Csütörtökön színre lépnek EL-csapataink

2020. augusztus. 26., 23:24   |    

Csütörtökön színre lépnek EL-csapataink

A MOL Fehérvár FC és a Budapest Honvéd hazai pályán, a Puskás Akadémia idegenben próbálja meg kiharcolni a továbbjutást az Európa-liga-selejtező 1. fordulójából.

Az OTP Bank Liga ezüstérmesének, a MOL Fehérvár FC-nek az ír Bohemian FC lesz az ellenfele csütörtökön, 18.30-tól az Európa-liga első selejtezőkörében. Az ír csapat története során 11 alkalommal hódította el a bajnoki címet, hétszeres Ír Kupa- és háromszoros Ligakupa-győztes. Jelenleg az ír élvonal tabellájának második helyét elfoglaló együttes 7-szer nyert és 2-szer kikapott eddig a bajnokságban, mindössze két pont a lemaradása a listavezető Shamrock Rovers mögött. A Fehérvár ellenfele győzelemmel hangolt a magyarországi vendégszereplésre, a St. Patricks együttesét verte meg 2–0-ra augusztus 22-én.

"Alaposan feltérképeztük az ellenfelünket. A Bohemian elsősorban hosszú indításokkal próbálkozik támadásaik során. Ismerjük az erősségeiket, gyengeségeiket, tudjuk, hogy milyen taktika vezethet eredményre ellenük. A mérkőzésen nem is lehet más az elvárás, mint a továbbjutás. Az egy meccses rendszer elsülhet jól és rosszul is, a továbbjutáshoz mindenképpen gólt, gólokat kell szereznünk" - mondta Márton Gábor, a fehérváriak vezetőedzője a mérkőzést megelőző napon.

Svéd, ír és finn ellenfelek az Európa-ligában

Svéd, ír és finn ellenfelek az Európa-ligában

Elkészült az Európa-liga első selejtezőkörének párosítása. Kiderült az is, hogy mely csapat lehet a Ferencváros ellenfele a BL-selejtező második fordulójában.

Tovább

A Budapest Honvéd a finn bajnokság előző idényének másodikját, az Inter Turkut fogadja csütörtökön. A Turku jelenleg is a második hazája bajnokságában, de az előző fordulóig az első helyen állt, ám akkor vereséget szenvedett az alsóházi TPS otthonában. A kispestiek vereséggel kezdték az OTP Bank Liga küzdelmeit, de Bódog Tamás vezetőedző bízik benne, hogy csapata megfelelő odafigyeléssel továbbjuthat a selejtező második fordulójába.

"Egyik csapat sem vezetheti véletlenül a hazája bajnokságát, és ahogy elemeztük a Turku játékát, láttuk az erősségeiket, hogy mivel lehetnek veszélyesek ránk. Száz százalékos koncentrációval készülünk a mérkőzésre, tudjuk, mi vár ránk, nem szabad lebecsülni az ellenfelet, és bízom benne, hogy ha száz százalékosan odafigyelünk, akkor mi jutunk tovább. De ez nem lesz egyszerű mutatvány" - mondta Bódog Tamás.

A Puskás Akadémia a svéd Hammarby otthonában próbálja meg kiharcolni a továbbjutást. A magyar csapat nem a legjobb előjelekkel várja a mérkőzést, a keretben történt koronavírus-fertőzések miatt többen nem tarthattak az együttessel Svédországba, ráadásul a csapat az első két OTP Bank Liga-fordulóban nem is léphetett pályára. A Hammarby jelenleg a hetedik helyen áll hazája bajnokságban, a legutóbbi fordulóban a Sirius otthonában maradt alul 3-1-re.

"A legfontosabb, hogy csapatként helytálljunk, bízom benne, hogy a fiúk átérzik, mekkora tétje van ennek az összecsapásnak. A műfű elvileg jelenthet némi hátrányt, de a pálya talaja olyan minőségű, hogy nem igazán lehet majd érezni a különbséget, és remélem, holnap jó eredménnyel zárjuk az találkozót. A futballban szinte soha nincs ideális helyzet, most sem vagyunk abban, de azon leszünk, hogy a csapat a legszebb arcát mutassa, és küzdjön a Puskás Akadémiáért, valamint Magyarországért. Jó játék, küzdőszellem, csapatmunka, ezek lehetnek a sikerünk alapjai" - fogalmazott Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője.

A csütörtöki EL-program:

MOL Fehérvár FC-Bohemians (ír) 18:30 (M4 Sport)

Budapest Honvéd-Inter Turku (finn) 21:00 (M4 Sport)

Hammarby (svéd)-Puskás Akadémia FC 19:00 (Duna World, m4sport.hu)


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS