára ajánlják fel.

Egyetemi futsal

1. BME – Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
2. SZIE – Szent István Egyetem
3. Kolozsvári Góbék

Alumni futsal

1. Deportivo Malária
2. Tragomurak
3. Sepsi 08


Címkék:

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS