Ciprus elleni mérkőzéssel ünnepeljük a női labdarúgást

2019. május. 29., 15:50   |    

Ciprus elleni mérkőzéssel ünnepeljük a női labdarúgást

Június 16-a a női labdarúgókról fog szólni Telkiben, ahol az MLSZ ötödik alkalommal rendezi meg a Női Labdarúgás Napját. Ez alkalomból Ciprus válogatottjával mérkőzik meg Markó Edina csapata, amelybe fiatalok is meghívót kaptak. Továbbá az U14-es korosztály lányai is megmutathatják magukat a felnőtt csapat játékosai előtt is.

Öt évvel ezelőtt az első női válogatott játékosokat köszöntötték Telkiben, azokat a labdarúgókat, akik részt vettek az NSZK elleni 1–0-s győzelemben.

Idén a fiataloké lesz a pálya a Telki edzőközpontban: az UEFA és az MLSZ közös projektje keretein belül kialakult U14-es régiós válogatottak mérkőznek meg egymással.

Az Európai Labdarúgó-szövetség és az MLSZ közösen dolgozik a női futball és különösen az utánpótlás, az U14-es korosztály fejlesztésén. Az országot a program négy régióra tagolja, amelyek az elmúlt hónapokban kialakították saját válogatott csapatukat. E négy együttes fog két-két mérkőzést játszani vasárnap.

A nap fő eseménye pedig a Magyarország–Ciprus női válogatott mérkőzés lesz 15.30-től az MLSZ edzőközpontjának centerpályáján. A keretbe az U19-es csapatból Kovács Laura és Vachter Fanni mellett Pusztai Sára is meghívót kapott, karrierje során most először.

A RangAdó Gálán mondtam el neki, hogy meghívom a válogatottba, plusz jutalomként a Női NB I. felfedezettjének – nyilatkozta Markó Edina szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak. – Folyamatosan figyeljük a fiatalokat, és ez most egy jó alkalom, hogy lehetőséghez jussanak. Süle Dóra is visszakerült a keretbe, akit korábban hosszan elhúzódó betegség hátráltatott. A szezon vége mindig nehéz a válogatottnak. Vannak bajnokságok, amik már egy hónapja befejeződtek, így például a Németországban futballozó játékosaink azóta nem edzettek a klubjukkal, nekik segítettünk edzéslehetőséget találni. Jakabfi Zsanették pedig korábban kezdik a felkészülést, így ő most tud pihenni. Még nem tudni, hogy a Jet-Sol Liga döntője két vagy három meccses lesz-e, és mindenképpen nehéz lesz a különböző szinten lévő játékosokat azonos állapotba hozni.  

Női A-válogatottunk szerdán (június 12-én) találkozik és több edzése is lesz a Ciprus elleni találkozót megelőzően. A Női Labdarúgás Napját követően azonban már nem készül együtt a csapat egészen augusztus végéig, amikor Izland ellen (augusztus 29-én) megkezdi szereplését az Európa-bajnokság selejtezőjében.

Minden közös edzés egy lehetőség, hogy összerázódjunk az Eb-selejtezőkre, ezt most is ki akarjuk használni

– tette hozzá zárásul Markó Edina.

A női A-válogatott kerete:

Kapusok:

Szőcs Réka (MTK Hungária FC)
Samu Anna (Ferencvárosi TC)
Bíró Barbara (Haladás-Viktória FC)

Védők:

Tóth Barbara (MTK Hungária FC)
Szabó Viktória (Ferencvárosi TC)
Turányi Lilla (MTK Hungária FC)
Mosdóczi Evelin (Ferencvárosi TC)
Tóth Alexandra (Haladás-Viktória FC)
Pinczi Anita (MTK Hungária FC)
Kovács Laura (ETO FC Győr)

Középpályások:

Csányi Diána (MTK Hungária FC)
Fenyvesi Evelin (Ferencvárosi TC)
Csiszár Henrietta (FC Bayer 04 Leverkusen)
Csiki Anna (Ferencvárosi TC)
Kocsán Petra (Ferencvárosi TC)
Zeller Dóra (FC Bayer 04 Leverkusen)
Rácz Zsófia (Haladás-Viktória FC)
Pusztai Sára (Ferencvárosi TC)

Csatárok:

Zágor Bernadett (SKN St. Pölten)
Vágó Fanni (SKN St. Pölten)
Németh Loretta (klub nélküli)
Vachter Fanni (DVTK)
Süle Dóra (ETO FC Győr)


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS