Csúcsrangadóval indul a futsal NB I

2021. augusztus. 13., 14:24   |    

Csúcsrangadóval indul a futsal NB I

A bajnoki címvédő Haladás VSE az idei MK-győztes Veszprém otthonában lép pályára a férfi futsal NB I pénteki rajtján.

Bár a bajnokság kezdete előtti utolsó napokban az FTC-Fischer Klíma visszalépett az NB I-es küzdelmektől, végül a következő idényben is tíz klub küzd majd egymással a hazai élvonalban, az előző szezonban kiesőhelyen végző Aramis ugyanis vállalta az NB I-es szereplést, és csatlakozott a mezőnyhöz, amelynek újoncként a TFSE és a Kistarcsa is a tagja lesz. Az újoncok abból a szempontból nyugodtabban készülhetnek az NB I-re, hogy közvetlen kieső nem lesz az idény végén, a 9. és a 10. helyezett az NB II-es bajnokság Keleti és Nyugati csoportjának második helyezettjeivel játszik majd osztályozót, így a 2022/2023-as idényben már 12 csapattal kezdődik meg a bajnokság. További változás, hogy az MLSZ ettől a szezontól ösztönzi a magyar játékosok szerepeltetését, és támogatja azokat a klubokat, amelyek a bajnokság során legfeljebb két külföldi futsalost neveznek a bajnoki- és kupamérkőzéseikre.

Az előző idényben a Haladás VSE története során első alkalommal nyerte meg a futsalbajnoki címet, a veszprémiek pedig, szintén történetük során először, a Magyar Kupát hódították el. A két csapat keretének erősségét elnézve az előttünk álló idényben mindketten versenyben lehetnek a bajnoki címért, ebből a szempontból jó erőfelmérő lesz a péntek esti, egymás elleni szezonnyitó találkozó.

A veszprémiek két brazil játékossal erősítettek nyáron, közülük is kiemelkedik a korábbi válogatott és BL-győztes Serginho, aki Oroszországban, Japánban, Portugáliában, Kínában és Spanyolországban is játszott már pályafutása során. Az alapcsapatból Bencsik Roland és a válogatott kapus, Sásdi Bálint távozott.

A Haladásnál Horváth Péter csapatkapitány, illetve Vidák Balázs is elhagyta a csapatot, de pótlásukról gondoskodott a klub: a Nyírgyulajtól a remek tavaszt produkáló brazil válogatott Luiggi érkezett, Szalmás Zoltánt a TF-től szerezte meg a Hali. A szombathelyiek augusztus 20-25. között a házigazda albán KF Tirana, a luxemburgi FC Differdange és a norvég Utleira Idrettslag csapatával küzdenek meg a Bajnokok Ligája előselejtezőjében a továbbjutásért.

Az előző idényben a bajnoki címről és a kupáról is lemaradó MVFC Berettyóújfalunál a korábbi válogatott játékos, Trencsényi János lett a vezetőedző. Nem lesz könnyű dolga, ha csapatával ismét trófeákért szeretne küzdeni, a keret brazil játékosai ugyanis távoztak, és egyelőre csak a magyar válogatott kerettagja, Tóth Attila csatlakozott a csapathoz.

Az előző idényben felsőházban vitézkedő kecskemétiek Ninoslav Aleksic személyében egy újabb szerb válogatott futsalost is szerződtettek, mellette több, a román válogatottban szereplő erdélyi magyar játékos is szerepel a keretben, és a Veszprémet elhagyó Bencsik Roland is az alföldi együtteshez szerződött.

Az újonc TFSE két brazil játékossal is erősített, közülük Pereira Weyne már az előző idényt is Magyarországon töltötte. A Nyírgyulajban is szerepel két román válogatott erdélyi magyar futsalos, mellettük brazil és ukrán légiósok segítik a csapatot. Az Újpest FC-220Volt csapata a 114-szeres magyar válogatott Németh Péter szakmai vezetésével vág neki az idénynek, és Östör Martin, Sánta Attila, Harnisch Ákos és Vámosi Marcell személyében négy új játékos is csatlakozott a kerethez.

OTP Bank Liga NB I. 1. forduló

Sorsolás
2023. 07. 28. 20:00
Új Hidegkuti Nándor Stadion
2023. 07. 29. 18:00
DVTK Stadion
2023. 07. 29. 20:15
Szusza Ferenc Stadion
2023. 07. 30. 20:00
ZTE Aréna
2023. 07. 31. 20:00
Debreceni Nagyerdei Stadion
2023. 09. 27. 20:00
Groupama Aréna


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS