Debreceni győzelem az Újpest ellen, másodszor szenvedett vereséget a Fradi

2022. október. 16., 21:24   |    

Debreceni győzelem az Újpest ellen, másodszor szenvedett vereséget a Fradi

Az OTP Bank Liga 11. fordulójának második játéknapján a Debrecen hazai pályán 4-1-re verte az Újpestet, míg a Ferencváros nagy meglepetésre 2-1-re alulmaradt a sereghajtó Mezőkövesd otthonában, így második vereségét szenvedte el a bajnokságban.

OTP Bank Liga, 11. forduló

Debreceni VSC-Újpest FC 4-1 (1-1)
Debrecen, v: Antal
gólszerzők: Dzsudzsák (18.), Sós (52.), Varga J. (77.), Baráth P. (90.), illetve Simon K. (31.)

DVSC: Gróf - Kusnyír, Lagator (Romancsuk, 80.), Dreskovic, Ferenczi J. - Varga J., Kiziridisz (Sós, a szünetben), Baráth P., Szécsi - Do. Babunski (Bódi, a szünetben), Dzsudzsák (Charleston, 83.)

Újpest: Nikolic - Szabó II B. (Borello, 74.), Csongvai, Diaby, Antonov - Mack, Onovo - Simon K. (Pauljevic, 74.), Katona (Ljujic, 74.), Csoboth (Gouré, 88.) - Tallo

Nagy lendülettel vetették bele magukat a küzdelembe a csapatok, de az iram az első negyedórához érve valamelyest lassulni kezdett. A meccset Dzsudzsák szólógólja pörgette fel, hamarosan válaszolt viszont az Újpest, amely aztán még lesgólig és további helyzetekig jutott a szünetig. A döntetlen állás a hazaiakra nézve volt hízelgő, a fővárosiak ugyanis veszélyesebben futballoztak, a félidő hajrájában a DVSC által rendre eladott labdákból kerültek többször helyzetbe.

Fordulás után változatlanul a lila-fehérek tűntek jobbnak, mégis a Debrecen került ismét előnybe, majd valamelyest visszaállt, és megpróbálta már a támadásépítésben megakasztani az Újpestet. Ezzel meggyűlt a baja a vendégeknek, miközben a DVSC-ben nem volt meg a szükséges kreativitás akkor, amikor birtokolta a labdát.

Az újpestiek hamarosan hármas cserével próbáltak frissíteni a csapaton, de alighogy beálltak az új játékosok, máris megszerezte harmadik gólját a hazai együttes. A DVSC ezzel már eldöntötte az összecsapást, ugyanakkor az utolsó percekben még egy gyors ellentámadásból is betalált, így fölényessé vált a sikere.

Mezőkövesd Zsóry FC-Ferencváros 2-1 (1-1)

Mezőkövesd, v.: Bognár
gólszerzők: Karnyicki (28.), Drazic (83., 11-esből), illetve Marquinhos (2.)
sárga lap: Lukic (38.), Karnyicki (52.), Besirovic (89.), illetve Sigér (11.), Marquinhos (45+1.), Pászka (53.), R. Mmaee (81.)

Mezőkövesd: Piscitelli - Kállai K., (Vadnai, 70.) Lukic, Pillár, Vajda - Cseri (Brtan, 77.), Karnyicki, Da. Babunszki, Besirovic - Molnár G. (Madarász, 88.), Drazic

Ferencváros: Dibusz - Thelander, Sigér, Knoester, Pászka - Esiti (Vécsei, 67.), Gojak (Traoré, 67.) - Auzqui (Botka, 60.), Mercier (Zachariassen, 60.), Marquinhos - Boli (R. Mmaee, 67.)

A gyors ferencvárosi találat után is a vendégek birtokolták többet a labdát, s bár sokáig nem tudtak újabb helyzetet kidolgozni, a félidő derekán csak Piscitelli bravúros védése mentette meg a Mezőkövesdet az újabb góltól. A hazaiak veszélyes kontrákat vezettek, s a játékrész közepén alaposan tesztelték a Ferencváros alkalmi védelmét, amely nem vizsgázott túl jól. Dibusz több alkalommal is bravúrral védett, egy szöglet után azonban már ő is tehetetlen volt.

A kiegyenlített első félidőt követően többet birtokolta a labdát a hazai csapat, nem engedte kibontakozni ellenfelét. A játékrész közepén a győzelem megszerzésének reményében cserékkel frissítette csapatát Sztanyiszlav Csercseszov, az FTC vezetőedzője, s innentől kezdve már inkább a fővárosiak irányítottak. Ennek ellenére a hajrában a kontrázó Kövesd jutott büntetőhöz - Botka buktatta Besirovicot a 16-oson belül -, amelyet Drazic értékesített úgy, hogy Dibusz a kapufára tolta a labdát, de az a hátáról a hálóba pattant. Az utolsó percekben beszorította riválisát a csütörtökön még Európa-liga-meccset játszó bajnokcsapat, de csak lesgólig jutott, egyenlítenie nem sikerült.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS