Hazai pályán nyert a Paks, egy pontot szerzett a Honvéd vasárnap

2021. január. 24., 16:01   |    

Hazai pályán nyert a Paks, egy pontot szerzett a Honvéd vasárnap

A Budafok 2-2-es döntetlent játszott az MTK Budapesttel az OTP Bank Liga 17. fordulójában, vasárnap. A házigazda Paks 2-1-es győzelmet aratott a sereghajtó Diósgyőr felett.

Ötgólos győzelemmel kezdte a tavaszt a MOL Fehérvár FC, a Fradi döntetlent játszott szombaton

Ötgólos győzelemmel kezdte a tavaszt a MOL Fehérvár FC, a Fradi döntetlent játszott szombaton

A Kisvárda hatodik bajnoki meccsén sem tudott győzni, míg a kövesdieknek három egymás utáni sikert követően ez volt az első találkozójuk, amelyet nem nyertek meg. A címvédő és éllovas Ferencváros hátrányból 1-1-es döntetlent ért el a Puskás Akadémia otthonában szombaton. Michael Oenning kiütéses hazai vereséggel mutatkozott be az Újpest kispadján: csapata 5-0-ra kapott ki a vendég MOL Fehérvártól.

Tovább

OTP Bank Liga, 17. forduló:
Budafoki MTEM–TK Budapest 2–2 (1–2)
Budafok, zárt kapus, v.: Bogár
gólszerzők: Skribek (6.), Csonka (52.), illetve Schön (2.), Varga R. (27.)
kiállítva: M. Nikolic (83.)
sárga lap: Zsóri (24.), Filkor (45.), Zeke (49.), Csonka (61.), Oláh (89.), illetve Miovski (22.), Schön (45.)

Budafok: Póser – Huszti A., M. Nikolic, Oláh, Medgyes (Zeke, a szünetben) – Csonka, Filkor (Micsinai, 74.) – Skribek, Kovács D., Szabó M. (Ihrig-Farkas, 64.) – Zsóri (Kulcsár K., 81.)
MTK: Mijatovic – Alho (Ikenne-King, 82.), Pintér, Nagy Zsombor, Schön – Kata, Mezei Sz. – Varga R. (Bíró B., 79.), Dimitrov (Palincsár, 60.), Prosser (Balázs B., 60.) – Miovski
 
Gyors gólváltással indult a mérkőzés – Schön bombájára négy perccel később Skribek egy kipattanóból válaszolt –, majd a hasonló felfogásban játszó két együttes támadásban maradt. Lendületes volt a játék, gyorsan játszották át a középpályát, de ez sokszor a pontosság rovására ment. A kapuk így sokáig nem forogtak veszélyben, mígnem a 27. percben másodszor jutott vezetéshez a vendégcsapat, ezúttal a friss téli igazolás, Varga Roland révén kontrából. A szünetig a Budafok volt kezdeményezőbb, de csak lehetőségekig jutott.

A második félidő elején ismét kapufáról kipattanó labdából egyenlített a Budafok – ezúttal Csonka helyezkedett gólt érően –, majd a változatlanul jó iram mellett továbbra is hullámzó maradt a játék. A sok technikai hiba miatt viszont kapura egyik fél sem jelentett komoly gólveszélyt. A hajrára emberelőnybe került az MTK, de hiába próbált ritmust váltani, az eredmény nem változott.

A Budafok egymást követő kilencedik bajnoki mérkőzésén maradt nyeretlen, ezeken hat vereség mellett harmadszor játszott döntetlent.

Paksi FC–Diósgyőri VTK 2–1 (2–0)
Paks, zárt kapus, v.: Karakó
gólszerzők: Papp (32.), Grozav (45., öngól), illetve Ivanovski (70., 11-esből)
sárga lap: Sajbán (37.), Osváth (59.), Böde (64.), Rácz (69.), Nagy R. (80.), Lorentz (90.), illetve Zivulic (13.), Max (67.), Milovic (76.)

Paks: Rácz – Osváth (Bognár D., 89.), Lorentz, Böde, Szabó J., Bertus – Haraszti (Kulcsár, a szünetben) Papp, Bognár I., (Szakály, 65.) – Hahn (Ádám, 65.), Sajbán (Nagy R., a szünetben)
Diósgyőri VTK: Antal – Grgic, Milovic, Hegedűs J. (Marin, 72.), Soldo – Hasani (Ivanovski, a szünetben), Márkvárt, Rui Pedro (Suljic, a szünetben), Zivulic (Max, a szünetben), Grozav (Molnár G., 72.) – Drazic

Jó iramú, egyúttal kiegyenlített játékot hozott az első félidő. Az első fél órában nem igazán alakultak ki nagy lehetőségek egyik kapu előtt sem, majd a Paks az első valamirevaló helyzetét gólra váltotta. A hazaiak a folytatásban fokozták a tempót, nyomás alá helyezték a vendégek védelmét, s ennek – közvetlenül a szünet előtt – meg is lett az eredménye, az előnyük megduplázódott.

A második játékrészben is inkább a házigazda irányított, sokáig magabiztosan őrizte előnyét. A védelem első megingását azonban kihasználta a Diósgyőr, a kiugró Drazic buktatásáért megítélt büntetőt Ivanovski értékesítette. A hajrában inkább a paksi térfélen folyt a játék, de az utolsó percekre kijöttek a szorításból a hazaiak, több gól pedig már esett.

Budapest Honvéd–ZTE FC 2–2 (1–0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, v.: Solymosi
gólszerzők: Hidi (27.), Gazdag (77., 11-esből), illetve Szépe (66.), Bedi (74.)
sárga lap: Kamber (26.), Batik (56.), Bőle (78.), Lovric (80.), illetve Szánthó (58.)

Budapest Honvéd: Tujvel – Szendrei, Batik, Kamber, Lovric, Tamás – Hidi, Gazdag (Nagy G., 83. ), Zsótér (Bocskay, 64.) – Balogh (Bőle, 71. ), Traoré
ZTE FC: Demjén – Lesják, Szépe, Bobál – Favorov (Futács, a szünetben), Sankovic – Szánthó (Gergényi, 93.), Tajti, Bedi – Könyves (Babati, 55.), Zimonyi (Koszta, 71.)

A találkozó elején a vendégeknek volt lehetőségük a gólszerzésre, de végül a hazaiak kerültek előnybe, a félidő közepén Hidi lőtt óriási gólt 25 méterről. Előnye birtokában a Honvéd inkább visszahúzódott és kontrákkal próbálkozott.

A fordulást követően a vendégek fordítottak a sok hibával játszó Honvéd ellen. Előbb Szépe talált be éles szögből, majd Bedi révén szerezte meg a vezetést a vendégegyüttes. A kispestieknek nem kellett sok az egyenlítéshez, három perccel később már 2–2-t mutatott az eredményjelző, miután egy büntetőt Gazdag értékesített. Az utolsó negyedórában már nem változott az eredmény.

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS