Budapesti derbi a Merkantil Bank Ligában

2018. április. 08., 02:02   |    

Budapesti derbi a Merkantil Bank Ligában

Vasárnap rendezik a Merkantil Bank Liga 29. fordulóját. A listavezető MTK Soroksáron lép pályára, a második Kisvárda a forduló rangadóját játssza Szolnokon.

VÁC FC–BFC SIÓFOK
(III. ker. TVE Sporttelep, 16.30)

A Vác a nyolcadik, a Siófok a tizenhatodik helyen áll a tabellán, mindkettő kikapott a legutóbbi fordulóban, a vendégek ráadásul a legutóbbi három meccsükön nem szereztek pontot. Ugyanakkor az albérletben szereplő Vác hazai mérlege egyenesen remek, 2016 októbere óta, immár másfél év alatt mindössze egy vereséget szenvedett, tavaly ősszel a Kisvárdától kapott ki. A legutóbbi hét hazai bajnokiján tizenhét pontot gyűjtött. A Siófok legutóbb Albertirsán kikapott a Ceglédtől, de előtte három mérkőzését megnyerte vendégként a Merkantil Bank Ligában.

BUDAÖRS–WKW ETO FC GYŐR
(Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, 16.30)

A Győr a hatodik, a Budaörs a hetedik, mindössze két pont választja el egymástól a két csapatot. A mostani pályaválasztó egy hete csak döntetlent játszott a Mosonmagyaróvár vendégeként, az ETO 2-1-re legyőzte a Budafokot. A Budaörs mindössze másodszor játszik 2018-ban pályaválasztóként bajnokit, az elsőn simán megverte az utolsó helyen álló Sopront. A kisalföldiek már harmadszor lépnek idén vendégként pályára, Békéscsabán nyertek, Szolnokon ellenben kikaptak. Október vége óta nem játszottak idegenben döntetlent.

DOROGI FC–SOPRONI VSE
(Dorog, Buzánszky Jenő Stadion, 16.30)

Az egykori bányászváros csapata a legutóbbi fordulóban bravúros döntetlennel törte meg a listavezető MTK hibátlan hazai mérlegét. A tizenharmadik helyen álló gárda a legutóbbi három fordulóban kizárólag döntetleneket játszott, tavasszal még nyeretlen a bajnokságban. Idén pályaválasztóként három mérkőzésen egy pontot gyűjtött a Merkantil Bank Ligában. A sereghajtó a legutóbbi négy bajnokiját elveszítette, idegenben eddig 2018-ban csak egyszer játszott, háromgólos vereséget szenvedett a Budaörstől. Lassan egy éve nem nyert vendégként bajnoki mérkőzést.

SOROKSÁR SC–MTK BUDAPEST
(Soroksár, Szamosi Mihály Sporttelep, 16.30)

A kék-fehérek az első, a soroksáriak a tizenegyedik helyen állnak. Az MTK egy hete otthon, talán már egy kicsit lélekben a kupanegyeddöntővel is foglalkozva döntetlent játszott otthon a Dorog ellen, majd szerdán legyőzte az Újpestet, de kevesebb idegenbeli gólja miatt kiesett a Magyar Kupából. Pedig közel állt ahhoz, hogy folytassa a legutóbbi NB II-es évére datálható remek kupaszereplését. A bajnokságban vendégként a legutóbbi öt bajnokijából hármat elveszített, egyet március végén, Nyíregyházán. A Soroksár a legutóbbi négy bajnokijából egyet nyert meg, pályaválasztóként két győzelem, egy döntetlen, egy vereség az eddigi 2018-as mérlege.

KAZINCBARCIKAI BSC–SZEGED 2011-GROSICS AKADÉMIA
(Tiszaújváros Sportcentrum, 16.30)

Egyik csapat sincsen jó formában, függetlenül attól, hogy az akadémisták egy hete nyerni tudtak a Soroksárt fogadva. A barcikaiak a tizenkettedik, a szegediek a tizenhetedik, még éppen nem kieső helyen állnak. A KBSC pályaválasztóként (Tiszaújvárosban) már négyszer is játszott 2018-ban, négy pontot szerzett. A Grosics Akadémia csapata egyetlen eddigi idei idegenbeli bajnokiján egy pontot szerzett Dorogon. Vendégként masszív csapat, a legutóbbi négy idegenbeli találkozójából csak Békéscsabán kapott ki.

GYIRMÓT FC GYŐR–CEGLÉDI VSE
(Gyirmót, Alcufer Stadion, 17.00)

A legutóbbi öt fordulóban a Gyirmót gyűjtötte a legtöbb pontot a mezőnyből, a legutóbbi négy mérkőzését meg is nyerte. Jó tavaszi szereplésével feljött a negyedik helyre. Pályaválasztóként csak egyszer játszott eddig otthon idén, 3-1-re megverte a különben jól szereplő Csákvárt. A Cegléd a legutóbbi öt fordulóban mindössze egyszer nyert négy vereség melleltt, visszacsúszott a táblázaton a tizedik helyre. Idegenben eddig minden idei meccsét elveszítette a bajnokságban, kikapott az ETO-tól, a Kisvárdától és a Csákvártól.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Békéscsaba, Kórház utcai Stadion, 17.00)

A lila-fehérek két vereség után a legutóbbi két fordulóban négy pontot szereztek, tartják a helyüket az MTK és a Kisvárda mögötti élmezőnyben. Ötödikek, egyetlen ponttal a harmadik Nyíregyháza mögött. Hazai pályán ugyanakkor idén még nyeretlenek a Merkantil Bank Ligában, a Győri ETO-tól kikaptak, a Kisvárdával döntetlent játszottak. A Csákvár csak a tizennegyedik, de egyetlen, a nagy formában lévő Gyirmót elleni botlásától eltekintve hibátlan a tavaszi mérlege. A Gyirmót elleni veresége előtt idén legyőzte már vendégként a Mosonmagyaróvárt, a Zalaegerszeget és a Siófokot is.

BUDAFOKI MTE–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Budafok, BMTE Sporttelep, 17.00)

A BMTE a tizennyolcadik, a ZTE a tizenötödik helyen áll, csupán három pont a különbség közöttük. A budafokiak idén nyeretlenek még pályaválasztóként, az MTK ellen szoros meccset játszottak, a Mosonmagyaróvár ellen döntetlen ellenben csalódást keltett. A ZTE ugyan március utolsó vasárnapján nyert otthon a Békéscsaba ellen, de azóta két újabb vereséget szenvedett. Idegenben október elseje óta minden, sorozatban immár hat mérkőzését elveszítette. 2018-ban eddig csak a Vácnál, Óbudán vizitált a ZTE. Az egerszegiek a Merkantil Bank Liga 2017–2018-as idényében még nem játszottak vendégként döntetlent.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR FC
(Nyíregyháza, Városi Stadion, 17.00)

A Szpari kiválóan szerepel tavasszal, két döntetlen után háromszor nyert. A legutóbbi hazai mérkőzésén a listavezető MTK-t gyűrte le. Október 15. óta csak a Gyirmót tudott pontot szerezni a Nyíregyháza vendégeként a Merkantil Bank Ligában. A harmadik helyen álló gárda ezúttal a tizenkilencediket fogadja. A mosonmagyaróváriak 2018-ban még nem nyertek bajnoki mérkőzést, de a legutóbbi kettőn nem kaptak ki, döntetlent játszottak. Vendégként idén eddig csak Budafokon játszottak, egy pontot szereztek.

SZOLNOKI MÁV FC–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Szolnok, Tiszaligeti Stadion, 19.30)

A Szolnok magára talált, a hosszú vereség sorozat után a legutóbbi három fordulóban kilenc pontot szerzett. A kilencedik helyre előrelépett gárda a Mosonmagyaróvárt és a Zalaegerszeget idegenben, a Győri ETO-t pályaválasztóként győzte le. A második helyezett Kisvárda ugyancsak kilábalt a hullámvölgyből, két veresége után a legutóbbi három bajnoki mérkőzésén hét pontot gyűjtött. Vendégként idén még nyeretlen, Zalaegerszegen kikapott, Békéscsabán döntetlent ért el.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS