Budafokon győzött a Puskás Akadémia, előre lépett egyet a Paks

2021. február. 21., 16:35   |    

Budafokon győzött a Puskás Akadémia, előre lépett egyet a Paks

A Puskás Akadémia 3-0-ra győzött az újonc Budafoki MTE otthonában az OTP Bank Liga 22. fordulójának vasárnapi játéknapján. A Paks hazai pályán fölényesen legyőzte a Kisvárdát, így helyet cserélt ellenfelével a tabellán, melyen az ötödik pozíciót foglalja el.

NB I: Rekordot ért a Mezőkövesdnek a 0–0

NB I: Rekordot ért a Mezőkövesdnek a 0–0

Az MTK Budapest hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a Mezőkövesddel az OTP Bank Liga 22. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

Tovább

NB I: A Fradié lett a három pont az új edzővel kiálló Honvéd ellen

NB I: A Fradié lett a három pont az új edzővel kiálló Honvéd ellen

Az Újpest ellen szakadt meg a ZTE rossz sorozata, amely 3-0-s győzelmet aratott hazai pályán, a DVTK idegenben győzte le 3-1-re a MOL Fehérvár FC-t. A Ferencváros egy góllal nyert a Honvéd ellen.

Tovább

OTP Bank Liga, 22. forduló:
Budafoki MTE-Puskás Akadémia FC 0–3 (0–1)
Budafok, zárt kapuk mögött, v.: Bogár
gólszerzők: Baluta (3.), Slagveer (64.), Mance (93., tizenegyesből)
sárga lap: Filkor (16.), illetve Deutsch L. (28.), Corbu (58.), Szolnoki (76.)

Budafok: Póser – Margitics, Jagodics, Oláh, Zeke (Medgyes, a szünetben) – Csonka, Filkor (Romic, a szünetben) – Takács (Ihrig-Farkas, 38.), Kovács D., Szabó M. (Skribek, 62.) – Zsóri (Kulcsár K., a szünetben)

Puskás Akadémia: Tóth B. – Szolnoki, Meissner, Nunes, Deutsch L. – Van Nieff – Slagveer (Knezevic, 76.), Baluta (Nagy Zs, 83.), Corbu (Plsek, 65.), Kiss T. – Géresi (Mance, 65.)

Baluta góljával már a harmadik percben vezetést szerzett a vendégcsapat, majd támadásban maradt a soraikat csak idővel rendező budafokiakkal szemben. A hazaiak a félidő közepén átvették a kezdeményezést, de nem tudták veszélyeztetni a jól védekező felcsútiak kapuját.

Sokáig a szünet után sem akadt helyzet, a hazaiak változatlanul nem tudtak kibontakozni, a vendégek pedig többnyire megelégedtek a biztossal, és kevés kockázatot vállaltak. A 64. percben kontrából duplázta meg előnyét a Puskás Akadémia – Slagveer volt eredményes –, majd átengedte a kezdeményezést a Budafoknak, amely viszont helyzetig sem jutott. A hajrában Knezevic kiugratásával Nagy Zsolt lépett ki, akit Póser buktatott a tizenhatoson belül, így a mérkőzés utolsó eseményeként Mance büntetőből beállította a végeredményt.

osip Knezevic a századik élvonalbeli mérkőzését játszotta, a Puskás Akadémia FC történetében a horvát középpályás az első, aki elérte ezt a számot.

A második helyen álló felcsútiak a szezonban másodszor győzték le 3–0-ra a Budafokot, és idén a hetedik tétmérkőzésüket követően is veretlenek. A bajnokságban sorozatban az ötödik győzelmüket aratták, amire még nem volt példa a klub történetében.

Paksi FC–Kisvárda Master Good 3–0 (2–0)
Paks, zárt kapus, v.: Solymosi
gólszerzők: Hahn (4.), Bognár (45.), Nagy R. (84.)
sárga lap: Lenzsér (7.), Szabó J. (26.), illetve Horváth (67.), Hej (81.)
    
Paksi FC: Rácz – Osváth, Böde, Lenzsér, Szabó J. – Haraszti (Vági, 46.), Papp (Gévay, 88.), Bognár (Szakály, 88.), Bertus – Ádám (Sajbán, 79.), Hahn (Nagy R., 63.)
Kisvárda: Dombó – Hej, Cirkovic, Prenga, Leoni – Karabeljov (Zlicic, 46.), Simovic – Navrátil (Ötvös, 46.), Bumba (Kovácsréti, 73.), Sassá (Camaj, 72.) – Viana (Horváth, 59.)
    
A Paks már a negyedik percben megszerezte a vezetést a góllövőlistán éllovas Hahn találatával. A kisvárdaiak Viana révén egy kapufával veszélyeztettek, aztán küzdelmes mezőnyjáték zajlott a pályán, a hazai csapat néhány lendületes kontrát vezetett. A szünet előtt Bognár 17 méterről remek szabadrúgással növelte kétgólosra az előnyt.

Térfélcsere után eleinte a vendégek irányítottak, majd a Paks előtt adódtak nagy lehetőségek, Dombó többször is bravúrral hárított. A Kisvárdán a cserék sem segítettek, a hajrában pedig Nagy egy gyors ellentámadás végén eldöntötte a meccset.

A hazai sikerrel a forduló előtt ötödik Kisvárda és hatodik Paks helyet cserélt a tabellán.

OTP Bank Liga NB I. 22. forduló

Sorsolás
2024. 02. 23. 20:00
Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024. 02. 24. 12:30
ZTE Aréna
2024. 02. 24. 15:00
DVTK Stadion
2024. 02. 24. 17:30
Debreceni Nagyerdei Stadion
2024. 02. 25. 15:00
Kisvárdai Várkerti Stadion
2024. 02. 25. 17:30
Szusza Ferenc Stadion

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen
Bajnokságok / Kupák
Eldőlt a kiesés kérdése a Simple Női Ligában

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS